ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
לאב בירדים חדשות-כמה שאלות.
מנהל: מפקחים
לאב בירדים חדשות-כמה שאלות.
אהלן,
הבאתי היום עוד 8 לאב בירדים שהיו אצל דוד שלי...עכשיו הוא הביא לי כלוב גדול כזה כדי שאני ישים שם את כולם גם את מה שיש לי כדי שהם יתחברו שיהיה להקה, זה נכון ככה לעשות? הם כרגע ביחד בכלוב שהוא הביא לי כיסיתי אותם...הפחד שלי זה שהם לא יסתדרו והם יהרגו אחד תשני...
אם זה לא רעיון טוב אז מה כן לעשות? ומתי להחזיר אותם לכלוב הרגיל שלי?
עוד שאלה: יש זוג עובדים בתוך התא הטלה שהם לא יוצאים הם עם ביצים אז שמנו אותם ככה עם התא והם לא יצאו עד עכשיו...מה לעשות איתם? להשאיר אותם בכלוב הנייד, הזמין שכרגע כולם נמצאים ? או להעביר אותם עם כולם ומתי?
ועוד שאלה, השארתי בכלוב שלי את הפרסונטה אני לא יודע מה לעשות איתה...אפשרי לשים אותה עם כולם באותו כלוב? היא הסתדרה יפה מאוד עם שלושת הלאב בירדים שהיו בכלוב שלי...
בבקשה עזרה אני משתגע מה לעשות איתם...
מצטער שאני משגע אתכם פשוט יש לי בלאגן איתם ואני נורא מפחד שהם יהרגו לי אחד תשני...
תודה לכם,
אביב
הבאתי היום עוד 8 לאב בירדים שהיו אצל דוד שלי...עכשיו הוא הביא לי כלוב גדול כזה כדי שאני ישים שם את כולם גם את מה שיש לי כדי שהם יתחברו שיהיה להקה, זה נכון ככה לעשות? הם כרגע ביחד בכלוב שהוא הביא לי כיסיתי אותם...הפחד שלי זה שהם לא יסתדרו והם יהרגו אחד תשני...
אם זה לא רעיון טוב אז מה כן לעשות? ומתי להחזיר אותם לכלוב הרגיל שלי?
עוד שאלה: יש זוג עובדים בתוך התא הטלה שהם לא יוצאים הם עם ביצים אז שמנו אותם ככה עם התא והם לא יצאו עד עכשיו...מה לעשות איתם? להשאיר אותם בכלוב הנייד, הזמין שכרגע כולם נמצאים ? או להעביר אותם עם כולם ומתי?
ועוד שאלה, השארתי בכלוב שלי את הפרסונטה אני לא יודע מה לעשות איתה...אפשרי לשים אותה עם כולם באותו כלוב? היא הסתדרה יפה מאוד עם שלושת הלאב בירדים שהיו בכלוב שלי...
בבקשה עזרה אני משתגע מה לעשות איתם...
מצטער שאני משגע אתכם פשוט יש לי בלאגן איתם ואני נורא מפחד שהם יהרגו לי אחד תשני...
תודה לכם,
אביב
Re: לאב בירדים חדשות-כמה שאלות.
היי אביב,
אם הכלוב שהדוד הביא לך גדול מספיק ומרווח לכולם אז אין בעייה, העברת כל התוכים לכלוב חדש גורמת לכולם להיות באותה נקודת פתיחה.
מאחר ואין תוכים ותיקים בכלוב שפיתחו שליטה והפכו טריטוריאלים מעתה כל אחד יתפוס את מקומו, יתכן בהתחלה שתוכים מסויימים יגרשו אחרים חזקים פחות אבל בעיקרון הם יסתדרו.
חשוב להניח מספיק ענפי עמידה כשי שלכולם יהיה מקום לעמוד גם למגורשים אם יהיו כאלא.
חשוב שיהיו תאי הטלה יותר מכמות הזוגות כדי שלא יריבו עליהם , את זה אתה יכול יותר מאוחר להוסיף.
חשוב שיהיו מספר כלי אוכל(3 כלי אוכל 2 כלי מים לכמות הציפורים שלך)
לגבי הזוג שבתא, לא הבנתי האם גם אותם הדוד העביר לך לכלוב הגדול או שהם היו שלך בכלוב הראשון, בכל מקרה רצוי מאוד לא להפריע
לזוג שיש לו ביצים ולהעבירם ממקום למקום, יתכן שהם ינטשו את הביצים אך לא תמיד זה קורה ונקווה שגם כאן לא ינטשו.
את הפרסונטה הייתי משאיר בכלוב אחר ומוסיף לה בן זוג, חבל לערבב פרסונטה עם ציפורי אהבה , אם לא מתאפשר לך אז תכניס אותה עם כולם בינתיים ובהמשך תראה מה מתפתח.
אם הכלוב שהדוד הביא לך גדול מספיק ומרווח לכולם אז אין בעייה, העברת כל התוכים לכלוב חדש גורמת לכולם להיות באותה נקודת פתיחה.
מאחר ואין תוכים ותיקים בכלוב שפיתחו שליטה והפכו טריטוריאלים מעתה כל אחד יתפוס את מקומו, יתכן בהתחלה שתוכים מסויימים יגרשו אחרים חזקים פחות אבל בעיקרון הם יסתדרו.
חשוב להניח מספיק ענפי עמידה כשי שלכולם יהיה מקום לעמוד גם למגורשים אם יהיו כאלא.
חשוב שיהיו תאי הטלה יותר מכמות הזוגות כדי שלא יריבו עליהם , את זה אתה יכול יותר מאוחר להוסיף.
חשוב שיהיו מספר כלי אוכל(3 כלי אוכל 2 כלי מים לכמות הציפורים שלך)
לגבי הזוג שבתא, לא הבנתי האם גם אותם הדוד העביר לך לכלוב הגדול או שהם היו שלך בכלוב הראשון, בכל מקרה רצוי מאוד לא להפריע
לזוג שיש לו ביצים ולהעבירם ממקום למקום, יתכן שהם ינטשו את הביצים אך לא תמיד זה קורה ונקווה שגם כאן לא ינטשו.
את הפרסונטה הייתי משאיר בכלוב אחר ומוסיף לה בן זוג, חבל לערבב פרסונטה עם ציפורי אהבה , אם לא מתאפשר לך אז תכניס אותה עם כולם בינתיים ובהמשך תראה מה מתפתח.
הזוג שיש להם ביצים זה דוד שלי הביא לי...ואני כבר לא רואה אותם נכנסים לתא...בלילה הם היו בתא...
אני יעביר את כולם עכשיו לכלוב הגדול...לא תהיה עם זה בעיה? ויש לי 4 תאי הטלה לבינתיים...יש לי 11 תוכוני אהבה
ולפעמים הם מגרשים אחד תשני אבל לפעמים הם ביחד כולם
מקלות וענפים אין בעיה יש מספיק...וגם מקום מספיק לעוף
הפחד שלי זה שהם יהרגו אחד את השני...לא שאני רואה שהם עד כדי כך רבים אבל תיודע מידי פעם מגרשים אחד תשני...
לא ממש קרבות כאלה...
תודה רבה על העזרה
אביב
אני יעביר את כולם עכשיו לכלוב הגדול...לא תהיה עם זה בעיה? ויש לי 4 תאי הטלה לבינתיים...יש לי 11 תוכוני אהבה
ולפעמים הם מגרשים אחד תשני אבל לפעמים הם ביחד כולם
מקלות וענפים אין בעיה יש מספיק...וגם מקום מספיק לעוף
הפחד שלי זה שהם יהרגו אחד את השני...לא שאני רואה שהם עד כדי כך רבים אבל תיודע מידי פעם מגרשים אחד תשני...
לא ממש קרבות כאלה...
תודה רבה על העזרה
אביב
אתה יכול למקם בתא הגדול תאי הטלה, למקם ענפים כלי אוכל ומים ולאחר מכן להעביר אותם, נסה לבצע את כל השינויים שצריך עכשיו שלא תצטרך להפריע להם כל רגע. לאחר מכן תעביר אותם בזהירות.
4 תאי הטלה מספיקים בינתיים בהמשך תראה איך הזוגות מתחברים ולפי זה תוסיף תאים.
לאחר שהעברת את התוכים תשתדל להעיף מבט מידי פעם ולראות שהכל בסדר ואין התנכלויות לתוכים מסוימים.
4 תאי הטלה מספיקים בינתיים בהמשך תראה איך הזוגות מתחברים ולפי זה תוסיף תאים.
לאחר שהעברת את התוכים תשתדל להעיף מבט מידי פעם ולראות שהכל בסדר ואין התנכלויות לתוכים מסוימים.
חח זה בדיוק מה שעשיתי..הכנתי את הכלוב עם מספיק מים ואוכל, וענפי דקל שיוכלו להכין קנים...ויש גם בול 4 תאים מסודרים יפה, מקלות עמידה...
העברתי אותם אחד אחד ואחרי שסיימתי שמתי לב שיש כמה קבוצות על התאים ולמשל אחד בא להתקרב והם לא נותנים לו..הם רוצים לנשוך אותו...
ואחד שכבר היה על התא איתם ביחד, אני לא מבדיל ביניהם, מה החדשים ומה שהיה לי.
שהוא ממש נשך אותו אז נתתי מכה כזו על הכלוב...
מתי זה יפסק והם יהיו להקה כמו שצריך? מה אני צריך לעשות?
וזה טוב שאני נותן מכה בכלוב כדי להפריד?
שוב תודה
העברתי אותם אחד אחד ואחרי שסיימתי שמתי לב שיש כמה קבוצות על התאים ולמשל אחד בא להתקרב והם לא נותנים לו..הם רוצים לנשוך אותו...
ואחד שכבר היה על התא איתם ביחד, אני לא מבדיל ביניהם, מה החדשים ומה שהיה לי.
שהוא ממש נשך אותו אז נתתי מכה כזו על הכלוב...
מתי זה יפסק והם יהיו להקה כמו שצריך? מה אני צריך לעשות?
וזה טוב שאני נותן מכה בכלוב כדי להפריד?
שוב תודה
המכה בכלוב מפחידה אותם באותו רגע וזה מיותר, הרי אתה לא תעמוד ותכה בכלוב כל היום .
תן להם להסתדר ביניהם בתקווה שהניסיונות לגרש את ה"פולשים" או הזרים מבחינתם יפסקו במהרה.
אני מבין שגם החדשים וגם הותיקים אינם מכירים את הכלוב והוא חדש להם נכון?
תן להם להסתדר ביניהם בתקווה שהניסיונות לגרש את ה"פולשים" או הזרים מבחינתם יפסקו במהרה.
אני מבין שגם החדשים וגם הותיקים אינם מכירים את הכלוב והוא חדש להם נכון?
הותיקים אצלי סך הכל מיום שישי בצהריים...עד אתמול ששמתי אותם ביחד בכלוב שדוד שלי הביא לי...הם היו בכלוב הזה יומיים וכמה שעות...משמעותי?
וגם אני שם לב שכשאחד מהם מנסה לגרש מישהו הוא כזה הולך ממנו קצת וחוזר שוב...לא ממש מפחד או עף ממנו...מנסה שוב להיכנס..
וגם אני שם לב שכשאחד מהם מנסה לגרש מישהו הוא כזה הולך ממנו קצת וחוזר שוב...לא ממש מפחד או עף ממנו...מנסה שוב להיכנס..
תראה , אין פה תשובות החלטיות לגבי ההשלכות וההתנהגות והאופי של הציפורים שונה גם אם הם מאותו סוג.
לרוב אם הכלוב מרווח ויש מקום לכולם הם יסתדרו ביניהם.
בשלב הראשוני כל אחד מנסה לתחום טריטוריה משלו גם אם היא לא נראית . מין חומה או גדר שמי שיעבור אותה יזכה למירדף ואולי גם לכמה
מריטות, הציפורים שמן הסתם חלשות יותר בסופו של דבר יבינו את הלקח וישארו במקום בטוח מבחינתם.
לרוב אם הכלוב מרווח ויש מקום לכולם הם יסתדרו ביניהם.
בשלב הראשוני כל אחד מנסה לתחום טריטוריה משלו גם אם היא לא נראית . מין חומה או גדר שמי שיעבור אותה יזכה למירדף ואולי גם לכמה
מריטות, הציפורים שמן הסתם חלשות יותר בסופו של דבר יבינו את הלקח וישארו במקום בטוח מבחינתם.
אוקיי תודה לך, צירפתי היום בבוקר גם את הפרסונטה כאב לי עליה, בינתיים היא איתם ואין מריבות או משהו...
ועוד שאלה בבקשה:
איך אני מבדיל בין בוגר לצעיר? חבר שלי בא אליי על הבוקר מה זה ביאס אותי אמר לי מה זה הם בוגרים...זה כמו בתוכונים? צבע על הפנים? איך זה הולך בדיוק?
אשמח להסבר מפורט אם אפשר בבקשה
ועוד שאלה בבקשה:
איך אני מבדיל בין בוגר לצעיר? חבר שלי בא אליי על הבוקר מה זה ביאס אותי אמר לי מה זה הם בוגרים...זה כמו בתוכונים? צבע על הפנים? איך זה הולך בדיוק?
אשמח להסבר מפורט אם אפשר בבקשה
אין לך ממה להתבאס, אתה יכול לקרוא מהם ההבדלים בין גוזלים לבוגרים בלינק המצורף , אין אפשרות ממש לקבוע גיל האם מדובר בשנה שנתיים או חמש. ציפור אהבה יכול לחיות גם מעל לעשר שנים.
Peach-faced Lovebird
Peach-faced Lovebird