ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלות כלליות על הכנרים שלי

פורום ציפורי שיר ונוי הינו פורום שיהווה מלבד מענה לשאלות של חברי הקהילה
מאגר מידע על סוגי הציפורים השונים.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ElNene
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אלן

שאלות כלליות על הכנרים שלי

שליחה על ידי ElNene »

היי,
כמה שאלות כלליות שמטרידות אותי:
1) הזוג כנרים שיש להם ביצים כבר והנקבה יושבת עליהם, הזכר היה שר שהיה בנפרד מהנקבה וכשאיחדנו אותו עם הנקבה הוא הפסיק לשיר (מצב נורמאלי). אך לאחר שהיא שמה 4 הביצים הוא התחיל לשיר שוב... יש לזה משמעות?
2) יש לנו עוד 2 זוגות שהם ביחד, אך עדיין לא שמו ביצים וגם הזכר לא עלה עליה (כי הנקבות לא נותנות להם והזכרים כן רוצים ורודפים אחריהן). והזכרים לא מפסיקים לשיר בימים האחרונים. יש לזה משמעות? כי הבנתי שהם שרים בדר"כ שהם בנפרד.
3) והזוג האחרון שיש לנו הם כנרים צהובים שהם ביחד מעל חודש ואנחנו לא בטוחים עם הם זכרים / נקבות / זוג. כאשר שלושת הכנרים הזכרים האחרים שרים במקהלה אף אחד מהצהובים לא מצטרף אליהם ולא שר בכלל. אחד מהם היה שר בקול נמוך שהיו ניפרדים. יש דרך לדעת מה המין שלהם שהיא לא קשורה לשירה?. וגם הסימנים של איבר המין שלהם לא אומר לנו הרבה.
4) בהמשך לשאלה 3 (אותם כנרים) הם צהובים ואומרים לנו שהם כנרים "רגילים". מה זה "רגילים"? יש להם שם?

תמונה

בברת שבת שלום.
אלן
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלות כלליות על הכנרים שלי

שליחה על ידי eli_lea »

1. המשמעות של השירה של הכנר הינה רצונו לחבור לבת זוג. הוא שומע את הזכרים האחרים ואולי אף רואה את הנקבות.באופו כללי אם תאפשר לו הוא יזדווג עם נקבה אחרת. אפשר להגיד שעם בת הזוג הקיימת שיושבת על ביצים כרגע הוא סיים את "עבודתו".
ישנם מגדלים שבוחרים זכר מיוחד שימשיך את קו הדם ויעביר את הגנים שלו הלאה. בשיטה קבועה הם מזווגים אותו עם מספר נקבות שבחרו.

2.מומלץ להפריד בין הזכרים לנקבות ע"י מחיצה שחוצה את הכלוב לשניים. את החיבור מבצעים לאחר שהנקבה מתחילה לבנות קן וישנן האכלות של הזכר מבעד לרשת. האם כל זוג בנפרד?

3.כדי לזהות את מינו של הכנר יש מספר דרכים:
א.זכר " יעלה גירה " מהזפק וינסה להאכיל את רגליו אם אין נקבה בסביבתו בעונת הריבוי.
ב.בעונת הריבוי אם תשכיב את הזכר בכף ידך על גבו ותנשוף באיזור הביב תראה שפי הטבעת של הזכר בולט יותר ועולה מעל מפלס הבטן כאשר אצל הנקבה פי הטבעת שטוח.
ג.בעונת הרבייה הנקבה תאסוף חוטים ותתחיל בבניית הקן וריפודו.
ד.אפשר לראות שקנרים זכרים נלחמים זה בזה או נלחמים בנקבות שלא נעתרות לחיזוריהם.
ה.זכרים ישירו יותר ויתנדנדו מצד לצד כאשר הם שורקים.

4. כשאומרים כנר רגיל מתכוונים שהכנר אינו מיוחד במובן של מוטציות שנעשו במרוצת השנים. כמו להגיד על דררה ירוקה למשל שהיא "רגילה" ועל דררה כחולה " מיוחדת".
אתה יכול לקרוא בקישור הבא בנוגע לסוגי הכנרים השונים:
קנרים
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

אלן שים להם מזון ביצים לאכול שים פלח של תפוח שים עלים של חסה תפנק אותם קצת ולא רק זרעים ..בבירכת שבוע טוב
ElNene
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אלן

שליחה על ידי ElNene »

דבר ראשון תודה רבה - כמו תמיד תשובה מקיפה ומלמדת :)

יש לי 8 כנרים מחולקים בארבעה כלובים שאחד עומד על השני (סה"כ 4 קומות) ולכן הם לא רואים אחד את השני...

לגבי האוכל: במקרה התמונה יצאה רק עם זרעים, אך אני נותן להם פעם ביומיים - מלפפון / חסה / ברוקולי / ביצה / פלפל.... כל מה שיש בבית אני מביא להם לטעימה.

שוב - תודה על הכל
אלן
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

חחח ב ת א ב ו ן
שלח תגובה

חזור אל “ציפורי שיר ונוי”