ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי חולה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
moranze
ביצה
ביצה

התוכי חולה?

שליחה על ידי moranze »

לכולם שלום,

שוקי התוכי נמצא אצלמו כחודש וחצי. מצאנו אותו מפוחד, עם קרחת קטנה בציץ ומאז אנחנו מנסים להעריף עליו אהבה, אבל קשה לו ליצור אמון. הוא נבהל מאוד מכל רחש בבית, לפעמים מתקרב אלינו אבל על פי רוב נלחץ ומתגונן לאחור, משמיע קולות איון/רתיעה ופוער מקור.

לפני שבוע ראיתי את שוקי מנקה הרבה את נוצותיו, מעביר את המקור על נוצות הזנב הארוכות, ''חופר'' בנוצות הכנפים, פורש כנפיים, מותח רגליים... חשבתי לתומי שאולי אלו פעולות ''גינדור'' ואולי הגיע הזמן לחפש לו בת זוג????

לצערי באחד הימים, כששוקי היה עליי והרים כנפיים - נחרדתי!!!!! אין לו נוצות מתחת לכנפיים, יש שם קרחות מפחידות עם סימנים כאילו מישהו תלש לו נוצות (עיגולים/בליטות במקום שאמורים להיות נוצות). היום ראיתי שהנוצות הארוכות בכנף אחת נשרו!!! נוצה אחרונה נשרה עם סימנים של דם קרוש בצינורית הלבנה. בנוסף, מוקדם יותר בבוקר הוא קרא בקולות לא נעימים בכל פעם שהוזיז את הכנף והסתובב סביב צירו.

ברצוני לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר לתוכים. האם הוא חולה? מה גורם לתנשורת כזו של נוצות, האם זה קשור לקרחת באמצע הציץ? למה כשהוא מותח את הכנפיים - מתגלה מחזה מכאיב כ"כ. כאילו מישהו תולש לו את הנוצות?
תמונה
אודה על על תשובה, מורי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי חולה?

שליחה על ידי eli_lea »

היי מורי,

אני מבין שאתה מדבר על התוכי קוקטייל שמצאתם ואם לא תקן אותי בבקשה.

קשה לי מאוד לומר לך במה מדובר, אולי תמונה הייתה עוזרת לקבוע טוב יותר אך אין כמו מראה עיניים, גם אם יש לו בעייה וניכר
על פי דבריך שישנה בעייה תצטרך לפנות לוטרינר מאחר ובעייה בנוצות יכולה להיגרם מטפילים, מבעיות עור, ממריטה ,מחוסר ויטמינים
או מחלה כגון המקור והנוצה.
מאחר ואת התוכי מצאתם ואינכם מכירים את ההיסטוריה שלו ,ומאחר וכנראה הוא אינו מוחתם זה מסביר את ההתנהגות.
ההתנהגות יכולה להשתנות עם הזמן ואפשר לקנות את אמון התוכי עם הרבה סבלנות .

ממליץ בחום לפנות עימו לוטרינר המתמחה בבעלי כנף על מנת לוודא שהוא בריא .
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: התוכי חולה?

שליחה על ידי jhony_bravo »

מצטרף להמלצתו של אלי קודם לקחת לווטרינר על מנת לוודא שאין לו מחלה
שגורמת לתלישת הנוצות אם כן לטפל בה אם לא אז תתחילו לתת צעצועים ולשחק איתו יותר
לגבי החרדות הם יעברו עם הזמן
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת