ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בקשר לתוכי ג'אקו שלי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

gogo
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

עזרה בקשר לתוכי ג'אקו שלי

שליחה על ידי gogo »

אז ככה אני לא כל כך מצליח ללמד את התוכי לרקוד :) אני מראה לו אוכל או כל דבר אחר כדי שיעקוב אחריו בזמן שיש שיר או איזה שהיא מנגינה והוא לא מזיז תראש לפי איך שאני מראה לו ....
דבר שני רציתי לדעת איך מלמדים תוכי לעשות כן עם הראש .. ?
תודה רבה לעוזרים :)..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: עזרה בקשר לתוכי ג'אקו שלי

שליחה על ידי eli_lea »

אני מציע לך להדגים לו כיצד לבצע את התנודות בראש, נכון שישנה שיטה להראות לו אוכל ולנענע את היד למטה ולמעלה אך זה לא עובד ומעניין את חלקם של התוכים והם אפילו לא טורחים לעקוב אחר המזון, בחר שיר מסויים וברגע השמעתו נדנד את הראש כדי שתקשר בין השמעת השיר לנידנוד.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

חח אוקי סבבה קצת טיפשי אבל אני יעשה את זה ולגבי לעשות כן עם הראש איך עושים זאת .. ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לרקוד עם ילד קטן כדי ללמד אותו את התנועות או ללמד את התוכי את התנועות אינם דברים טיפשיים, גם אנחנו מחקים דברים ואפילו מבלי לשים לב , זה בהחלט לא טיפשי , תעשה קצת ריקודים וניענועים בראש ואולי תצרף את המשפחה כולה לניענוע והתוכי יהיה מרוצה עד השמים וירצה לרקוד גם הוא .
*אל תשכח לצלם ולהעלות לנו סירטון של הניענועים על מנת שנבחן את הביצוע תמונה

כדי שהתוכי יעשה כן קשר לו את הפעולה למשהוא כמו נניח "רוצה תפוח"? תראה לה תפוח ותנענע בראש "כן" חזור על הניענוע ועל ה"כן " שוב ושוב כך שהתוכי יקשר את הכן עם הניענוע.
אם התוכי מוריד את הראש אפילו מעט למטה או למעלה (אפילו ללא קשר) שבח אותו ותן לו את התפוח.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

זה בסדר אני יבחן את הביצוע לבד :) ...
בקשר לעשיית כן איך אני צריך לגרום לו להוריד את הראש ולעלות בחזרה לאיפה שהיה איך אני גורם לו לעשות את זה ?
אני צריך לגרום לו לעשות כן מתי שאני אומר את הפקודה ולא סתאם ככה לפחות זאת הכוונה שלי ...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תגרום לו להוריד ולהרים את הראש ע"י ניענוע הראש ובזה שתאמר תוך כדי את הפקודה , התוכי יקשר בין הניענוע לפקודה וכשתגיד את הפקודה הוא ינענע בראש . לדעתי זו הדרך הטובה ביותר כשלתוכי יש מודל לחיקוי.
שיטה אחרת זה להשתמש בבן משפחה, שניכם עומדים מול התוכי כשאחד אומר את הפקודה והשני מבצע את הפעולה, לאחר ביצוע הפעולה המבצע מקבל צ'ופר, לאחר זמן מה מתחלפים בתפקידים, בהמשך מנסים גם לשתף את התוכי במשחק כשאומרים לו את הפקודה בניסיון שינענע את הראש. כמובן שהשלבים צריכים להיות לאורך זמן ולא מעבר משלב לשלב לפני שמרגישים שהתוכי ממש הבין את הקטע.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

אוקי עוד לא כל כך יוצא לי שהתוכי מחכה אותי בשום דבר בנתיים למרות שהוא עושה הרבה דברים מרצונו ...
אבל אולי עוד מאט שהוא יתרגל אלי יותר ....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בסך הכל התוכי אצלך מעט זמן , לוקח לתוכי זמן ללמוד ולחקות , תמשיך ללמד אותו והוא יקלוט בסופו של דבר.
gogo
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gogo »

תודה רבה לך :)
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

בנוגע לריקוד ישנה שיטה נוספת,

לוקחים את הצו'פר מול התוכי ותנועות שהתוכי עומד בקצב מורידים ומעלים תך המילה שאנו רוצים לצורך העניין "לרקוד".
אחרי כמה פעמים לתת לתוכי ולשבח. עם הזמן להגביר את המהירות. התוכי ילמד שעם המילה "לרקוד" הוא יוריד את
הראש וירים במהירות מה שיתן את האפקט הרצוי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”