ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

על גמילה בתוכים גדולים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

על גמילה בתוכים גדולים.

שליחה על ידי shiponix »

אהלן חברים,

זו היא פנייה מנהסתם למגדלים ה-"גדולים" שבפורום. כולנו יכולים ללמוד מהעניין.
כמו שאתם בטח יודעים בתקופה האחרונה אני מגדל את קייפי האקלקטוסית.
זו היא התוכית הגדולה הראשונה שלי. אני אשמח לקבל טיפים ועצות לגבי תהליך גמילה אצל תוכים גדולים.
מבחינת מזון, זמני האכלה, כמויות, מתי לתת מה וכו'.

קצת על המצב הנוכחי:
בעיקרון, יש לה כופתיות בכלוב הגמילה ובנוסף קערה בה כל יום מוכנס סוג של מזון אחר. תפוחים בימים האחרונים. קצוצים.
השרייה אני אמור לקנות השבוע גם כן ולהתחיל להוסיף לה.
בנוכחי היא מפרקת את הכופתיות כמו שהיא אמורה, להעיד שהיא אוכלת אני עוד לא יודע למרות שאין ספק שהיא מתעסקת איתן גם כשהיא בכלוב. מהתפוחים עושה רושם שהיא בהחלט אכלה ומאד מתלהבת. בהתחלה זה על השולחן באיזור שלה והיא ישר רצה ומתחילה ללעוס אותם בהתלהבות. מעבר לזה היא מקבלת דיסה שלוש פעמים ביום - אין מצב להוריד בינתיים מהכמות הזאת.

העניין הוא שאני מרגיש שאני צריך להעלות הילוך (הוספת ההשרייה חלק קריטי מזה, לא?) ואני רוצה לעשות קצת סדר בדברים.
אשמח לעצות.
DSC02955.JPG
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: על גמילה בתוכים גדולים.

שליחה על ידי eli_lea »

אין כאן עניין של "העלאת הילוך" העלאת הילוך צריך להגיע מצידו של התוכי ולא מצידך , ככל שהתוכי יאכל יותר מזון מוצק כך הדרישה שלו לדייסות תפחת, התוכי כבר יתן לך להבין שהוא לא מעוניין בדייסה או שלחילופין תראה שהוא "טועם" ומסתפק בכך, זה הזמן לדלג על ארוחה ולהשאר עם שתי ארוחות , לכל תוכי אופי שונה ותהליך הגמילה אורך תקופות זמן שונות , בכל מקרה תן לה את הקצב שלה .

בהצלחה.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

Re: על גמילה בתוכים גדולים.

שליחה על ידי shiponix »

אלי תודה על התשובה,

הערב למשל אני יושב פה במחשב ועובד והיא בכלוב. כל מה שאני שומע זה אתה נישנושים של תפוח ושל כופתיות. זה כבר מצויין.
בעניין הארוחות, היא רעבה אבל עושה קונצים בהאכלה, כמו שהזהירו אותי שייקרה. אני מניח שאכין את השטח לרדת בארוחה אחת כמו שאמרת.

תודה!
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”