ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות לפני שאני קונה תוכי האכלת יד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

tomitsme
בקיעה
בקיעה

כמה שאלות לפני שאני קונה תוכי האכלת יד

שליחה על ידי tomitsme »

אוקי אז בקרוב אמור לבוא לפה מגדל (עוד כמה ימים) תוכי האכלת יד ב-500 שקל ואני לא רוצה להפסיד אותם סתם.. אז יש לי כמה שאלות

1.מה עושים בשביל לוודא שהתוכי הוא אכן האכלת יד?

2.אם התוכי מתנהג אליי כמו שתוכי פרא מתנהג ולמגדל (זה שמוכר לי) הוא מתנהג יפה ונותן לו ללטף/להרים על האצבע אז זה תוכי האכלת יד שהתרגל אליי עם הזמן או שעדיף לא לקנות?

תודה לעונים!
סמל אישי של משתמש
אלמוגי
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: כמה שאלות לפני שאני קונה תוכי האכלת יד

שליחה על ידי אלמוגי »

היי, קודם כל נשמח לדעת באיזה סוג של תוכי מדובר.

ולשאלותייך:

1. לדעתי לא "מוודאים שהתוכי האכלת יד", בודקים את רמת ההחתמה. שזה אומר- תיגש אליו, תראה איך הוא מגיב (פחדן, בורח, תוקף או ההיפך- חברותי, בא להתלטף וכו'..)

2. יכול גם להיות שהתוכי קצת יחשוש ממך בהתחלה, בשום מקום לא כתוב שהתוכי ישר הופך לחיית המחמד האהובה שלך, אבל בשביל להרגיל בקלות חשוב שהתוכי יהיה צעיר (3-4 חודשים נראה לי טוב..)

בסופו של דבר תלך לפי ההרגשה שלך, אבל אל תקנ אותו רק בגלל שהמגדל כבר אצלך, התוכי נראה יפה וכל זה....
ותוודא שהתוכי בריא כמובן.

בהצלחה! תמונה

מקווה שעזרתי קצת... בכל מקרה חכה קצת אולי תקבל עוד עצות...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אלמוגי תיארה את המצב היטב.

אם התוכי מתנהג לבעליו על פי התיאור שלך אין סיבה שיתנהג כ"פרא" , תוכי שאינו מוחתם יברח בכלוב יצרח וינסה לנשוך לעומת תוכי מוחתם שעלול להירתע ממך ולא ישתף פעולה בהתחלה אך יתנהג בצורה יותר שקולה, אם המגדל מעלה את התוכי על היד ומלטף אותו הכי טוב שיעביר לך את התוכי אליך ליד .
התוכי יקבל את המצב הזה ביתר נינוחות.
סמל אישי של משתמש
shiponix
גוזל
גוזל
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: דיויד

שליחה על ידי shiponix »

עוד תוספת שחשוב לי להוסיף.
אני יודע שזה מאד נוח כשהמגדל בא אליך. אבל זה פשוט לא קורה בדרך כלל. מעטים המגדלים שבאים לאנשים עם תוכים וזה מתחנן לשאלה "למה". בסה"כ החוויה לא בדיוק בריאה לתוכי לא פיזית ולא נפשית.

מאד קשה להעיד על רמת ההחתמה של תוכי כשהוא לא נמצא בסביבה אליה הוא רגיל. אין ספק שאם התוכי מראה עירנות והוא פעיל ומתלטף אפשר להסיק מכך שהוא מוחתם טוב. העניין הוא שכל התנהגות מתחת לזו יכולה להעיד על פחד או על הלם ומכאן שהתוכי אינו מתנהג באופן הטבעי לו.

כשאיפה צריך ללכת לביתו של המגדל. גם כדי לבחון את הסביבה בה גדל התוכי וגם כדי שבאמת תיהיה תמונה רחבה ועמוקה על התנהגות התוכי. תוספת לא פחות חשובה, אני מקווה שהמגדל לוקח את זה בחשבון ושלא "הבטחת" לו קנייה, אתה לא אמור להתבייש או להרגיש לא נעים במידה והתוכי לא נראה לך פשוט לוותר על הקנייה.

אני מזכיר לך, תוכים חיים עשרות שנים, אתה קונה כאן ב-500 שקל תוכי שהולך לחיות לצידך ולהיות בן בית לכל דבר. ה-500 שקלים האלה הם גרושים לעומת המשמעות העמוקה הזאת. לחכות עוד כמה חודשים זה כלום לעומת כמות השנים שאתה הולך לבלות איתו. תראה סבלנות ואיפוק כדי שאחר כך לא תצטער. בקנייה של תוכים אין ספק - "החיפזון הוא מהשטן".
תמונה
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

צודק אחי והאמת שהוא זה שבא אליי! וכן הוא בא עם האוטו שלו בזמן שהתוכי בכלוב באוטו אבל הוא מגדל ידוע ומגדל הרבה תוכים כבר 8 שנים הוא בן 25 כרגע למה הנסיעה של התוכי באוטו יכולה לגרום?

והאם אפשר להבדיל אם זה תוכי פרא או האכלת יד אחרי נסיעה באוטו?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תראה גם אני לא בעד הסעת תוכים ממקום למקום אך ישנם שעושים זאת , בדרך כלל מי שמתלונן במקרים כאלא זהו המגדל ולא הרוכש הפונטציאלי, מאחר והמגדל הוא זה שטורח ,מוציא את הגוזלים ומבצע את הנסיעה כשלקונה יש את הזכות לסרב.
אם התוכי מובא עד אליך בתנאים הולמים והוא בעל ניצוי ללא קרחות,ללא נזילות מהעיניים ומהאף, פעיל, ללא סימנים של חולשה או אפטיות
עולה אליך ליד וחברותי אזי אין בעיה לרכוש אותו.

עדיין לא רשמת באיזה סוג תוכי מדובר.
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

אה התוכי הוא קוואקר!

ותגיד הנסיעה יכולה לגרום לתוכי להיות פרא?? זאת נסיעה של 20 - 30 דקות

ותגיד זה קל לזהות אםל יש לתוכי נזילה מהעיניים או מהאף? זה ממש מים כאלה יורדים?

ואם התוכי נגיד עולה לי על היד ולא נותן לי ללטף אותו אבל כן נותן לי לשים אותו על היד מזה אומר?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נסיעה לא יכולה לגרום לתוכי להפוך לפרא אם הוא מוחתם, הנסיעה יכולה לגרום לו להתנהג בצורה שונה ולהיות פחות חברותי.
אם הוא עולה על היד מרצונו ואינו נושך או נרתע אז ההחתמה בסדר.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

כלל אצבע חשוב מאוד לכל תוכי האכלת יד או מחוברת
תמיד תקנה רק תוכי שמעוניין לשחק ולא נושך תפנה חצי שעה ותבדוק אותו
אם הוא נושך אותך מאיים או מפוחד אל תקנה חבל על הזמן והעצבים שלך להתעסק עם תוכי כזה
אם הוא לא חוברת כמו שצריך אז חבל להשקיע בו
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
tomitsme
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי tomitsme »

אז איך אני יכול להבדיל בתוכי אם הוא האכלת יד או לא אחרי הנסיה כי אמרתם שהוא יכול להיות לא חברותי אז.. =/. איך אני יזהה?
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”