ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ציפור אהבה חולה...

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ילדוnet
ביצה
ביצה

ציפור אהבה חולה...

שליחה על ידי ילדוnet »

היה לתוכי שלי גרד בזנב כמה זמן, הוא התגרד עם המקור - פצע את עצמו והוציא לעצמו נוצות, בשבוע שעבר ראיתי אותו רועד והוא היה נראה לא טוב, אז לקחתי אותו לוטרינר ביום רביעי.
הוטרינר אמר שיש לו משהו ב - Uropygial Gland, הוא שם לו משחה אנטיביטיביוטית וחומר נגד טפילים למקרה שיש לו טפילים, חוץ מזה הוא אמר שהוא מקורר ויש לו משהו בדרכי הנשימה, אז הוא אמר שצריך לחמם אותו עם מנורה שלושה ימים לפחות (קראתי באתר כלשהו שמנורה לבנה עלולה לגרום לבעיות בעיניים, זה נכון?), לתת לו אנטיביוטיקה + ויטמינים.
יום אחרי שהייתי אצלו (יום חמישי), פתאום הבחנתי בקצת צבע אדום באזור הצוואר שלו, הוצאתי אותו ובדקתי את המקום, התגלה לי שם פצע גדול ומבהיל!! ראיתי די הרבה זמן שהוא מנקר את עצמו גם שם, אבל לא ידעתי שהוא פצע את עצמו גם שם, חשבתי שהוא מתנקה / מסדר את הנוצות... הנוצות הסתירו את הפצע... אז שמתי לו יוד (הוטרינר אמר לשים ולשטוף אחרי שעה)... ניסיתי ביום שישי בהצעת הוטרינר לשים לו צווארון כדי שהוא לא יוכל לפצוע את עצמו, אבל הוא התחיל להשתגע מזה, התנהג כמו משוגע והתהפך, אז הוצאתי לו מיד... אני משגיחה עליו כשאני יכולה, נותנת לו את האנטיביוטיקה והויטמינים, מטפלת בפצעים, מנסה למנוע ממנו לפצוע את עצמו כמה שאני יכולה, אבל פשוט מגרד לו... יש קטעים שאני רואה אותו מתגרד בלי סוף, עם הרגליים, מנסה עם המקור, היום ראיתי אותו משפשף את הראש על הענף... ממש כואב לי לראות את זה... אוף... מה אני יכולה כבר לעשות?... אני מקווה שהוא יכול לצאת מזה בכלל... אני אמורה ללכת לוטרינר כל שבוע?... זה בלתי אפשרי, אני גם דיברתי איתו פעמיים בטלפון והוא לא אמר לי לבוא שוב... לא יודעת...
מה זה יכול להיות?... מה מגרד ככה? טיפות לטפילים צריך לשים כל כמה זמן? הוא שם לו ביום רביעי, צריך לשים לו שוב? אולי זה העניין?... מה עוד יכול לגרום לגרד? אני לא יכולה לראות אותו ככה כבר... הוא נראה לו טוב גם במראה, קרחת ופצע בצוואר (כבר הנוצות לא מכסות שם, הוא כנראה הוציא אותן...), גם החיבור של הזנב קצת קירח מהזמן שהוא ניקר שם, הוא נראה חולה ומתגרד לפעמים ממש... אוף... אאאאאאאאאאההההההההההההההההההההההה!!!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: ציפור אהבה חולה...

שליחה על ידי dr.sharvit »

לגב' ילדוNET שלום

קודם כל בוא נירגע וננסה לפתור את הבעיה- לבעיית גירודים בתוכים יכולים להיות מספר סיבות :טפילי עור-האם נלקח מגרד עור למקרוסקופ על מנת להבחין אילו טפילים, טפילי מעיים כג'יארדיה בעיקר בקוקטיילים- האם נבדקה הצואה שלו ואם כן האם ניתן טיפול באנטיביוטיקה מסוג מטרונידזול, פטריות- האם נלקחה דגימת נוצות לפטריות, תגובה אלרגית חריפה ויכולה להיות בעיית כבד הגורם לשחרור חומרים שגורמים לגירוי חריף ותלישת נוצות- קודם כל עלייך לבדוק את הנושאים הבאים:
1. מגרד עור לטפילי עור.
2. משטח צואה לגיארדיה
3. דגימת נוצות לפטרייה.
4. לבדוק אפשרות מתן סטרואידים לאלרגיה
5. ובדיקת דם לתפקודי כבד

האם ביצעת את כל הנושאים האלה ? אם כן אזי היתי ממליץ ללכת לכוון ביופסיה של העור(לקיחת דגימה ושליחה למעבדה).
- האם ישנו תוכי נוסף בסביבות התוכי שלך שיתכן ופוצע אותו , יש לבדוק האם יתכן שאין כאן מדובר בגירוד מסיבי אלא תוכי מורט על בסיס התנהגותי-פסיכוגני וגורם לפציע עצמית SELF-MUTILATION .
בשביל לעזור לך נשאלו שאלות רבות על מנת לשלול גורמים רבים לגירודים.
תעדכני אותי בנוגע תוכי שלך, כמו כן איזה סוג תוכי, מה גילו ,ממה הוא ניזון,
האם נבדק לכלמידיה,פוליומה ומחלת המקור והנוצות ?

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”