ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כנרים- סבב חדש, שאלות

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
שריתוש
ביצה
ביצה

כנרים- סבב חדש, שאלות

שליחה על ידי שריתוש »

שלום רב !!!
לפניי מספר ימים שלושת הגוזלים של זוג הכנרים שלנו פרחו מהקן ,יום קודם לכן בעלי ראה את הזוג מזדווג והנקבה כל הזמן שיחקה עם החוטים שהיו בקן. אז החלטנו להוציא את סלסלת הקינון שהייתה כבר מלוכלכת מאוד. ובמקומה שמנו סלסלת קינון חדשה וחוטים ובאמת תוך זמן קצר הנקבה בנתה את הקן.
התלבטנו מאוד אם להפריד את הגוזלים מההורים עם מחיצת הסורגים כמובן כדיי שההורים ימשיכו להאכיל אותם
ובסופו של דבר החלטנו לא להפריד אותם, אלא אם נראה סימיניי תוקפנות מצד ההורים כלפיהם.
העניין הוא שעכשיו נתקלנו בבעיה חדשה אחד הגוזלים כל הזמן נכנס לקן החדש ואף עושה את הצרכים שלו שם.

רציתי לשאול בבקשה מה עלינו לעשות???
האם להפריד את הגוזלים מההורים ע"י מחיצת הסורגים??
או להשאיר אותם ביחד??

אודה לכם על תשובתכם.

שיהיה שבוע טוב.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: יש כינוי

Re: כנרים- סבב חדש, שאלות

שליחה על ידי aliav56 »

רצוי להפריד את הגוזלים כי כמו שאת כותבת הגוזלים שבים לקן וזה מפריע לסבב הבא,
ועוד סיבה 1 זה שלפעמים ההורים רוצים לרפד את הקן ואז הם תולשים לגוזלים את הנוצות
עד כדי כך שהם מסוגלים להפשיט לגמרי את הגוזלים למרות שיש להם מספיק יוטה לקנן איתו,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הגוזלים עצמאים תפרידי אותם מההורים. במידה והגוזלים עדיין לא עצמאים אך האם התחילה בסידור הקן וראית כבר זיווגים ישנה אפשרות להעביר את הגוזלים עם הזכר מאחרי מחיצה ולהשאיר את האם לבד, זאת במידה וכבר ראית זיווג, בעצם לאחר הזיווג אין צורך בזכר והוא "לא תורם " לנקבה אלא רק לאחר הבקיעה אז הוא מתחיל לעזור בהאכלה.

השיקול הוא שלך אבל לא צריכה להיות לך בעייה להפריד את הגוזלים מההורים, זה קורה גם בטבע וזה לא יוצר פגיעה בהורים או יוצר להם בעייה.
שריתוש
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שריתוש »

תודה על תשובותיכם,
אליאב אני מודעת למה שאתה אומר ולכן אנחנו כל הזמן עם היד על הדופק.

אלי בקשר לכך שלאחר הזיווג הזכר כבר לא תורם - הוא לא אמור לזווג אותה כל יום פעם אחת ואז בכל יום נוצרת ביצה? ככה לפחות אני הבנתי, אוליי אני טועה.
בנוסף לכך בזמן שהנקבה דוגרת הזכר בדרך כלל מאכיל אותה, את זה ראיתי בסבב הקודם.

השאלה, האם יש אפשרות להפריד רק את הגוזלים ע"י מחיצת הסורגים והמשך ההאכלה יתבצע מבעד לסורגים?

שוב תודה.
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

זה לא משנה אים הזכר ישאר או לא, את שלו הוא כבר עשה.
היא הוא לא מהווה בעיה, אז תפרידי רק את הגוזלים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הזכר לא מפרה כל ביצה בנפרד לפני ההטלה, לאחר הזיווג אם הוא נעשה טוב הביצים יוטלו פוריות, הזכר מאכיל את הנקבה בדגירה אבל הנקבה יכולה להסתדר מצויין בלעדיו מאחר והוא אינו עוזר בדגירה. ישנם שמשתמשים בזכר בודד נבחר על מנת להמשיך ולהעמיד דורות ומזווגים איתו מספר נקבות, מאחר והזכר בעל גנים טובים ועונה לצרכים של המגדל כגון שירה, צורה וצבע המגדל יכול להשתמש בו לריבוי מספר נקבות , לדוגמא הזכר נמצא עם נקבה, לאחר שהיא מטילה את כל הביצים מעבירים את הזכר לנקבה אחרת, משאירים אותו עד שהיא דוגרת על כל הביצים ואז מחזירים לנקבה הראשונה שם מתחילים לבקוע גוזלים והוא יעזור בהאכלה , משאירים את הזכר עם הנקבה עד שהוא מפרה אותה שוב ומחזירים לנקבה השנייה שם הוא יעזור הגידול הגוזלים.
אני לא ממליץ על התהליך שיכול אגב גם לשמש לריבוי של יותר משתי נקבות אבל זה נעשה על פי מה שקראתי.
אפשר להפריד בין הגוזלים להורים אבל האם הגוזלים לא אוכלים באופן עצמאי עדיין?
שריתוש
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שריתוש »

אלי נראה לי שלא כל כך הבנת אותי.
הגוזלים לא אוכלים באופן עצמאי עדיין ולכן ציינתי שההפרדה תהיה ע"י מחיצת סורגים ככה שהזוג יוכל להמשיך להאכיל אותם מבעד לסורגים.
כלומר ההורים והגוזלים למעשה יהיו באותו כלוב, רק שבינהם תפריד מחיצה של סורגים.

כמו שלפני שמחברים זוג שמים להם את מחיצת הסורגים והזכר מאכיל את הנקבה דרך המחיצה.

מקווה שהבנת למה אני מתכוונת.
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

מחיצת סורגים תאפשר להאכיל את הגוזלים, אפילו כשהם לא אוכלים באופן עצמאי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את יכולה להפריד עם המחיצה ולבדוק שהם אכן מואכלים. מצד שני את יכולה להעביר את הזכר עם הגוזלים מעבר למחיצה אם הנקבה השלימה את
הטלת סבב הביצים. כמו שציינתי לזכר אין תפקיד בדגירה ולכן אפשר להעבירו עם הגוזלים מאחרי המחיצה.
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”