ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו נקשר לבן אדם אחד? סרטון קצר..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Maya
ביצה
ביצה

Re: ג'אקו נקשר לבן אדם אחד? סרטון קצר..

שליחה על ידי Maya »

uzibu
כנראה שלא הובנתי כהלכה :)
כאשר כתבתי כישרון כוונתי הייתה, לאנשים כדוגמת המאמן שבסרטון
לא למישהו כמו בינך\ביתך או אישתך, שחיים עם הג'אקו באותו הבית,נחשפים אליו יום יום והוא למעשה מכיר אותם.אלא לאדם זר לחלוטין שמגיע ביום בהיר ומסוגל לגשת לג'אקו ולנהוג בו כידידו משכבר הימים ...

גאקו יכול לתקשר עם מספר אנשים - אני רואה זאת אצלי בבית,אבל חייבת לציין שגם מתוך קריאה וגם מתוך שיחות שהיו לי עם מגדלים אחרים ומנסיון אישי שלי עם הג'אקו שלי , למדתי שתמיד ישנו מצב שג'אקו מעדיף דמות מסויימת על פני כל האחרות אני משערת שלכך התכוון "המשורר" שטען שמדובר בתוכי של איש אחד.

לגבי העדפה המינית בג'אקו, אשמח אם נפתח דיון בנושא כי הדעות בנושא על פי הבנתי די חלוקות .

הערה אוטומטית: תגובות אוחדו - 28 מרץ 2009, 02:49

היי אלי שמחה להיות כאן :)
ותודה על התגובה, די מסכימה עם הדברים שכתבת.
מצפה בהחלט לדיון בנושא משיכה של ג'אקו לבני המין השני, חושבת זה הולך להיות מעניין חחחח
לילה טוב:)
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: ג'אקו נקשר לבן אדם אחד? סרטון קצר..

שליחה על ידי uzibu »

היי מאיה.

כנראה שהמגדלים אשר מכירים יותר את הג'אקו מפרשים "ג'אקו של בן אדם אחד" לג'אקו שנקשר או יותר נכון לומר בעל העדפה מסויימת
יותר לאחד מאשר לשני. למרותש אני יכול לתת אין ספור דוגמאות בנושא אני חושב שיש להבין וזה מקובל בבעלי חיים וגם בבני אדם
שלפעמים תהיה העדפה מסויימת.

מגדלים שפחות מכירים את הג'אקו מפרשים "ג'אקו של בן אדם אחד" כאפשרות מערכת יחסים עם אדם אחד בלבד ותוקפנות כלפי השאר
מה שכמובן אני מסרב לקבל ולהבין.

צריך להבין כי ברשת ימצאו "בעיות" כי מטבע הדברים אשנים פותחים דיונים כאשר יש להם בעיות ולא להפך. לצערי בארץ אני מוצא
דיונים אשר מגדלים פונים כאשר יש להם בעיה ומקבלים תשובות "שאין מה לעשות זה תוכי של בן אדם אחד, היית צריך לחשוב לפני
הרכישה" ולא פעם אנשנים מגיעים למצב של מכירה\מסירה בגלל שהם לא מקבלים עזרה. בקהילה שלנו אנו דואגים להבין היכן הבעיה
בעזרת נתונים שונים מהמגדל ומאפשרים לו לפתח מערכת יחסים ואמון ע"י טיפים שונים. לא פעם ראינו\שמענו על בעיות שהסתדרו
לאחר סבלנות ופעולה נכונה. לא צריך להסביר כמה מצב של האשמת התוכי במקום מתן עזרה ודרכי פעולה בנושא מרגיזים אותי.

אגב, אם תעברו קצת על בעיות נשיכה או כל דבר אחר בפורום אילוף תמצאו קוקוטלים, קוניורים, קקדו, אקלקטוס ועוד..
אני חושב שעשו "רעש" סביב הג'אקו כי פשוט יש לו ביקוש גדול יותר והרבה יותר מגדלים בתוכים הגדולים את הזן ולכן מטבע
הדברים ימצאו יותר דיונים בנושא ג'אקו למרות שאני גם בזה בספק.

בנושא אנשים זרים,
ראשית אפתח ואומר שדעתי שגם כאן זה תלוי באופן שבו גדל התוכי ובסובבים. לצורך העניין אם תוכי גדל בסביבת המגדל בלבד או
שבסביבית הגידול התוכי פוגש אנשים זרים ומאפשרים לו הכרות והבנה. אתן דוגמא אישית בנושא, במפגש הפורום הראשון שהיה, המפגש
היה בביתי. הג'אקו היה במרכז הבית, בסלון (כהרגלו) היכן שכולם ישבו. מיותר לציין כי כל המכירים\מבינים יקראו למצב זה כמצב "לחוץ"
לג'אקו ואף מצב שבו הוא יהיה מפוחד. אנשים זרים, המון רעש וכו'. באותו מצב הגיעה עדי (מנהלת צוות תרגומים) פנתה אל הג'אקו והוא
הגיע אליה הוריד ראש וזכה לליטופים. אני מרשה לעצמי לומר שמצב זה הוא בגלל 2 דברים. ראשית הדרך שבה הוא גדל וסביבתו. שנית,
הגישה של עדי והדרך שהיא פנתה אליו תוך מתן האפשרות לג'אקו לבחון אותה ולהבגיעה אליה ולא להפך.

אומרים שג'אקו הוא כמו ילד בן 5. אז תמיד תחשבו כך, אם יבוא אדם זר לילד בן 5, כיצד זה ירגיש ומה תהיה התנהגותו?
האם ילד בן 5 מפתח מערכת יחסים בקלות עם כל אדם באשר הוא? האם יש לו העדפות?

כמו שציינתי לא פעם ג'אקו הוא תוכי שדורש בייחס לתוכים מסויימים יותר. אבל זה שמגדלים לא יודעים כיצד לא עושים את התוכי לבעייתי.

בואו "נברח קצת": אם אדם עולה על אופנוע קווסקי 1200 ומאבד שליטה האם הוא מאשים את היצרן למרות שהוא ללא למד כלל
ולא הוציא רשיון בטענה כי הוא עשה סיבוב על קטנוע ולא הייתה לא בעיה?

אולי הדוגמא נראת מוגזמת ואף טיפשית אבל אני באמת חושב כך. ג'אקו הוא תוכי מהמם, אינטלגנטי מאוד, אך יחד עם זאת דורש
בהחלט טיפול מיוחד ולא ניתן להשוות אותו לתוכים שאיתם מערכת הייחסים הרבה יותר פשוטה.

כאשר ציינת שיש הרבה שלא יודעים, אני מסכים איתם מאוד ואני חושב שרבים יגידו שאין לנו שליטה על המגדל וזה נכון. אך יחד עם זאת
כל מי שמוכר ג'אקויים צריך בדיוק כמו אלי לתת את ההסבר הנדרש ולבחון האם הגידול יעשה ככל שהוא מצליח לאבחן בצורה נכונה.
במידה ולא פשוט לא למכור, למן הג'אקו, למען המגדל ואף למענו במידה והוא בעל רגש לתוכים ולא מוכר למען מכירה..
אפשר לקרא פה בפורום ולא בגלל שאני בנו את הסירוב של אלי למכור ג'אקויים מסיבות שונות. הג'אקו ימכר, אם לא היום מחר ואם
לא מחר אז מחרתיים. יש למכור לאדם אשר עשה שיעורי בית בעזרתו או בעזרת המגדל שמוכר.

בנושא העדפות מיניות למרות שנאמר כי נפתח דיון בנושא קצת ככה על "קצה המזלג".
אני נפגש עם הנושא לא רק בג'אקו אלא עם זנים רבים אשר נטען כי זכר לנקבה ונקבה לזכר.
לא מזמן קיבלתי זוג קוקוטלים אשר נטען כי אריק (הזכר כמובן) לא מתקרב לשום גבר ואף תוקף. אחרי מספר ימים הצגתי סרטון
כיצד התוכי מגיע אליי מבקש ליטף ואחרי שאני מפסיק הוא מבקש עוד. היום גם הזכר וגם הנקבה עולים לכל אחד ללא בעיה כלל.

הג'אקו שלי הוא 'בלתי ידוע'.. לא יודע נקבה ולא יודע זכר וזה גם לא מעניין אותי. בשבילי הוא "'קוקו" "חבר" "אח" וכל מה שתרצו
ההתנהגות בהתאם לטיפול וליחס שהוא מקבל. אגב בנושא זה מה עושים עם המחקר שבו הציגו כי יש נטיות מיניות גם בבעלי חיים
ומה קורה אם לאדם יש נטיות מיניות? לפי מה מזהה הג'אקו את העדפה שלו? לפי טון דיבור? מראה? אני חושב שיהיה דיון מעניין.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”