ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלמידיה

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
טלטוש
ביצה
ביצה

כלמידיה

שליחה על ידי טלטוש »

רכשתי תוכי מסוג גאקו, כיום הוא בן חודשיים ושבוע, הוא עדיין אצל המגדל. לפני כשלושה שבועות ביקשתי שיעבור בדיקת מין ובדיקת מחלת כלמידיה, חיכיתי כשבוע ויום לבדיקות והודיעו לי שהוא נמצא זכר ובריא, בעוד כשבוע הייתי אמורה לקחת אותו. היום המגדל התקשר אלי ואמר לי שהוטרינר יצר עימו קשר ובבדיקה אחת יצא שלילי ובבדיקה נוספת של המכון הוולקני (נראה לי אם הבנתי נכון...) ביצעו לו בדיקה נוספת של DNA ובדיקת צואה ושתן ומצאו "כלמידיה חלש" לא ככ הבנתי למה לקח 3 שבועות עד שהם עלו על זה , לא הבנתי מי בדק, בקיצור בלאגן אחד גדול במידע שקלטתי. המגדל אמר שבגלל שהוטרינר לא בטוח שאכן יש לו כלמידיה כי בדיקה אחת יצאה שלילית ובשניה כלמידיה חלש, הבדיקות ישלחו למעבדה בדרום אפריקה ואחרי שבועיים שיהיו תוצאות יתחילו לטפל בתוכי, כי אי אפשר להתחיל לטפל כאשר לא יודעים בוודאות אם יש לו או אין.......
יצאתי מאוד מבולבלת מהשיחה, ביקשתי בדיקת כלמידיה שיצאה שלילית , אז למה אחרי 3 שבועות מודיעים שישנה עוד בדיקה?
בקיצור אני אשמח אם מישהו מקצועי יסביר לי מהו התהליך שעובר תוכי בבדיקות, מדוע פתאום אחרי 3 שבועות ישנן תוצאות נוספות של בדיקות שהיו אמורות להיות מזמן...... איך המכון הוולקני קשור לכל זה?

מה המשמעות של "כלמידיה חלש"?

האם כל תוכי הוא נשא של כלמידיה??????

המגדל אמר לי שאם ימצא בבדיקות שאכן יש לו כלמידיה אוכל לבחור תוכי אחר, אני כבר מפחדת שיגידו לי שהתוכי ה"חדש" בריא ואחרי 3 שבועות המתנה שוב אעבור את אותו הסיפור עם עוד ממצאים מפתיעים...

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות ולעזור לי כי אין לי ניסיון עם בעלי כנף וקשה לי להבין מה בדיוק קורה........

תודה :)
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: כלמידיה

שליחה על ידי dr.sharvit »

טלטוש שלום,

בדיקת כלמידיופילה יכולה להיות ב-2 צורות:
בדיקה סרולוגיה בה בודקים המצאות נוגדנים לחיידק(בדיקת מטוש בדר"כ מהצואה) ובדיקת PCR בה בודקים המצאות DNA של החיידק בדם.
בדיקת PCR הנה בדיקה מדויקת יותר ונותנת תשובה מוחלטת- האם קיים החיידק בדם או לא.
בדיקת סרולוגיה הנה פחות מדויקת(אם כי בדיקה טובה) ויכולה להראות על המצאות נוגנדנים לחיידק ברמות שונות, הכוונה לתוצאות חלשות- יתכן והיה החיידק בגוף התוכי ונעלם מהגוף- במכון וולקני לא מבצעים בדיקה זו בוודאות.
משלוח בדיקה לדרום אפריקה- מעבדה מדויקת מאוד הבודקת באמצעות PCR בדם האם קיים החיידק בדם או לא ובדיקה זו הנה וודאית.
מרגע לקיחת הבדיקה(בארץ) צריך לקבל תוצאות תוך מקס. 10 ימי עבודה,
בכל מקרה אם יצאו תוצאות- דרשי לקבל אותם כתובות ורשמיות כפי שאנו נותנים על גבי מסמך מחייב.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
טלטוש
ביצה
ביצה

Re: כלמידיה

שליחה על ידי טלטוש »

תודה רבה על התייחסותך!!!!
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”