ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
15 ביצים לזברה פינקית
מנהל: מפקחים
15 ביצים לזברה פינקית
שלום לכולם לפני שבועים היה לנקבה 4 ביצים והם לא היו פוריות (בדקתי אותם כמה פעמים עם פנס וגם היא לא דגרה יותר במשך שבוע)אז הוצאתי אותם ואחרי כמה ימים היא עשתה 6 ויש לציין שהזכר כל כמה דקות מזווג אותה ואחרי עוד יום ראיתי עוד ועוד ... יכול להיות שזה קשור לזכר שכל פעם שהם מזדווגים אז יש ביצים? כי לא ניראה לי שהיא תעמוד בקצב הזה זאת לא הטלה ראשונה מה עלי לעשות אני לא רוצה כמובן שהיא תמות ! האם להוציא את הביצים כי עכשיו עוד הפעם היא לא דוגרת אני ממש ממש דואגת תודה מראש
Re: 15 ביצים לזברה פינקית
לא לגעת בביצים. בכל פעם שתוציאי את הביצים היא תתחיל סבב חדש, עזבי את הביצים ותני לה להחליט מה היא עושה.
גם אם הביצים לא פוריות תני לה לדגור עליהן אם היא עושה זאת, אם היא לא עושה זאת לפחות היא תתחיל סבב חדש.
אם היא תתחיל סבב חדש תצטרכי לשנות לה את התנאים, כמו להסיר את קופסת הקינון, ולקצר את אורך היום
משמעותית ע"י החשכת הכלוב.
אין קשר בין כמות הזיווגים לכמות הביצים, לנקבה יש אשכול ביצים ( כמות ביצים מסויימת ) שהיא תטיל אם הזכר יזווג או לא.
גם אם הביצים לא פוריות תני לה לדגור עליהן אם היא עושה זאת, אם היא לא עושה זאת לפחות היא תתחיל סבב חדש.
אם היא תתחיל סבב חדש תצטרכי לשנות לה את התנאים, כמו להסיר את קופסת הקינון, ולקצר את אורך היום
משמעותית ע"י החשכת הכלוב.
אין קשר בין כמות הזיווגים לכמות הביצים, לנקבה יש אשכול ביצים ( כמות ביצים מסויימת ) שהיא תטיל אם הזכר יזווג או לא.
שלום מתי צריך להחשיך את הכלוב באיזה שעה? וגם אם אני יחשיך לה מוקדם היא לא תקבל מספיק אור שזה בעצם נותן לה ויטמינים וגם הבעיה שיש לי עוד כלובים ביחד איתם
ציפור צריכה 10-12 שעות אור כדי להטיל ביצים , את יכולה לכסות את הכלוב הספציפי שלה ולהחשיך אותו, במקביל להוציא את
סלסלת הקינון ולהפריד את הזכר. ציפור לא צריכה חשיפה מתמדת לשמש, מסםיק 20 דקות ביום , החשיפה לשמש עוזרת בספיגת הסידן בגוף.
כרגע אני ממליץ לא לגעת בביצים , לקיחת הביצים תכניס את האם לעוד סבב וזה מיותר כרגע.
מאמר בנושא:
מניעת תטולת ביצים
סלסלת הקינון ולהפריד את הזכר. ציפור לא צריכה חשיפה מתמדת לשמש, מסםיק 20 דקות ביום , החשיפה לשמש עוזרת בספיגת הסידן בגוף.
כרגע אני ממליץ לא לגעת בביצים , לקיחת הביצים תכניס את האם לעוד סבב וזה מיותר כרגע.
מאמר בנושא:
מניעת תטולת ביצים