אהלן קניתי ג'קו לפני שבוע...בן 3 חודש ..
השאלה שלי עד מתי הוא ינשך??אני מוציא אותו הכל טוב ויפה.. הוא לא בא אלי בקטע של לתקוף (לאחרים כן)..אבל לפעמים כשאני מלטף אותו בראש..הוא נותן ביסים עד כדי חתכים עמוקים ויציאת דם...
עם כל ההשקעה שלי בו...
כשהוא נושך אני אומר לא! לא בצעקה ומוזיז את האצבע אני משתדל להראות לו שזה לא מזיז לי אבל מה? כאילו לא ללטף אותו?..כמה זמן וסבלנות לוקח בערך התהליך עד שהתוכי יפסיק לנשוך..? נגמרו לי הפלסטרים ומי שרואה את מה שהוא עשה לי באצבעות מהנשיכות יחשוב שאני קצב עיוור.
ד"א הבנתי שיש ספר על תוכים , על אילוף ,הרגלים ,ומניעת תוקפנות. מישהוא יודע את שמו?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נשיכות של ג'קו..
מנהל: מפקחים
Re: נשיכות של ג'קו..
התוכי לא אמור לנשוך ולהיות תוקפן לבני בית אחרים, לפי התיאור שלך התוכי נושך ממש חזק אם יורד לך דם וזה מצב גרוע.
דבר ראשון עליך ללמוד את תנועות הגוף של התוכי ואת המצבים בהם הוא נושך, אם הוא נושך כשאתה מבקש ממנו לעלות על היד או כשהוא על היד או במצב אחר, נסה להבין מדוע הוא עושה זאת, מפחד?מחוסר רצון לבצע משהוא?
תשתדל מאוד לא להגיע למצב בו הוא מצליח לאחוז לך אצבע במקור, נסה טקטיקות שונות כגון הסחת הדעת עם היד השנייה אבל אל תתן לו את האצבע כמשהו שמותר לו ללעוס.
אני לא יודע כיצד בני הבית מתנהגים לתוכי ומהיא הסיבה שהוא אינו חברותי אליהם, האם כשהוא הגיע (יומיים ראשונים) הוא הסכים לעלות להם על היד?
דבר ראשון עליך ללמוד את תנועות הגוף של התוכי ואת המצבים בהם הוא נושך, אם הוא נושך כשאתה מבקש ממנו לעלות על היד או כשהוא על היד או במצב אחר, נסה להבין מדוע הוא עושה זאת, מפחד?מחוסר רצון לבצע משהוא?
תשתדל מאוד לא להגיע למצב בו הוא מצליח לאחוז לך אצבע במקור, נסה טקטיקות שונות כגון הסחת הדעת עם היד השנייה אבל אל תתן לו את האצבע כמשהו שמותר לו ללעוס.
אני לא יודע כיצד בני הבית מתנהגים לתוכי ומהיא הסיבה שהוא אינו חברותי אליהם, האם כשהוא הגיע (יומיים ראשונים) הוא הסכים לעלות להם על היד?
בימים הראשונים כן...את אבא שלי שמרים אותו פעם ביומיים הוא לא נושך...
הוא לא נושך אותי בקטע שאם אני מתקרב אליו..
אולי לא הסברתי את עצמי טוב מצתער..
אני מנסה לעשות לו "נעים" בראש אבל הוא מתחמק ומתחיל לשחק עם האצבעות שלי עד שהוא מוצא נקודה וסוגר את המקור חזק..אני מבין שהוא לא הכי אוהב את זה בנתיים..
אבל יום שבת הוא נתן לי ללטף אותו ובמשך 15 דק' הוא רק התפנק על גירודים בראש אוזניים מתחת למקור... ופתאום לא...אתמול שוב התפנק עלי בגירודים איזה 10 דק' כשחזרתי מהעבודה בלילה.
אבל ככה בכללי לא נראה שהוא נמשך לזה רק במצבי רוח עייפים...כזה שזה בא לו בטוב.
יש לציין שהוא איתי הרבה ליד המחשב,בסלון. עלי הוא במרחק של 30 ב"מ ממני..
הוא לא תוקף אותי גם כשאני משחק לו במקורגם כשאני מכניס יד לפה שלו..רק כשאני מלטף או וכ"ו...
לגבי המשפחה הוא פשוט לא רגיל אליהם כנראה.
הוא לא נושך אותי בקטע שאם אני מתקרב אליו..
אולי לא הסברתי את עצמי טוב מצתער..
אני מנסה לעשות לו "נעים" בראש אבל הוא מתחמק ומתחיל לשחק עם האצבעות שלי עד שהוא מוצא נקודה וסוגר את המקור חזק..אני מבין שהוא לא הכי אוהב את זה בנתיים..
אבל יום שבת הוא נתן לי ללטף אותו ובמשך 15 דק' הוא רק התפנק על גירודים בראש אוזניים מתחת למקור... ופתאום לא...אתמול שוב התפנק עלי בגירודים איזה 10 דק' כשחזרתי מהעבודה בלילה.
אבל ככה בכללי לא נראה שהוא נמשך לזה רק במצבי רוח עייפים...כזה שזה בא לו בטוב.
יש לציין שהוא איתי הרבה ליד המחשב,בסלון. עלי הוא במרחק של 30 ב"מ ממני..
הוא לא תוקף אותי גם כשאני משחק לו במקורגם כשאני מכניס יד לפה שלו..רק כשאני מלטף או וכ"ו...
לגבי המשפחה הוא פשוט לא רגיל אליהם כנראה.
ראשית תפסיק לשחק לו במקור, זה מיותר ויגרום לו לאמץ את העניין בתור משחק שלאחר מכן יהיה קשה להפסיקו, אין צורך לשחק במקור בכלל. לגבי הגירודים, תגרד לו 20 שניות וזה מספיק בהחלט, תגיע למצב שבו הוא יבקש שתגרד לו וגם אז גרד לו מעט ועזוב.
לגבי המשפחה , כנראה שלא משקיעים מספיק במשחקים ומגע עימו ולכן ההתנהגות.
לגבי המשפחה , כנראה שלא משקיעים מספיק במשחקים ומגע עימו ולכן ההתנהגות.
או קיי תודה אלי.