ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה בגידול של 2 זוגות יחד

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
חיים15
בקיעה
בקיעה

בעיה בגידול של 2 זוגות יחד

שליחה על ידי חיים15 »

שלום לכולם

רציתי לדעת אם יש בעיה של גידול של 2 זוגות בלבד של זברות באותו כלוב?

(אם אני לא טועה קראתי פה שצריך מינימום 3 זוגות)
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

Re: בעיה בגידול של 2 זוגות יחד

שליחה על ידי ben.m »

גידול של 2 זוגות יכול לגרום לזוג אחד להיות יותר אגרסיבי ושולט ולגרום למריבות.
לכן רצוי לגדל 3 זוגות ומעלה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הכלוב מספיק מרווח יתכן שלא תהיה בעייה, גידלתי גם 2 זוגות בכלוב והם הסתדרו מבלי לריב. כדאי לקחת בחשבון כלוב גדול שיכול להכיל 3 זוגות ויותר ובמידה ויהיו חיכוחים להוסיף זוג.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

היו לי 2 כלובים גדולים ומרווחים (כלוב מס' 1 עים זכר 3 נקבות) (כלוב מס' 2 עים כמה זוגות) ,
העברתי זכר נוסף תוספת לכלוב מס' 1 והזכר הקיים רדף כל היום אחר הזכר החדש ולכן לדעתי
עדיף 3 זוגות ומעלה בהנחה שהכלוב באמת מרווח ,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא דוגמא הכי טובה, צירוף זכר לכלוב בו כבר יש זכר שולט וטריטוריאלי לרוב יביא למלחמות וניסיונות גירוש.
אם יכניסו את שתי הזוגות לכלוב חדש יתכן שיחיו בשלום .
היו לי שני זוגות תוכונים בכלוב לא גדול שהסתדרו מצויין, התרבו ללא בעייה ולא רבו. היו לי גם שני זוגות אורזיות שגם הם התרבו ולא
הפריעו זה לזה , לעומת זאת היו לי בכלוב גדול ומרווח שלוש זוגות של אורזיות שהיו מגעים זה את זה ..לכן אני אומר שהכל תלוי
באופי התוכים ובגודל הכלוב .
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ben.m »

זה דבר אופייני לזברות לא לקבל יפה זברות חדשים. יש שתי שיטות שאני נוהג לעשות במקרה כזה: 1. להרטיב את הזכר התוקף במים וכך "לשתק" אותו למס' שעות עד שהחדשים יתאקלמו. 2. להפריד את התוקפים לכלוב מבודד למשך כמה שעות (ליפני יומים צירפתי זוג חדש לווילר, שתי זכרים וותיקים החלו ליתקוף. לקחתי את שתי הזכרים לכלוב ניפרד למשך יום שלם, לאחר שהחזרתי אותם - כוויכל הם היו החדשים ולא העזו לתקוף). זה לא קשור לגודל הכלוב.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שיטה גרועה "לשתק" תוכי או ציפור ע"י הרטבה ואני מקווה שלא יאמצו אותה .
גודל הכלוב חשוב מאוד, קירבה בין הזוגות מהווה סיכון ואיום מצד הזוג שמתקרב , זוג בכלוב קטן יסמן לו טריטוריה מן קו בלתי נראה שכשהזוג השני יעבור אותו הוא יחוש מאויים, מן הסתם בכלוב קטן מידי כל תזוזה תיחשב לאיום טריטוריאלי ולעומת זאת בכלוב מרווח החיכוך בין הזוגות קטן. לגבי הרטבה, הרטבה ע"י התזה אינה שיטה מקובלת ועלולה אף לגרום לפגיעה פיזית בציפור. השיטה הפשוטה והטובה היא
להיות סבלנים, להכניס את הזוג החדש בכלוב נוסף לתקופת התאקלמות או לחצוץ בכלוב שטח אליו יש להעביר את הציפורים לתקופת הסתגלות.
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל

שליחה על ידי ben.m »

לגבי ההרטבה זה דבר ידוע שהפינקים אוהבים להתרחץ. כאשר שמים להם אמבטיה הם מיד נכנסים לתוכה מטרטבים עד העצמות וכתוצאה מכך יורדים לתחתית הכלוב עד להתיבשות. המטרה בהטזת מים היא לא ''לשתק אותם" אלא להעסיק אותם בהתייבשות ובסידור הנוצות, עד להתאקלמות ראשונית של החדשים.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”