ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי שלי תוקף
מנהל: מפקחים
התוכי שלי תוקף
שלום לכולם
יש לי תוכי קוקקטייל כבר חודש ומשהו, הוא עדיין גוזל (ארבעה חודשים)
כשהבאתי אותו לפני חודש, לקח לו זמן להתרגל אלי (בערך שלושה שבועות).הוא אהב לשחק, לעמוד על היד, וביקש שכל הזמן ילטפו אותו ויפנקו אותו. בימים האחרונים, הוא רוב הזמן תוקף אותי, נושך את האצבעות, לפעמים חזק ולפעמים לא. בורח מהיד, ולא מוכן לעמוד עליה.
כשאני מלטף אותו והוא נושך אותי, אני מתעלם מהנשיכה, אבל זה לא עוזר.
רציתי לדעת עם זה נורמלי? ומה מומלץ לעשות כדי שהתופעה תפסק?
אני רוצה לציין שלא שיניתי שום דבר, לא בהתנהגות, לא במיקום הכלוב ולא באוכל
אני נותן לו הרבה אהבה
יכול להיות שתהליך ההחתמה לא היה טוב?
יש לי תוכי קוקקטייל כבר חודש ומשהו, הוא עדיין גוזל (ארבעה חודשים)
כשהבאתי אותו לפני חודש, לקח לו זמן להתרגל אלי (בערך שלושה שבועות).הוא אהב לשחק, לעמוד על היד, וביקש שכל הזמן ילטפו אותו ויפנקו אותו. בימים האחרונים, הוא רוב הזמן תוקף אותי, נושך את האצבעות, לפעמים חזק ולפעמים לא. בורח מהיד, ולא מוכן לעמוד עליה.
כשאני מלטף אותו והוא נושך אותי, אני מתעלם מהנשיכה, אבל זה לא עוזר.
רציתי לדעת עם זה נורמלי? ומה מומלץ לעשות כדי שהתופעה תפסק?
אני רוצה לציין שלא שיניתי שום דבר, לא בהתנהגות, לא במיקום הכלוב ולא באוכל
אני נותן לו הרבה אהבה
יכול להיות שתהליך ההחתמה לא היה טוב?
Re: התוכי שלי תוקף
אתה אומר שהבאת אותו לפני חודש ולקח לו שלושה שבועות להתרגל אליך...האם כשהבאת אותו הוא עלה ליד והיה רגוע?
לא הבנתי אחרי כמה זמן הוא עלה ליד ונתן ללטף אותו עד שהתחיל לנשוך,בסך הכל הוא אצלך חודש כך שהכל מהיר.
לא הבנתי אחרי כמה זמן הוא עלה ליד ונתן ללטף אותו עד שהתחיל לנשוך,בסך הכל הוא אצלך חודש כך שהכל מהיר.
ביום שהבאתי אותו, הוא כבר עלה על היד בלי בעיות, ונתן לי להאכיל אותו מהיד.
גם באותו היום שהבאתי אותו הוא נתן לי ללטף אותו, ולא תקף, אלא ישב בשקט ונהנה. כל פעם שהייתי חוזר הביתה הוא היה מטפס על הכלוב בשמחה ושורק.
אבל בשבוע האחרון, הוא הפסיק, הוא מנסה לעיתים קרובות לברוח מהיד, וכשהוא כבר עומד עליה הוא לא מפסיק לנשוך כשמלטפים אותו.
חודש זה לא מספיק להתעקלמות? אם הוא היה בהתחלה חברותי, מה גרם לו פתאום לתקוף ככה?
גם באותו היום שהבאתי אותו הוא נתן לי ללטף אותו, ולא תקף, אלא ישב בשקט ונהנה. כל פעם שהייתי חוזר הביתה הוא היה מטפס על הכלוב בשמחה ושורק.
אבל בשבוע האחרון, הוא הפסיק, הוא מנסה לעיתים קרובות לברוח מהיד, וכשהוא כבר עומד עליה הוא לא מפסיק לנשוך כשמלטפים אותו.
חודש זה לא מספיק להתעקלמות? אם הוא היה בהתחלה חברותי, מה גרם לו פתאום לתקוף ככה?
אין קשר להתאקלמות, נראה שהוא הפך להיות תוקפני בעקבות אירוע כזה או אחר או התנהגות לא ראויה עימו, האם הנוצות כנפיים גזורות?
לא עשיתי איתו שום דבר שונה, ההיפך הוא מקבל המון תשומת לב.
בימי שבת יש לי הרבה זמן, ואני מקדיש לו כמה שעות, אבל בימים רגילים, אני חוזר הביתה רק אחר הצהריים ומקדיש לו פחות זמן, יש מצב שזה בגלל זה? שהוא נפגע כי יום אחד נתתי לו תשומת לב בצורה אחת ויום אחר לא?
הכנפיים שלו קצוצות
בימי שבת יש לי הרבה זמן, ואני מקדיש לו כמה שעות, אבל בימים רגילים, אני חוזר הביתה רק אחר הצהריים ומקדיש לו פחות זמן, יש מצב שזה בגלל זה? שהוא נפגע כי יום אחד נתתי לו תשומת לב בצורה אחת ויום אחר לא?
הכנפיים שלו קצוצות
התוכי לא אמור להתנהג כך, תקרא את המאמר הבא ותנשה ליישם את הדברים , אם יש לך שאלות נוספות תעלה אותן באשכול זה ונמשיך לאחר שקראת את המאמר.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
שינוי התנהגות של תוכי נושך.
קראתי את המאמר, אני אנסה כמה ימים, ואעדכן בהמשך
בהצלחה.