ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום לכולם חדשה+שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי ומאלפי התוכים מכל הזנים.
בואו ללמוד וללמד כיצד תוכי יכול לבצע פעולה כל שהיא ברגע שאנו מעוניינים.
פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
אוהבת תוכים
ביצה
ביצה

שלום לכולם חדשה+שאלות

שליחה על ידי אוהבת תוכים »

הי לכולם , שמי אושרת ויש לי 2 תוכים אחד קקדו ציצית צהובה והשני ג'אקו קנגו זכר בן שנתיים הקקדו בן שנתיים וחצי,
את הג'אקו יש לי מגיל חודשיים וחצי ואת הקקדו יש לי בערך חודש .

לג'אקו שלי יש היסטוריה קצרה ועצובה הוא גדל בהתחלה אצל אדם שהחזיק אותו בתוך קופסאת עץ אטומה לאור ולאויר והאכיל אותו בדייסה נוזלית מאוד ולא מזינה.
ממש נס שהוא שרד את העיניין אומנם לא טוב , הוא מאוד מפוחד מאוד לא מאמין באנשים אני היחידה שיכולה לגעת בו ולהתקרב אליו דבר שאני יודעת שנפוץ אצל ג'אקו .
אבל הבעיה שלו היא אחרת הוא כל היום צווח כמעט ואין זמן שהוא שקט ורגוע גם שהוא משחק.
ובעיה נוספת הוא מורט ובחומרה.
אני מטפלת בבעיה ואנחנו אצל שלומית לוי בטיפול רק שאין הרבה מה לעשות.

הבעיה השניה שלי היא הקקדו הוא עבר כמה בתים ובינהם גם חנות הוא היה מאוד כנוע ושקט.
בשבועיים הראשונים שהוא הגיע אליי הוא היה מאוד לחוץ , מתי שהייתי עוברת ליד הכלוב הוא היה נבהל כמובן שהרגלתי אותו בהמון אהבה שהוא לא צריך לחשוש.
חשוב לציין שכשאנחנו יוצאים החוצה הוא מאוד חברותי הולך לכל אחד ומדבר עם אנשים ברחוב.
הבעיה איתו היא הצרחות בזמן האחרון הוא לא צורח הרבה אבל כשהוא צורח זה מכל הלב.
הוא לא עושה את זה שאני בבית אלא אם אני יוצאת ומשאירה אותו לגמרי לבד.
או אם הוא לא רואה אף אחד.
השאלה היא האם יש דרך לגרום לו לא לצרוח או להפחית את הצרחות?
אני יודעת שלקקדו יש יכולת צרחות טובה מאוד והם ידועים בזה שהם צרחנים , שוב טפו טפו הוא לא צורח הרבה רק שמשאירים אותו לבד אבל היום לדוגמא הוא צרח שכיסו אותו לישון אני הייתי אצל השכנים ושמעתי אותו אז נכנסתי הבייתה היה חשוך והוא היה מכוסה בצורה שונה מבדרך כלל, וצורח אז כיסיתי אותו מחדש איך שהוא רגיל ואמרתי לו לילה טוב והוא פשוט הלך לישון.
השאלה היא מה אפשר לעשות הוא לא מאוד מפונק והוא תוכי מקסים רוקד מדבר והכל.
אני ממש לא רוצה להתייאש ממנו מה אפשר לעשות?
תודה מראש ,
אושרת .
סליחה על האורך.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שלום לכולם חדשה+שאלות

שליחה על ידי eli_lea »

היי אושרת וברוכה הבאהתמונה
מאחר ושאלתך דורשת התייחסות רבה אדחה את התשובות למחר.

המשך שבוע נפלא.
עמית נצר הכלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי עמית נצר הכלי »

שימי לו טלויזייה ועם את רוצה חסוף בחשמל תפתחי לו רדיו על שירים , זה גם יעשיר לא את האוצר מילים וגם ישוב שמדברים איתו .. שתי ציפורים במכה אחת P:

בברכה עמית נצר
:] עמית נצר [:
עמית נצר הכלי
ביצה
ביצה

שליחה על ידי עמית נצר הכלי »

לו **
יחשוב **
סליחה על הטעויות
:] עמית נצר [:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

1205 כתב:הי לכולם , שמי אושרת ויש לי 2 תוכים אחד קקדו ציצית צהובה והשני ג'אקו קנגו זכר בן שנתיים הקקדו בן שנתיים וחצי,
את הג'אקו יש לי מגיל חודשיים וחצי ואת הקקדו יש לי בערך חודש .

לג'אקו שלי יש היסטוריה קצרה ועצובה הוא גדל בהתחלה אצל אדם שהחזיק אותו בתוך קופסאת עץ אטומה לאור ולאויר והאכיל אותו בדייסה נוזלית מאוד ולא מזינה.
ממש נס שהוא שרד את העיניין אומנם לא טוב , הוא מאוד מפוחד מאוד לא מאמין באנשים אני היחידה שיכולה לגעת בו ולהתקרב אליו דבר שאני יודעת שנפוץ אצל ג'אקו .
אבל הבעיה שלו היא אחרת הוא כל היום צווח כמעט ואין זמן שהוא שקט ורגוע גם שהוא משחק.
ובעיה נוספת הוא מורט ובחומרה.
אני מטפלת בבעיה ואנחנו אצל שלומית לוי בטיפול רק שאין הרבה מה לעשות.

הבעיה השניה שלי היא הקקדו הוא עבר כמה בתים ובינהם גם חנות הוא היה מאוד כנוע ושקט.
בשבועיים הראשונים שהוא הגיע אליי הוא היה מאוד לחוץ , מתי שהייתי עוברת ליד הכלוב הוא היה נבהל כמובן שהרגלתי אותו בהמון אהבה שהוא לא צריך לחשוש.
חשוב לציין שכשאנחנו יוצאים החוצה הוא מאוד חברותי הולך לכל אחד ומדבר עם אנשים ברחוב.
הבעיה איתו היא הצרחות בזמן האחרון הוא לא צורח הרבה אבל כשהוא צורח זה מכל הלב.
הוא לא עושה את זה שאני בבית אלא אם אני יוצאת ומשאירה אותו לגמרי לבד.
או אם הוא לא רואה אף אחד.
השאלה היא האם יש דרך לגרום לו לא לצרוח או להפחית את הצרחות?
אני יודעת שלקקדו יש יכולת צרחות טובה מאוד והם ידועים בזה שהם צרחנים , שוב טפו טפו הוא לא צורח הרבה רק שמשאירים אותו לבד אבל היום לדוגמא הוא צרח שכיסו אותו לישון אני הייתי אצל השכנים ושמעתי אותו אז נכנסתי הבייתה היה חשוך והוא היה מכוסה בצורה שונה מבדרך כלל, וצורח אז כיסיתי אותו מחדש איך שהוא רגיל ואמרתי לו לילה טוב והוא פשוט הלך לישון.
השאלה היא מה אפשר לעשות הוא לא מאוד מפונק והוא תוכי מקסים רוקד מדבר והכל.
אני ממש לא רוצה להתייאש ממנו מה אפשר לעשות?
תודה מראש ,
אושרת .
סליחה על האורך.

אושרת היי,

השאלות שלך די מורכבות אבל ננסה בכל זאת לעשות את המירב.
נתחיל בג'אקו,את הג'אקו קיבלת בגיל מאוד צעיר כלומר מגיל גמילה או טרם גמילה,לא הבהרת האם כתוצאה מהאכלה לא נכונה
נוצרו לו בעיות בריאותיות כגון בעיות עיכול או זפק,בכל מקרה גיל חודשיים וחצי זהו גיל בו אפשר לשקם את התוכי וביתר קלות.
אני יודע שכרגע זה לא משנה אך אני מבהיר זאת עבור חברים נוספים שיקראו את התגובות.
בנוגע לג'אקו שהינו תוכי של איש אחד,זוהי סטיגמה שנוצרה וברוב המקרים ההתייחסות אל התוכי בצורה זו היא שגורמת לתוכי להתרחק
משאר בני הבית,כלומר אם מראש אנו אומרים טוב התוכי ככה מתנהג מאחר וזהו אופיו ולא מנסים לתקן זהו המצב שנוצר.
מאחר ודובר כבר בנושא אני אפנה אותך למאמר של אביבה.
האם האפרור האפריקני (הג'אקו) הוא "תוכי של בעלים אחד"?

ולדיון בנושא:
ג'אקו תוכי של בעלים אחד?

גם מצב זה הוא בר תיקון אך קשה ומצריך שיתוף פעולה מלא של בני הבית.

כרגע עם הג'אקו ישנן שתי בעיות חמורות מבחינתך,הבעייה הראשונה כפי שציינת אלו הצרחות והשניי המריטה.
בעניין המריטה אני אפנה אותך שוב לדיון/מאמר בנושא:
מאמר: תלישת נוצות והדרך להתמודד עם הבעייה
דיון:מה הקשר-אינטלגנציה למריטה
תשובתו של ד"ר עדי גנץ לשאלת מריטה:בדיקות מעבדה לבעיית מריטת נוצות אצל ג'אקו

לד"ר עדי גנץ ישנו ניסיון רב בנושא המריטה והוא אף מטפל בתוכי של אחד החברים שסובל מבעייה זהה ובינתיים בהצלחה,את
מוזמנת לשאול את ד"ר עדי גנץ כל שאלה בפורום מענה מקצועי.

השאלה הנשאלת היא האם לאחר הגעת הקקדו התגברו הצרחות ו/או התנהגותו השתנתה?

בנוגע לקקדו,
כמו כל סוגי התוכים גם הקקדו שברשותך מתקשר באמצעות קולו,זה יכול להיות בצורת שריקות או צרחות,בטבע ובמיוחד כאשר
אין קשר עין בין בני הזוג או הלהקה התקשורת בינהם מסמנת את מקום הימצאותם ונותנת את הביטחון והתחושה שהכל בסדר איתם(לא נטרפו למשל),הפיתרון היחידי במקרה זה הינו חוסר יחס מוחלט,כשהתוכי צורח או מביע את מורת רוחו באמצעות קולו עלייך להתעלם לחלוטין,במקרים שהוא שקט לגשת אליו ולתת לו חיזוקים,כמובן שבעת שהתוכי צורח הרצון לגשת אליו הוא רב אך התוכי למד מהר מאוד שכך הוא מקבל יחס.
מאחר והתוכי אצלך זמן כה מועט יתכן מאוד שהתנהגותו תשתנה במשך הזמן והוא ירגע.
אני מפנה אותך שוב לדיון בנושא בפורום אילוף עם בעייה די דומה לשלך:
שלום לכולם אני חדשה כאן אם אפשר שאלה.....אני ממש ממש מיואשת

אני יודע שמדובר בהרבה חומר קריאה אך כך תקבלי רקע,את מוזמנת כמובן לאחר מכן לשאול שאלות ולהמשיך ולהתייעץ עימנו.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “אילוף”