ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התוכי שלי מצייץ הרבה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
gola666
ביצה
ביצה

התוכי שלי מצייץ הרבה

שליחה על ידי gola666 »

כל 4 שניות הוא נותן ציוץ חזק כזה מקפיץ את כולי חחח וכשאני ליידו מביא לו לאכול/מלטף אותו/מעודד אותו, הוא כבר לא מצייץ, או ב-90% מהפעמיים שאני שם אותו בחדר חשוך ושקט הוא לא מצייץ, אבל אם אני שם אותו בחדר שלי כשהאור דלוק ואני על המחשב והכלוב שלו פתוח (יש לו שם אוכל ושתייה), אז הוא מצייץ חזק, רציתי לדעת איזה דרכים אפשר לגרום לתוכי להפסיק לצייץ (לא לתמיד כמובן) רק למקרים שזה מיותר ומעצבן.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התוכי שלי מצייץ הרבה

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאתה מתאר זה ניסיון קלאסי מצד התוכי שדורש תשומת לב ע"י שריקות .
כשיש חושך התוכי יודע ומבין שהולכים לישון , כשאתה לידו ומלטף אותו הוא שקט אך כשאתה מתעסק בדברים אחרים ושונים הוא צריך תשומת לב שאינה מופנית כלפיו ולכן השריקות החזקות, בדרך כלל כשתוכי לפתע צועק ,שורק או צווח אנחנו מיד מפנים מבט כדי לראות מה קרה , האם הכל בסדר, לעיתים צוחקים כי זה נראה מוזר לפתע שהוא צווח לעיתים מעירים לתוכי ומבקשים ממנו להתנהג יפה או פשוט אומרים לו "שקט" וממשיכים בעיסוקים.כל הדברים שציינתי שאנו עושים כשהתוכי שורק חזק הם תשומת לב שניתנה לתוכי, הפסקנו מעיסוקינו והתמקדנו בתוכי , התוכי מאוד מרוצה באותו רגע על אף שגערנו בו, הוא מקבל את המצב כהתייחסות לשריקות וצווחות וכמובן שהוא הופך זאת לשיטה.
אז מה עושים?פשוט מתעלמים, זה יכול להיות קשה כי לפעמים התוכים כבר רגילים ליחס ועלולים אפילו להגביר את הצעקות (מה שנחשב לעיתים אצל המגדל כשיטה לא טובה) אבל לאחר תקופה התוכי יבין שהצרחות והשריקות לא גורמות למתן יחס ויפסיק.
במקרים שהתוכי שקט אפשר ורצוי לגשת אליו לתת יחס ולשבח, במידה והתוכי צועק אין לגשת אליו ואפילו לא להביט בו, פשוט חוסר יחס.

בהצלחה.
gola666
ביצה
ביצה

שליחה על ידי gola666 »

זה בידיוק מה שחשבתי אבל מה שעצר אותי זה שאולי צריך לגשת כשהוא צווח אז אתה אומר שכאשר הוא צווח חזק לא לגשת ולא להביט בוא פשוט להתעלם ולגשת אליו רק כשהוא שקט?

ובקשר למה שאמרתה שכשהתוכי צווי להסתכל עליו ולהגיד לו ''שקט'' בשביל שיקבל סוג של יחס לעשות את זה לפעמיים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

[quote="3682";p="81727"]זה בידיוק מה שחשבתי אבל מה שעצר אותי זה שאולי צריך לגשת כשהוא צווח אז אתה אומר שכאשר הוא צווח חזק לא לגשת ולא להביט בוא פשוט להתעלם ולגשת אליו רק כשהוא שקט?

ובקשר למה שאמרתה שכשהתוכי צווי להסתכל עליו ולהגיד לו ''שקט'' בשביל שיקבל סוג של יחס לעשות את זה לפעמיים?[/quote]

אמרתי שמגדלים נוהגים לומר לתוכי "שקט" ושזה סוג של התייחסות אסורה במידה והתוכי מרעיש.
אין צורך לגשת לתוכי כשהוא צורח או להייחס אליו בשום צורה ואפילו לא מבט.
gola666
ביצה
ביצה

שליחה על ידי gola666 »

סבבה הבנתי אותך אז כשהוא יבין שלא יוצא לו מיזה כלום הוא יפחית יפחית עד שיפסיק?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדיוק כך.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”