ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מדריך מצולם להכנת דייסה
מנהל: מפקחים
מדריך מצולם להכנת דייסה
השימוש בדייסה ואופן הכנתה.
כללי:
השימוש בדייסה נפוץ ביותר ובמיוחד בשנם האחרונות כשהרבה מגדלים רוצים להיות בעליו של תוכי מוחתם ומתנסים בהחתמות
תמיד ישנם שאלות ותהיות לגבי סוגי הדייסות השונים שמוצעים בשוק.
לרוב כל הפורמולות מהחברות השונות טובות , חשבו שהדייסה תהיה כזאת שתהיה נוחה לעירבוב ולא יווצרו גושים מצד אחד ומצד שני
מזינה ומתעכלת היטב. ישנם מספר חברות בארץ שהדייסות הוכיחו את עצמן ונעשה בהן שימוש יום יומי ולאורך זמן, הדייסות הן פריטי בירד
קייטי ועוד.
חשוב לדעת שאין לעבור מדייסה לדייסה באופן חד ומהיר, במעבר בין שני סוגים שונים יש לערבב בין הדייסות , בתחילה 30% מהדייסה החדשה בקודמת , לאחר יום 60% ורק לאחר מכן לעבור לשימוש מלא בדייסה החדשה.
הדייסה מכילה חומרים שונים ונוטה להחמיץ , יש לשמור את האריזה סגורה ובמקום קריר .
חימום הדייסה:
הדרך הטובה ביותר לשמור על חום הדייסה הינה ע"י טבילת הכלי עם הדייסה בכלי עם מים חמים , יש המחממים שוב את הדייסה במיקרוגל
זו דרך חימום שאפשר לעשות בה שימוש אך יש לשים לב היטב לסכנות שביצירת נקודות חמות ולוהטות בתוך הדייסה העלולים לגרום לכוויה בזפק ולנזק כבד לתוכי.
צפו בסירטון על אופן הכנת הדייסה.
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3598334-.html
בתאבון...
כללי:
השימוש בדייסה נפוץ ביותר ובמיוחד בשנם האחרונות כשהרבה מגדלים רוצים להיות בעליו של תוכי מוחתם ומתנסים בהחתמות
תמיד ישנם שאלות ותהיות לגבי סוגי הדייסות השונים שמוצעים בשוק.
לרוב כל הפורמולות מהחברות השונות טובות , חשבו שהדייסה תהיה כזאת שתהיה נוחה לעירבוב ולא יווצרו גושים מצד אחד ומצד שני
מזינה ומתעכלת היטב. ישנם מספר חברות בארץ שהדייסות הוכיחו את עצמן ונעשה בהן שימוש יום יומי ולאורך זמן, הדייסות הן פריטי בירד
קייטי ועוד.
חשוב לדעת שאין לעבור מדייסה לדייסה באופן חד ומהיר, במעבר בין שני סוגים שונים יש לערבב בין הדייסות , בתחילה 30% מהדייסה החדשה בקודמת , לאחר יום 60% ורק לאחר מכן לעבור לשימוש מלא בדייסה החדשה.
הדייסה מכילה חומרים שונים ונוטה להחמיץ , יש לשמור את האריזה סגורה ובמקום קריר .
חימום הדייסה:
הדרך הטובה ביותר לשמור על חום הדייסה הינה ע"י טבילת הכלי עם הדייסה בכלי עם מים חמים , יש המחממים שוב את הדייסה במיקרוגל
זו דרך חימום שאפשר לעשות בה שימוש אך יש לשים לב היטב לסכנות שביצירת נקודות חמות ולוהטות בתוך הדייסה העלולים לגרום לכוויה בזפק ולנזק כבד לתוכי.
צפו בסירטון על אופן הכנת הדייסה.
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3598334-.html
בתאבון...
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
טוב!
יעזור להרבה!
כמוני!
יעזור להרבה!
כמוני!
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
תודה אלי.. מדריך מצויין.
סתם שאלה.
אני משתמש בנוטריבירד A21
על הדייסה רשום את היחס אבל לא מובן.
רשום ככה:
age- day 2-3
volume- 1 part nutibird a21
water- 5 parts.
עכשיו לא ברור לי מה זה אומר part. כאילו עם זה כפית, כוס או כל סוג מידה אחרת.
עם זה המקום לשאלה אני יפח נושא חדש.
סתם שאלה.
אני משתמש בנוטריבירד A21
על הדייסה רשום את היחס אבל לא מובן.
רשום ככה:
age- day 2-3
volume- 1 part nutibird a21
water- 5 parts.
עכשיו לא ברור לי מה זה אומר part. כאילו עם זה כפית, כוס או כל סוג מידה אחרת.
עם זה המקום לשאלה אני יפח נושא חדש.
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
part משמעו "חלק" יחידה שאתה קובע כמה היא תהיה על פי כמות הדייסה הדרושה , יש הבדל אם אתה מאכיל תוכון או מאכיל קקדו.
למשל , כפית אבקה = חלק , 5 כפיות מים = 5 חלקים , בסך הכל היחס הוא 1:5.
למשל , כפית אבקה = חלק , 5 כפיות מים = 5 חלקים , בסך הכל היחס הוא 1:5.
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
תודה אלי..
עזרת רבות..
עזרת רבות..
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
תודה רבה אלי
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
תודה רבה אלייי עזרת לי הרבה!!
- lahav123
- פוקח עיניים
- הודעות: 2298
- הצטרף: 21 יולי 2008 12:57
- אזור מכירה: בקעת אונו
- שם פרטי:: להב
- מיקום: בקעת אונו
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
אלי כתבתה שם שצריך לשמור את הדייסה בקירור אז אני צריך לשים אותה במקרר?
_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
Re: מדריך מצולם להכנת דייסה
אתה מדבר על הדייסה או האבקה להכנה? אל תבלבלו שני דברים שונים.
דייסה שהכנו ונשאר ממנה לאחר האכלת הגוזלים צריכה להיזרק, בכל האכלה מכינים דייסה חדשה וטרייה.
את שקית הדייסה או הקופסה לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור, הדייסה יכולה להתקלקל אם היא אינה נשמרת במקום קריר
ומוצל ובקיץ זו בעייה. לכן לאחר הפתיחה יש לשים במקרר.
דייסה שהכנו ונשאר ממנה לאחר האכלת הגוזלים צריכה להיזרק, בכל האכלה מכינים דייסה חדשה וטרייה.
את שקית הדייסה או הקופסה לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור, הדייסה יכולה להתקלקל אם היא אינה נשמרת במקום קריר
ומוצל ובקיץ זו בעייה. לכן לאחר הפתיחה יש לשים במקרר.