ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
אמא תוקפת את הגוזל
מנהל: מפקחים
אמא תוקפת את הגוזל
שלום
אני מגדל תוכונים ויש לי זוג שעבד בפעם הראשונה שלו והוציא שני גוזלים הגוזל הראשון יצא ואחרי שלושה ימים גם השני כשבאתי לכלוב שמתי לב שהגוזל הקטן יותר פצוע מעל האף [ירד לו דם] ואחרי דקה האמא יצאה ותקפה אותו אז לקחתי את אותו גוזל ואת אבא שלו ושמתי בכלוב נפרד
1. האם עשיתי נכון ?
2. האם לתת לאותו זוג לעבוד שוב יחד כשהגוזלים יהיו עצמאיים או שלא כי האמא תתקוף שוב את הגוזלים שיצאו ?
תודה
אני מגדל תוכונים ויש לי זוג שעבד בפעם הראשונה שלו והוציא שני גוזלים הגוזל הראשון יצא ואחרי שלושה ימים גם השני כשבאתי לכלוב שמתי לב שהגוזל הקטן יותר פצוע מעל האף [ירד לו דם] ואחרי דקה האמא יצאה ותקפה אותו אז לקחתי את אותו גוזל ואת אבא שלו ושמתי בכלוב נפרד
1. האם עשיתי נכון ?
2. האם לתת לאותו זוג לעבוד שוב יחד כשהגוזלים יהיו עצמאיים או שלא כי האמא תתקוף שוב את הגוזלים שיצאו ?
תודה
Re: אמא תוקפת את הגוזל
יתכן מאוד שהא מתכוננת לסבב נוסף והגוזל מפריע לה, לעיתים אפשר לראות את הגוזלים הבוגרים יחסית נמצאים בתא עם האם למרות שיש לה ביצים והיא מקבלת את זה ללא בעייה , לעיתים המצב בדיוק כפי שאתה מתאר .
במקרים כמו שלך טוב עשית שהפרדת את הגוזל, אני מציע שאת האב תחזיר לכלוב עם האם ואת שני הגוזלים תשים בכלוב נפרד יחדיו.
תוודא שהם מגיעים לכלי האוכל והמים ויודעים למצוא אותם.
במקרים כמו שלך טוב עשית שהפרדת את הגוזל, אני מציע שאת האב תחזיר לכלוב עם האם ואת שני הגוזלים תשים בכלוב נפרד יחדיו.
תוודא שהם מגיעים לכלי האוכל והמים ויודעים למצוא אותם.
מסכן הגוזל מקווה שלא קרה כלום
[quote="55";p="77221"]יתכן מאוד שהא מתכוננת לסבב נוסף והגוזל מפריע לה, לעיתים אפשר לראות את הגוזלים הבוגרים יחסית נמצאים בתא עם האם למרות שיש לה ביצים והיא מקבלת את זה ללא בעייה , לעיתים המצב בדיוק כפי שאתה מתאר .
תוודא שהם מגיעים לכלי האוכל והמים ויודעים למצוא אותם.[/quote]
הבעיה היא שהגוזל הצעיר בן 3 ימים ואני לא יודע אם הוא יוכל לאכול לבד
תוודא שהם מגיעים לכלי האוכל והמים ויודעים למצוא אותם.[/quote]
הבעיה היא שהגוזל הצעיר בן 3 ימים ואני לא יודע אם הוא יוכל לאכול לבד
בן 3 ימים?כתבת לי הגוזל יצא וחשבתי שהוא יצא מתא ההטלה,אתה כותב " שמתי לב שהגוזל הקטן יותר פצוע מעל האף [ירד לו דם] ואחרי דקה האמא יצאה ותקפה אותו" יצאה לאיפה?
לא יודע מה להגיד לך, לא לוקחים גוזל בן שלושה ימים מהאמא ומעבירים לכלוב אחר עם האבא, מה המצב עכשיו האם הוא מואכל?
לא יודע מה להגיד לך, לא לוקחים גוזל בן שלושה ימים מהאמא ומעבירים לכלוב אחר עם האבא, מה המצב עכשיו האם הוא מואכל?
טעות שלי התכוונתי שהוא יצא לפני 3 ימים מהתא
אז בעצם הוא יכול לאכול לבד ? האם ראית שהוא אוכל לבד? מציע לשים אותו עם אחיו ביחד ולשים כלי אוכל ומים קרוב אליהם ואת האבא להחזיר לכלוב עם האמא.
ראיתי אותו מתעסק קצת באוכל אבל לא בטוח שהוא אוכל לבד
לא עדיף להשאיר אותו עוד יומיים שלוש עד שאהיה בטוח שהוא אוכל לבד
לא עדיף להשאיר אותו עוד יומיים שלוש עד שאהיה בטוח שהוא אוכל לבד
אם הוא לא אוכל לא הייתי מוציא אותו, השאלה האם הכלוב עם האמא בבית במקום שאתה יכול להשגיח ולראות מה קורה, אולי זה היה מיקרי
שהיא תקפה אותו, בכל מקרה אם לא ראית אותם אוכלים לבד תשאיר אותם לפחות עם האבא אם אתה לא מחזיר אותם לכלוב עם האמא.
אגב לעיתים סגירת פתח בית ההטלה לתקופה קצרה של כמה ימים עד שהגוזל אוכל בכוחות עצמו ועצמאי יכול גם להועיל, האם לא מנסה להרחיק את הגוזלים ואין הם יכולים לחדור לתוך תא ההטלה.
שוב הכל צריך להיעשות תחת השגחה ותוך כדי כך שתשומת הלב ניתנת לכך שהגוזלים לא נשארים רעבים ולא מואכלים.
שהיא תקפה אותו, בכל מקרה אם לא ראית אותם אוכלים לבד תשאיר אותם לפחות עם האבא אם אתה לא מחזיר אותם לכלוב עם האמא.
אגב לעיתים סגירת פתח בית ההטלה לתקופה קצרה של כמה ימים עד שהגוזל אוכל בכוחות עצמו ועצמאי יכול גם להועיל, האם לא מנסה להרחיק את הגוזלים ואין הם יכולים לחדור לתוך תא ההטלה.
שוב הכל צריך להיעשות תחת השגחה ותוך כדי כך שתשומת הלב ניתנת לכך שהגוזלים לא נשארים רעבים ולא מואכלים.
התקיפה היא לא מקרית האמא תקפה את הגוזל כמה פעמים והגוזל בכלל לא נכנס לתא ההטלה ואני לא יכול להיות שם תמיד ולהשגיח[ הכלוב נמצא מחוץ לבית] אז כנראה אני ישאיר אותו עם האבא עז שהוא יוכל לבד
תודה רבה על העזרה
תודה רבה על העזרה