ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלות על כנרים
מנהל: מפקחים
שאלות על כנרים
שלום חברים,
בשבוע שעבר קניתי 2 כנרים (לפי ההיכרות שלי אחד זכר ואחד נקבה) למרות שקשה לדעת.
הזכר עדיין לא שר אך רואים שהוא מנסה כל פעם מחדש.
והנקבה מצייצת מדי פעם....
יש כמה תופעות אצל הנקבה שנותנת לי להרגיש שהיא רוצה להזדווג - אך לא הכנסתי להם את הקן עדיין.
תופעות: משקשקת את הכנפיים, מקפצת בכל הכלוב, ורודפת אחרי הזכר...
אז יש לי כמה שאלות:
1) כיצד אני יכל לוודא שהזכר באמת זכר?
2) האם זה הזמן להכניס את הקן לתוך הכלוב?
3) איך אפשר לעזור לזכר ללמוד לשיר?
אשמח לעזרה כיוון שאני לא מבין גדול בכנרים ואני מעוניין ללמוד ולגדל אותם כמו שצריך.
תודה
אלן
בשבוע שעבר קניתי 2 כנרים (לפי ההיכרות שלי אחד זכר ואחד נקבה) למרות שקשה לדעת.
הזכר עדיין לא שר אך רואים שהוא מנסה כל פעם מחדש.
והנקבה מצייצת מדי פעם....
יש כמה תופעות אצל הנקבה שנותנת לי להרגיש שהיא רוצה להזדווג - אך לא הכנסתי להם את הקן עדיין.
תופעות: משקשקת את הכנפיים, מקפצת בכל הכלוב, ורודפת אחרי הזכר...
אז יש לי כמה שאלות:
1) כיצד אני יכל לוודא שהזכר באמת זכר?
2) האם זה הזמן להכניס את הקן לתוך הכלוב?
3) איך אפשר לעזור לזכר ללמוד לשיר?
אשמח לעזרה כיוון שאני לא מבין גדול בכנרים ואני מעוניין ללמוד ולגדל אותם כמו שצריך.
תודה
אלן
Re: שאלות על כנרים
בדבר 1 אנסה לעזור
אתה רוצה לבדוק אים הוא זכר אתה חייב להפריד בינהם ואז אתה תיראה שהוא ינסה או ישיר כדי לחזר אחרי הנקבה בהנחה שהוא זכר...
דרך אגב איזה סוג כנרים מדובר ? אני מקוה מאוד שהם לא מסוגים שונים אחרת הצאצאים לא יהיו יפים ואתה ניתקע איתם וחבל ...
אתה רוצה לבדוק אים הוא זכר אתה חייב להפריד בינהם ואז אתה תיראה שהוא ינסה או ישיר כדי לחזר אחרי הנקבה בהנחה שהוא זכר...
דרך אגב איזה סוג כנרים מדובר ? אני מקוה מאוד שהם לא מסוגים שונים אחרת הצאצאים לא יהיו יפים ואתה ניתקע איתם וחבל ...
העונה של הכנרים ממרץ ועד אוגוסט פחות או יותר. אפשר לשלוט על הריבוי ע"י כך שמדמים מזג אויר מתאים לאורך כל השנה .
מפרידים את הזכר מהנקבה לפני העונה ע"י מחיצת רשת. ברגע שרואים שהנקבה בונה את הקן והזכר מאכיל אותה מבעד לסורגים מסירים את המחיצה.
בעיקרון אתה יכול להפריד כמו שאליאב ציין. לוודא שיש חיזורים וניסיון התקרבות מצד הזכר. ולראות מוכנות של הנקבה ע"י כך שהיא מתחילה לבנות את הקן. לאחר מכן אפשר לחבר אותם יחד חזרה. בדרך כלל בשלב זה תראה זיווגים.
מאמרים קשורים:
http://www.tukinfo.com/birds/birds-arti ... D7%94.html
מפרידים את הזכר מהנקבה לפני העונה ע"י מחיצת רשת. ברגע שרואים שהנקבה בונה את הקן והזכר מאכיל אותה מבעד לסורגים מסירים את המחיצה.
בעיקרון אתה יכול להפריד כמו שאליאב ציין. לוודא שיש חיזורים וניסיון התקרבות מצד הזכר. ולראות מוכנות של הנקבה ע"י כך שהיא מתחילה לבנות את הקן. לאחר מכן אפשר לחבר אותם יחד חזרה. בדרך כלל בשלב זה תראה זיווגים.
מאמרים קשורים:
http://www.tukinfo.com/birds/birds-arti ... D7%94.html
תודה על התקשובות.
aliav56: הכנרים הם - אחד צהוב ואחד צהוב עם קצת חום / ירוק (ראה תמונות למטה).
האם כדי שהזכר יתחיל לשיר צריך להפריד אותו ברשת (שיראה את הנקבה) או בחומר שלא יראו אחד את השני?
זה נורמאלי שהנקבה רודפת אחרי הזכר לכל מקום שהוא הולך? כי היא רודפת אחריו אך לא רבים ולא כלום.
יש גיל מינימאלי כדי שהכנרים יתחילו להזדווג? אולי תוכלו להגיד לי לפני התמונות אם הכנרים שלי הם גיל המתאים?
יום טוב
אלן
תמונה של הכנרים המדהימים:
aliav56: הכנרים הם - אחד צהוב ואחד צהוב עם קצת חום / ירוק (ראה תמונות למטה).
האם כדי שהזכר יתחיל לשיר צריך להפריד אותו ברשת (שיראה את הנקבה) או בחומר שלא יראו אחד את השני?
זה נורמאלי שהנקבה רודפת אחרי הזכר לכל מקום שהוא הולך? כי היא רודפת אחריו אך לא רבים ולא כלום.
יש גיל מינימאלי כדי שהכנרים יתחילו להזדווג? אולי תוכלו להגיד לי לפני התמונות אם הכנרים שלי הם גיל המתאים?
יום טוב
אלן
תמונה של הכנרים המדהימים:
1 - אני הפרדתי את הזוג ל 2 כלובים ניפרדים והם רואים אחד את השני ואני לא רואה עים זה בעיה .
2 - זה שהנקבה רודפת אחר הזכר יתכן שהנקבה בוגרת מהזכר ושהיא מוכנה לעונה והזכר עדיין לא ..
3 - הגיל שהם מתחילים עים בנית הקן ולהראות סימני רביה מתחיל מגיל 10 חודשים ומעלה ...
4 - לא ניתן לקבוע רק לפי מראה הציפור צריך גם ליראות את התנהגות הציפורים ומוכנותם לריבוי ....
(עכשיו שהכנריות מופרדות הזכר עומד במקום רם בכלוב ושר הרבה יש להם כלוב של מטר לכל 1 )
יש לי זוג דמורפיק אופל אגט ענקים בני 8 חודשים והם בדרך הנכונה
2 - זה שהנקבה רודפת אחר הזכר יתכן שהנקבה בוגרת מהזכר ושהיא מוכנה לעונה והזכר עדיין לא ..
3 - הגיל שהם מתחילים עים בנית הקן ולהראות סימני רביה מתחיל מגיל 10 חודשים ומעלה ...
4 - לא ניתן לקבוע רק לפי מראה הציפור צריך גם ליראות את התנהגות הציפורים ומוכנותם לריבוי ....
(עכשיו שהכנריות מופרדות הזכר עומד במקום רם בכלוב ושר הרבה יש להם כלוב של מטר לכל 1 )
יש לי זוג דמורפיק אופל אגט ענקים בני 8 חודשים והם בדרך הנכונה
אליאב תודה רבה לך על התשובה
ובהצלחה עם הדמורפיק
דרך אגב: בסוף החלטתי להפריד ביניהם - הם לא יכולים לראות אחד את השני.
אני מקווה שזה יתן לי סימנים לגבי הזכר....
ובהצלחה עם הדמורפיק
דרך אגב: בסוף החלטתי להפריד ביניהם - הם לא יכולים לראות אחד את השני.
אני מקווה שזה יתן לי סימנים לגבי הזכר....
רק שתדע בתור אחד שסבא שלו מגדל בסביבות ה-30 כנרים שכל אלה באו מזוג אחד תוך 3 שנים הוא שם את הנקבה בכלוב יחסית גדול (כמו שלך) ואת הזכר בכלוב קטן כל השנה הזכר שורק וחודש -חמישה שבועות לפני פורים הוא שם לנקבה חוטים בית הטלה והמון פרג וויטמינים וביצים כעבוד שבוע בערך שבועיים הוא שם את הזכר והנקבה יחד ותוך בערך שבועיים -שבוע הם מטילים ביצים
רק שתדע שבמשך כל הזמן שהם מופרדים הם לא יכולים לראות זה את זה רק לשמוע והשיטה הזו עובדת בדוק
רק שתדע שבמשך כל הזמן שהם מופרדים הם לא יכולים לראות זה את זה רק לשמוע והשיטה הזו עובדת בדוק
תודה לכולם שוב 
מאז שהפרדתי אותם מסתבר ששניהם זכרים ושרים.
עכשיו רציתי לשאול שאלה שהיא מאוד חשובה:
מה מומלץ לתת להם לאכול ומה אסור להם?? (לא מבחינת אוכל שקונים אלא אוכל של בית (ביצה, פלפלי, מלפפון וכו'...).
תודה
מאז שהפרדתי אותם מסתבר ששניהם זכרים ושרים.
עכשיו רציתי לשאול שאלה שהיא מאוד חשובה:
מה מומלץ לתת להם לאכול ומה אסור להם?? (לא מבחינת אוכל שקונים אלא אוכל של בית (ביצה, פלפלי, מלפפון וכו'...).
תודה
קודם כל חשוב לציין שלא כל התערובות שיש בשוק באמת טובות ומזינות.
תערובת כנרים צריכה להכיל לפחות את הזרעים הבאים: בוריאה, דוחן ירוק, ליפתית, שבולת שועל מקולפת, ניגר, פשתן, פרילה וסיטריה צהובה. בנוסף יש לתת ירקות,פירות, השרייה, תוספת מזון ביצים וסידן.
בקישור הבא ירקות ופירות מותרים לתוכים אבל על אותו עיקרון גם לכנרים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%AA.html
מתוך הלקסיקון:
קנרים
תערובת כנרים צריכה להכיל לפחות את הזרעים הבאים: בוריאה, דוחן ירוק, ליפתית, שבולת שועל מקולפת, ניגר, פשתן, פרילה וסיטריה צהובה. בנוסף יש לתת ירקות,פירות, השרייה, תוספת מזון ביצים וסידן.
בקישור הבא ירקות ופירות מותרים לתוכים אבל על אותו עיקרון גם לכנרים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%AA.html
מתוך הלקסיקון:
קנרים
הבנתי שחשוב לתת להם פעם בשבוע ביצה קשה.
האם לתת להם את הביצה בשלמותה עם הקליפה או לטחון את הקליפה לחוד?
אלן
האם לתת להם את הביצה בשלמותה עם הקליפה או לטחון את הקליפה לחוד?
אלן