ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ממשיך לתלוש נוצות
מנהל: מפקחים
ממשיך לתלוש נוצות
שלום בעבר הזכר היה תולש נוצות קבוע הפרדתי בניהם והוא למרות הכל המשיך ועכשיו תקופה מסוימת הוא הפסיק לגמרי וזהו זה חזר שוב מה אני צריכה עוד לעשות והאם זה יעבור לו ולמה הוא עושה את זה יכול להיות שאני אולי לא בסדר?

Re: ממשיך לתלוש נוצות
שרי האם החזרת אותו והוא מורט את הנוצות שוב? או שהוא נמצא בנפרד ומורט? פשוט לא מובן לי.
את בטח לא אשמה , אין כאן עניין של אשמה מצידך יש כאן בעיית התנהגות של הזכר שגורמת לו למרוט.
אני חושב שבווליר למשל לא היה לו את הזמן למרוט כי הוא היה עסוק עם ציפורים אחרות יותר.
דובר אז על החלפתו האם ירדת מזה?
את בטח לא אשמה , אין כאן עניין של אשמה מצידך יש כאן בעיית התנהגות של הזכר שגורמת לו למרוט.
אני חושב שבווליר למשל לא היה לו את הזמן למרוט כי הוא היה עסוק עם ציפורים אחרות יותר.
דובר אז על החלפתו האם ירדת מזה?
יש לי רק שתי ציפורים ליפני חצי שנה הוא תלש נוצות כבוע ואז סמתי אותו בכלוב אחר לבד ואז החזרתי אותו לנקבה כעבור שבוע ואז הוא המשיך לתלוש שוב ואחרי כמה ימים הוא הפסיק בכלל לתלוש נוצות מהנקבה עד עכשיו והינה שוב הוא חזר לתלוש והם מאד אוהבים אחד תשני הוא מנקה אותה והיא אותו השאלה עם הוא עוד פעם יפסיק מה לעשות(סליחה שאני משגעת אתכם עם זה)
שרי את לא משגעת והפורום נועד כדי להתיעץ אז תרגישי ממש חופשיה לשאול ככל העולה על דעתך.
אני אגיד לך כך, לכל ציפור או תוכי אופי שונה ,יתכן שציפור תתנהג בצורה שונה מציפור אחרת ולכן לא תמיד אפשר לקבוע בבעיית התנהגות כיצד המצב יתפתח, את אומרת שהחזרת אותו והוא לאחר הפסקה התחיל למרוט שוב.
השאלה היא כזאת:
להפריד שוב?
האם אחרי ההפרדה הוא לא ימרוט?
האם לא להפריד ויתכן והוא יפסיק לבד?
שאלות קשות, אני חושב שהתשובה נמצאת אצלך, אני מבין שאת לא מעוניינת להפריד ביניהם מהסיבה הרגשית (וזה בסדר גמור) ולכן נותר רק
לראות האם זה הולך להסתיים בשלב כלשהוא.
כמה נקודות למחשבה במידה ואת מותירה אותם ביחד.
1.מה גוזלו של הכלוב?
2.האם יש תמידי חומר קינון?
צריך גם לקחת בחשבון את הפגיעה האפשרים בנקבה לכן כאן אין אחר מלבדך שיכול לקבל החלטות כאלה.
את רואה שבעצם אין הרבה אפשרויות , אם עולה בדעתך או בדעת אחרים משהוא נוסף אשמח לשמוע.
אני אגיד לך כך, לכל ציפור או תוכי אופי שונה ,יתכן שציפור תתנהג בצורה שונה מציפור אחרת ולכן לא תמיד אפשר לקבוע בבעיית התנהגות כיצד המצב יתפתח, את אומרת שהחזרת אותו והוא לאחר הפסקה התחיל למרוט שוב.
השאלה היא כזאת:
להפריד שוב?
האם אחרי ההפרדה הוא לא ימרוט?
האם לא להפריד ויתכן והוא יפסיק לבד?
שאלות קשות, אני חושב שהתשובה נמצאת אצלך, אני מבין שאת לא מעוניינת להפריד ביניהם מהסיבה הרגשית (וזה בסדר גמור) ולכן נותר רק
לראות האם זה הולך להסתיים בשלב כלשהוא.
כמה נקודות למחשבה במידה ואת מותירה אותם ביחד.
1.מה גוזלו של הכלוב?
2.האם יש תמידי חומר קינון?
צריך גם לקחת בחשבון את הפגיעה האפשרים בנקבה לכן כאן אין אחר מלבדך שיכול לקבל החלטות כאלה.
את רואה שבעצם אין הרבה אפשרויות , אם עולה בדעתך או בדעת אחרים משהוא נוסף אשמח לשמוע.
לגבי הכלוב הוא גדול הוא כלוב לרוחב
לגבי חומר קינון התא שלהם מלא האם לסים להם חומר קינון ולדלל להם קצת מהתא כי ראיתי שבתא שלהם יש הרבה נוצות זה ניראה נוצות של הזכר אני חושבת שכידי לדלל להם את מה שהם קיננו ולסים להם חומר קינון
לגבי חומר קינון התא שלהם מלא האם לסים להם חומר קינון ולדלל להם קצת מהתא כי ראיתי שבתא שלהם יש הרבה נוצות זה ניראה נוצות של הזכר אני חושבת שכידי לדלל להם את מה שהם קיננו ולסים להם חומר קינון
זה לבטח יתן לו תעסוקה אבל מצד שני אולי שוב ימריץ אותו להתחיל להוציא נוצות כחלק מהתהליך בניית הקן, כדאי בשלב ראשון לחכות מעט ולראות כיצד מתפתחים העניינים , אולי בכל זאת זה יפסק . במידה ולא נסי להוציא חומר קינון ללא נוצות, השאירי את הנוצות בחלק העליון ופזרי מעט מחומר הקינון בתחתית הכלוב מחדש .
תודה רבה על העזרה