ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי בעייתי אם אחד מבני המשפחה.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
alalufron
ביצה
ביצה

התוכי בעייתי אם אחד מבני המשפחה.

שליחה על ידי alalufron »

שלום חברים!
לפני 4 חודשים קניתי את מיקו,תוכי ג'קו מקסים וחמוד....הוא הגיע אליי בן חודשיים וכיום הוא בן 5 חודשים,אנחנו אוהבים אותו ומפנקים אותו ככל שניתן והוא מקבל המון צומת לב. במהלך החודשים האחרונים אני שם לב לבעיה מדאיגה,מיקו נורא אוהב את אבא של ואותי אבל את אמא שלי הוא לא מוכן לקבל בשום אופן....בכל פעם שהוא מנסה לשחק איתו או להוציא אותו מהכלוב הוא מנסה לנשוך אותה ומתנהג בתוקפנות. האם יש לזה סיבה? והאם יש דרך לתקן את המצב?
אשמח אם תעזרו לי,רון.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי בעייתי אם אחד מבני המשפחה.

שליחה על ידי eli_lea »

היי רון ,

ראשית זה לא צריך להיות וכמובן ניתן לשינוי,תוכי תוקפן ונושך מהסיבות הבאות:
1.פחד
2.שמירה על טריטוריה
3.הרגל רע ,כמשחק.
4. גוזל שטרם יציב יכול להשתמש במקור ככלי עזר לאחיזה וטיפוס ולעיתים זה מתפרש כנשיכה.

במקרה שלכם מסתבר שהתוכי חברותי לחלק מבני הבית במקרה הזה אליך ואל אביך,מאחר וכך יתכנו מספר סיבות
שכדי לפתור את הבעיה תצטרכו אתם לגלות אותם.
הדבר הראשון הינו חוסר יחס מספק ,יתכן מאוד שאתה ואביך נתתם את היחס המירבי בשעה שאימך נתנה יחס מועט או כמעט שלא.
הדבר השני זוהי הגישה ,התוכי הינו חיה חכמה במיוחד,אי אפשר להסתיר רגשות ממנו,הוא חש כשמפחדים ממנו,הוא חש גם כשאוהבים,לכן
בניית אמון לא נעשית ביום ולוקחת זמן,אני משער שלרבים את הסבלנות לקשירת קשר הדוק וקניית אמון ומצפים לתוצאות בן רגע אבל לצערי זה לא כך.אני מציע רון שתחשבו ביחד מהם הסיבות למצב ולאחר מכן תתחילו בתיקון .
אני מציע שבתחילה אימך לא תוציא את התוכי מהכלוב,הוצאה יכולה להתפרש כחדירה לטריטוריה ואת זה תשאירו לשלב הסופי,הכנסה חזרה לכלוב לעיתים מתפרשת אצל התוכי כמשהו שאינו רצוי מאחר והוא אוהב להיות חופשי,אז על שני הפעולות האלא נוותר אלא אם אין ברירה.
הדבר שיכול לעזור ולקנות את אמון התוכי זהו בן היתר מזון לכן דאג שמעתה רק אמך תאכיל את התוכי בצ'ופר שהוא הכי אוהב (אתם בטח כבר יודעים) ,הצ'ופר הזה חייב להיות מורחק מהתזונה היומית שלו.
כדאי לעשות זאת כתירגול משפחתי,כלומר כשהתוכי נמצא אצלך או אצל אביך כשאתם ביחד אימך תצטרף,התוכי יחוש ביטחון איתכם ויקבל את
הצ'ופרים מידיה,בתחילה עם תשבוחות ואפילו ליטופים,בהמשך התוכי יעבור לידיה של האמא ויחזור אליכם,אין צורך במידי להרים אותו ולהסתובב איתו בבית,הכל בשלבים,התוכי יראה שבעצם לא לוחצים עליו,עושים כרצונו,וניתנת לו האפשרות לקחת את הצ'ופר אבל גם לסגת חזרה אליך או אל אביך.
חשוב מאוד:
להפגין ביטחון ולא פחד,במידה ויש חשש עדיף לא לגעת.תוכי חש מהר מאוד בהפגנת חששות.
לא לשלוח ידיים ולמשוך אותם במהירות אחורה,התוכי יפתח תגובה מהירה יותר ויותר כדי לתפוס את היד,אם התוכי מחזיק את האצבע במקור ומהדק לא למשוך את היד,פעולה הפוכה תעשה את העבודה היטב,דחיפת האצבע לפיו תגרום לו לשיחרור האחיזה ולעיתים לא לחזור על המעשה.

המשך לעדכן .
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

נקודה נוספת במיוחד כי מדובר באשה.. :)
יתכן והאם עונדת תכשיטים או שיש לה "בניה" / ציפורניים עם לק שמפחיד את התוכי ועוד.
אם זה משהו שהשתנה, צריך לבדוק מה נעשה מאז שעלול להרתיע.
אם זה מאז ומתמיד מעבר למה שאלי כתב, יש לבדוק נושא ביגוד\תכשיטים וכו'.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
alalufron
ביצה
ביצה

שליחה על ידי alalufron »

תודה רבה על התגובה המהירה! אני מתחיל בתהליך!
סמל אישי של משתמש
יובל93
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יובל

שליחה על ידי יובל93 »

תוכי שמורגל לבעלים שלו יכול פתאום לפחד ולנשוך אותם בגלל שינוי ביגוד/תכשיטים או ציפורניים למרות שהוא וודאי מזהה את בעליו לפי הקול והפנים ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בוודאי יובל,לרוב זה קורה כשהתוכי עדיין קטן,שינויים יכולים בהחלט לגרום לו לפחד ובמיוחד דברים שהוא אינו מורגל אליהם.
ממש בדיוק כפי שבדיונים מסויימים דיברנו על הסתגלות לצעצועים חדשים,רבים המקרים שהתוכי נרתע מהם מגלה סימני חרדה ולוקח לו זמן להתרגל אליהם.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”