ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קקדו מפחד מצעצועים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomer0001
ביצה
ביצה

קקדו מפחד מצעצועים

שליחה על ידי tomer0001 »

שלום לכולם אני חדש פה ויש לי שאלה
יש לנו בבית קקדו(עין חשופה) עכשיו הוא עדיין קטן יחסית וכל צעצוע שאני מנסה לשים לו בכלוב/להרגיל אותו הוא מפחד ממנו, אפילו להיכנס לאכול הוא מפחד(בכל זאת הוא נכנס לכמה שניות ויוצא), אז השאלה שלי היא האם להוציא את הצעצוע או להשאיר אותו בכלוב ובסופו של דבר הוא יתרגל אליו? מה דעתכם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קקדו מפחד מצעצועים

שליחה על ידי eli_lea »

היי תומר וברוך הבא,

כמובן שאין להשאיר את הצעצועים בכלוב וגרום לתוכי לחרדה, הרבה מאוד תוכים מפחדים מצעצועים ולא רק מצעצועים, על מנת להכיר להם
את הצעצוע עלילו להניח את הצעצוע במרחק שלא מהווה איום לתוכי ולתת לו להתרגל, או בקרבת הכלוב או על הכלוב מחוצה לו לא בקירבת המים והאוכל, במקביל אפשר לשחק עם התוכי ותוך כדי לשחק עם הצעצוע, כשהתוכי רואה שאנו מחזיקים ומשחקים בצעצוע הם מקבלים ביטחון מהר יותר ומתרגלים לצעצוע.

בהצלחה.
tomer0001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomer0001 »

אוקיי בהתחלה שמתי לו את הצעצוע על הכלוב, מה שגרם לו לפחד להיכנס לתוך הכלוב כי זה היה יוצא שהצעצוע מעליו, לכן העברתי את הצעצוע לתוך הכלוב ובינתיים הוא מתרגל אליו ולא מפחד להיכנס לאכול/לשתות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בטוח שהרעב והצמא יגברו לבסוף על הפחד אך כדאי מאוד להרגיל את התוכים שלב אחר שלב לצעצועים ודברים חדשים ובמיוחד כשהם
מראים סימני פחד.

בהצלחה תמונה
tomer0001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomer0001 »

תודה, ונכון לעכשיו הוא כבר רגיל אל הצעצוע פחות או יותר, אבל הוא בכלל לא מתעניין/משחק בו וחבל...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אל תסיק מסקנות מהירות, זה יכול להשתנות, לעיתים לוקח זמן עד אשר הם מתחברים לצעצוע וקורה שהם גם לא מוותרים עליו.
תשאיר אותו ותמתין בסבלנות, במקביל כדי להיות בטוחים שהתוכי לא ישתעמם אתה יכול לנסות להוסיף צעצוע קטן שאתה תכין
ולנסות דברים שונים שיכולים לעניין אותו.
tomer0001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomer0001 »

זה באמת רעיון טוב להכין צעצוע בעצמי, ככה אני יוכל להכין את הצעצוע מדברים שאני יודע שיענינו אותו, למישהו יש המלצות?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בניית משחקים לתוכים

Re: טיפים האינדקס

ענפי עץ טבעיים מחוברים ביניהם חרוזים מעץ וכו' כל אלא יכולים להיות מעיינים וחומר טוב ללעיסה.
tomer0001
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomer0001 »

תודה :)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”