ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום לכולם ברשותי קוקטיל בן 9 חודשים בעבר פרסמתי הודעה בנושא הוא מסרב להעלות לי ליד למרות שהוא האכלת יד והוא עולה רק לאחותי על היד יותר מזה אם אני בחדר אז גם אליה הוא לא עולה הוא כן מסכים שאני ילטף אותו אבל רק בכלוב וגם לא תמיד ניסיתי הכל איתו כבר חודשים והוא לא מסכים לשתף פעולה אני ממש מבואס מזה ואובד עצות מה עלי לעשות ולמה זה קורה
שגיא כדאי מאוד שנתחיל בכך שתתן רקע מחדש על התוכי וההתנהגות שלו,כלומר מי מטפל בו יותר,ומה ההשקעה שלך לעומת אחרים.
באילו מקרים הוא מסרב לעלות על היד..האם רק כאשר על הכלוב או כשהוא בתוך הכלוב הוא מסכים לעלות כדי לצאת?
רכשתי את התוכי מחוות התוכים בכפר הס בחודש אוגוסט.
הוא היה מקסים היה עולה על היד אוכל ממנה והכל היה סבבה,
עד שיום אחד(לפני כ 3 חודשים) בלי שום סיבה שנראית לי לעין הוא הפסיק לעלות לי על היד והחל בורח ממני,
אחותי היא זו שנמצאת איתו ברוב היום אבל אני פשוט לא בבית ושאני חוזר בערב אני מלטף אותו בכלוב (הוא לא מסכים לצאת,אבל מסכים שאני ילטף אותו בתוך הכלוב)
אני מאוד מתוסכל מזה שהוא לא מסכים לבוא אליי אני מטפל בו מאוד ומשקיע בו אני זה שמחליף לו את האוכל ומנקה לו את הכלוב פעמיים ביום אני זה שמספק לו את הירקות והפירות בכלי.
ובכל זאת הוא מעדיף לעלות ליד של אחותי וממני הוא פשוט מפחד,
לא יודע מה לעשות.....
בשום מקרה הוא לא עולה לי על היד רק שהוא נגיד עף מהכלוב והוא ברצפה אז הוא עולה.
יש מקרים שאני פותח לו את הכלוב והוא יוצא לבד אבל גם אז הוא לא מוכן לעלות לי על היד...
אני עדיין לא הבנתי מה זה אומר מטפל ומשקיע,אני קורא שאתה מחליף את העיתונים מנקה את הכלוב שם מזון בכלים
כל זה לא אומר לתוכי דבר,קח לדוגמה תינוק קטן הרי לא מעניין אותו מי מחליף לו מצעים במיטה שוטף לו את הבקבוקים של האוכל ורץ
בלילה לקנות לו דייסה,טיפול והשקעה אומר נתינה של יחס,משחק משותף זמן איכות הרבה דיבורים תשבוחות צ'ופרים וכו'.
מאחר ואינך בבית רוב היום ואחותך כן התוכי פשוט מכיר אותה טוב יותר ומן הסתם גם נקשר אליה יותר.
אם אתה יכול לעשות מנהג קבוע שנניח 15 דקות ביום אתה מתפנה לתוכי,משחק עימו ,נותן לו צ'ופר מיוחד שהוא רק שלך ושלו,לדוגמה
בוטן או שקד או תחשוב על משהוא שהוא אוהב הכי הרבה ותבקש מאחותך שלא תיתן לו יותר ,רק אתה נותן לו,כך בהדרגה תקנה את אמונו
ואני מאמין שהיחס שלו ישתנה.
הוא לא מסכים לקחת ממני צ'ופר הוא ישר תוקף אותי אני מלטף אותו שהוא בכלוב ונמצא איתו בחדר יותר מרבע שעה ביום אבל חוץ מללטף אותו בתוך הכלוב אני לא יכול לעשות איתו שום דבר כי הוא לא משתף פעולה