ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תזונה נכונה או לא

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
שרי
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תזונה נכונה או לא

שליחה על ידי שרי »

שלום חברים יקרים יש לי שני זברה פינק עכשיו רציתי לדעת עם מה שאני נותנת לפינקים שלי זה בסדר : פעמים בשבוע אני נותנת להם מזון ביצים שקונים בחנות וקניתי להם חטיף שיש בו הכל מה שהם צריכים והם מקבלים אוכל רגיל זאת אומרת זרעים עכשיו את החטיף הנקבה מחסלת אותו ואני פוחדת שהיא תשמין כי חטיף מיועד לאכול פה ושם עכשיו אני גם מביאה להם לפעמים תפוח עץ חתוך בבקשה תומרו לי אם אני עושה את הדבר הנכון אני מקבלת כל הצעותתמונהתודה
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

Re: תזונה נכונה או לא

שליחה על ידי שלומי כהן »

את לו צריכה לדאוג מהשמנת יתר אצל הפינקים
הפינק זו ציפור פעילה מאוד כך שאם תוסיפי קצת ירק
היא עדין תוכל להמשיך לדגמן בכלוב
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני הייתי מוותר על החטיפים מאחר וישנם הרבה מאוד מזונות מעולים שהציפורים נהנות מהן ואף יותר מחטיף, אני הייתי נותן גזר מגורד והן היו משתגעים על זה, את יכולה לתת :תרד,ברוקולי , גזר,גזר מגורד,סלרי,כרפס,עולש,כרוב ניצנים ,אספספת (צמח), אפונה,כרוב עלים,שן הארי,לפת, עלי חסה,אצות ים,מחית תפוחים,דלורית,בטטה,דלעת,פירות הדרים, פירות וירקות צריכים להיות תמיד טריים ויש להסירם לאחר 4
שעות כדי למנוע קילקול.
הכל במידה ובכמויות קטנות, את יכולה להיעזר במאמר הבא בנוגע למזון, אני מציע להוציא ממנו את המזונות שנחשבים בטוחים ומוכרים כגון המזונות שרשמתי למעלה ופחות להשתמש במזונות שמצוינים כלא מזיקים בכמויות קטנות כגון עגבנייה נניח.

האכלת הציפורים שלנו ,מה בטוח ומה מזיק.
xxxxx
ביצה
ביצה

שליחה על ידי xxxxx »

תוכים אוכלים חטיפים וירקות
שרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שרי »

הכוונה שלי אלי זה שבחטיף יש את כל מה שהם צריכים והם אוכלים קצת מזה אבל כל השאר זה מה שכתוב שמותר להם תודה לכםתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא יודע באיזה חטיף מדובר אבל אני חושב שהמוצרים הטבעיים הירקות/פירות ותערובת הזרעים עונים לא פחות טוב על הצרכים
מאחר ויש בהם ערכים תזונתיים לא פחות מהחטיפים עם הויטמינים.
זוהי דעתי כמובן , אם ישנם מגדלים שמשתמשים בחטיפים או חושבים אחרת אשמח לשמוע את דעתם.
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

אני באופן אישי לא מגיש חטיפים מיסחריים את רוצה לתת חטיפים אין כל בעיה
תתחילי במה שאלי כתב לאחר מיכן מעט ברוקולי מזון ביצים מיסחרי במידה ואין זמן להכין
וכן חובה ליחס חשיבות רבה לגבי השמנת יתר כיוון שהשמנת יתר תיפגע ביכולת הרבייה
תמונה
השמים אינם הגבול
אלון ברק
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אלון ברק »

אני כעיקרון לא נותן לפינקים שום חטיף !

תזונה מאוזנת - תערובת זרעים עשירה,ירקות כגון ברוקולי(אצלי הפינקים מאד אוהבים את הברוקולי),תרד,גזר מגורד,מלפפון,ביצה קשה עם הקליפה,מזון ביצים בתקופת הרבייה.
לעיתים אני רואה "חטיפים" מסוגים שונים בחנויות בע"ח והמוכרים מתאמצים לשבח את המוצר שהם מוכרים כאשר הדבר היחיד העומד לפניהם זה הרווח בלבד על המוצר וזו זכותם כמובן,
לדעתי ה"חטיף" נועד רק לספק רווחים ליצרנים ולמוכרים ואין לזה סוף,
תזונה עשירה ומאוזנת בהחלט מספקת את צרכי הציפור,הרי בטבע הפינקים לא מוצאים חטיפים והם חיים טוב גם בלעדיהם.
לא אחת אני מתרשם כי יש מגדלים הרוצים לתת את המקסימום לציפור מבחינת תנאים טובים ומתאמצים לתת להם "חטיפים" ומה לא,
לדעתי זה אף מזיק וגם אין סוף לסוגי החטיפים הנמכרים בחנויות ואם נביא לציפורים את כל סוגי המוצרים הנמכרים ולא חסרות אופציות
כך שלא יהיה לזה סוף,
וזה בחזקת כל כל המוסיף גורע.
שרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שרי »

אני יתחיל לקנות להם ברוקולי אני הישתמשתי בחטיף כי המליצו לי על זה אמון אנשים ויש בו הכל אבל מעכשיו אני יתן להם גם את זה וגם במידה כל הירקות שהמלצתם לי אני לא יחסןך מהם כלום תודה רבה לכםתמונה
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”