שלום,
יש לי ג'אקו כבר מספר שנים, היא מדברת הרבה ומשחקת יפה..בקיצור, ילדה טובה (:
לאחרונה התחלתי לעבוד איתה על טריקים לראשונה ואנחנו עובדים על הדבר הפשוט ביותר-אימון מטרה.
אני מקפיד לעבוד רק על התרגיל הזה על מנת שלא אבלבל אותה.
השאלה היא האם ניתן לשלב אימון של דיבור על פי סימון (כלומר, להגיד דברים מסוימים לפי סימן מסוים), בו זמנית או שזה לא רעיון טוב?
תודה מראש.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בנוגע לאילוף ודיבור
מנהל: מפקחים
Re: שאלה בנוגע לאילוף ודיבור
לא כתבת באיזו שיטה אתה עובד בתרגיל סימון מטרה. תסביר את השיטה כדי שנבין טוב יותר ונוכל לענות.
אני מלמד אותה בעזרת קליקר
יפה, הקליקר מחליף את הקול או הפקודה.
ההקלקה מסמנת לתוכי שהוא ביצע את המשימה. בדיוק כמו שנניח אתה היית משמיע קול או משבח.
הרעיון בשימוש בקליקר שהקול שהוא משמיע לא משתנה והתוכי לומד לזהות אותו בבירור.
אני למשל מעדיף פקודה מילולית.כך האילוף לא הופך לפעולה שהתקשורת היא על פי סימנים או קול מונוטוני.
אבל כל אחד והעדפות שלו.
לדעתי בשלב ראשון אם בחרת להשתמש בקליקר תוותר על "תוספות" של פקודות למהלך. לפחות עד שהתוכי יבצע את הפקודה
בצורה טובה מאוד. לאחר מכן אפשר להוסיף לאחר ההקלקה פקודה ואזס לתת צ'ופר.
הפקודה צריכה להיות זהה תמיד ועקבית לאותו תרגיל.
ההקלקה מסמנת לתוכי שהוא ביצע את המשימה. בדיוק כמו שנניח אתה היית משמיע קול או משבח.
הרעיון בשימוש בקליקר שהקול שהוא משמיע לא משתנה והתוכי לומד לזהות אותו בבירור.
אני למשל מעדיף פקודה מילולית.כך האילוף לא הופך לפעולה שהתקשורת היא על פי סימנים או קול מונוטוני.
אבל כל אחד והעדפות שלו.
לדעתי בשלב ראשון אם בחרת להשתמש בקליקר תוותר על "תוספות" של פקודות למהלך. לפחות עד שהתוכי יבצע את הפקודה
בצורה טובה מאוד. לאחר מכן אפשר להוסיף לאחר ההקלקה פקודה ואזס לתת צ'ופר.
הפקודה צריכה להיות זהה תמיד ועקבית לאותו תרגיל.