ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות מוזרה של פינקים

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

יוסי11
בקיעה
בקיעה

התנהגות מוזרה של פינקים

שליחה על ידי יוסי11 »

שלום לכולם, אני חייב לשתף אתכם במשהו, וגם בתקוה לקבל עזרה או הסבר.
יש לי זוג פינקים בכלוב מרווח של מטר רבוע. הפינקית הטילה ביצה אחת לפני כחודש ולא המשיכה להטיל גם לאחר 10 ימים. בהמלצת מי מכם, הוצאתי את הביצה מהתא. מיד לאחר מכן היא החלה לקנן בתא ההטלה הסמוך (יש 3 תאי הטלה בכלוב). אבל הזוג המשיך לישון בתא הישן.
לאחר כשבוע, לאחר שהתא השני כבר מוכן ומלא בחומרי קינון, הם החלו לבנות קן מעל תא ההטלה. ממש כמו קן של ציפור דרור. מעל הגג של תא ההטלה. אין שם ביצים, אבל בתא החדש, השני יש שתי ביצים. יש לציין שאני מספק להם חומרי קינון בלי הגבלה. אני נותן להם סיבי יוטה, סיבי דקלים שהם מאוד אוהבים, רצועות דקות של נייר טישו רך ועוד. אולי אני צריך להפסיק עם זה או שהם יודעים להגביל את השימוש בזה.
תודה לעוזרים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות מוזרה של פינקים

שליחה על ידי eli_lea »

היי יוסי,
יש לך 4 נושאים שנפתחו כאשר אחד מהם ננעל כבר. אין צורך לפתוח בכל פעם נושא חדש כשהדיון סובב סביב אותה שאלה הקשורה לקינון ולהטלות של הפינקים. רצוי להמשיך באותו דיון מאחר ואפשר לעקוב אחר השתלשלות העניינים ואחר התשובות שקיבלת כבר ולראות היכן אפשר לתקן ולהבין טוב יותר את הבעייה אם קיימת.

*אני עונה לך בדיון שפתחת כאן אבל בבקשה תמשיך כאן את כל הדיונים בנושא ההטלה ובניית הקן של הפינקים. תודה.

אני מציע שתוציא את תאי ההטלה המיותרים ותשאיר רק את התא שבו הטילו. בחירת תא אחר בכל פעם יכולה להעיד על חוסר ביטחון לגבי התא שנבחר, יתכן שהם לא מצליחים לבחור בין התאים כי התא האחר נראה טוב יותר לקינון. המשך הכנסת חומרי קינון לתאים אחרים יכול להיות גם חלק מתהליך החיזור . חשוב מאוד לא להפריע למהלך, בדיקות תא הקינון גם הן עלולות לגרום לפינקים לעבור לתא אחר.
יוסי11
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יוסי11 »

ראשית, תודה רבה על התשובה.
לא ידעתי שעדיף להמשיך "לשרשר" באותו נושא שנפתח כבר. כי חשבתי שזה כבר נושא ישן שנפתח לפני זמן רב.
בכל אופן,מעתה אפעל כמתבקש.
לענייננו, זה בסדר אם אוציא את התאים שהם לא מקננים בהם ואשאיר רק אחד, שבו שתי ביצים? אני תמיד שם לתוכים מס' תאים בכמה כיוונים כדי שיבחרו להם. ומה אתה אומר לגבי הקן שהם בנו פתאום מעל תא ההטלה? טוב, כנראה שלא הכל ניתן להבין בהתנהגות החיות. אני אשאיר תא אחד ואדווח בהמשך. שוב תודה וח"ח על הרצינות.
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

אם הם מקננים בתא עם הביצים תשאיר אותו.

לא צריך להגזים עם התאים, לכול זוג צריך לספק 2 תאים כדי שיבחרו. אם הם הטילו בו כבר ביצים אפשר להוציא את השני.
תמונה
יוסי11
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יוסי11 »

הוצאתי תא אחד והשארתי את התא עם שתי הביצים. זה אותו תא שהם בנו עליו קן, על הגג שלו. בקיצור, עכשיו יש שתי ביצים בתא, קן מעל התא והיום ראיתי שהם ישנים מעל התא, בקן שהם בנו. אמרו לי להחליף את הנקבה. ממש מוזר ההתנהגות הזו. יש בפנים שתי ביצים והם ישנים בקן שבנו מעל התא.
יוסי11
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יוסי11 »

בהמשך להודעה הקודמת אני מצרף תמונות. אחת לפני שהוצאתי תא הטלה אחד והשניה לאחר ההוצאה, שימו לב לקן שנבנה מעל התא.[
קבצים מצורפים
תא הטלה (1).jpg
יוסי11
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יוסי11 »

לא הצלחתי לצרף שתי תמונות לאותה הודעה. אז הנה התמונה השניה
קבצים מצורפים
תא הטלה.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לפני כמה זמן הוטלה הביצה האחרונה?
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון

שליחה על ידי ben.m »

פשוט, הם לא מעוניינם בתאים הללו. הזברות בניגוד לבנגלזים פוחדים ולא רגילים לתאים מעץ.

כמה ימים עברו מהטלת הביצים, הם עלולות להתקרר ולהתקלקל?!

אם עבר זמן רב, אני מציע להוציא את התאים למשך שבוע, וא"כ להכניס סלסלת קש.
תמונה
יוסי11
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי יוסי11 »

עבר כבר שבוע מההטלה. היום הוצאתי אותם ואני אחליף את הנקבה, או את שניהם. השאלה היא אם לרוקן את התא מהקן שבנו או להשאיר כך. יש לי גם תא פלסטי וגם עץ. דוקא את העץ הם מאוד אהבו ואפילו הטילו שם ביצים.
שאלה אחרת, אולי כדאי לקחת זוג בנגלזים וזהו? בלי הזברות, רק בנגלזים. מה אתם אומרים? בהתחלה היו לי זוג בנגלזים וזוג זברות באותו כלוב, אבל הבנגלזים לא הפסיקו להציק להם אז הוצאתי אותם והשארתי רק את הזברות.
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”