ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

לימוד שפת תכנות

תמיכה טכנית, מדריכים שונים והורדות.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

לימוד שפת תכנות

שליחה על ידי Omga4000 »

אני ואתה דיברנו על זה, אבל כדאי גם לשתף את הפורום.
אולי יש עוד אנשים שמתעניינים :)

אני מעוניין ללמוד שפת תכנות בצורה מקצועית (בבית-ספר מקצועי), ולא יודע במה לבחור.
Java ירד מהפרק, זה לא משהו שאני רוצה ללמוד.
חשבתי בכיוון של C/C++/C#
מה לדעתך הכי מומלץ מבין השלושה, והאם יש משהו מומלץ יותר מהם?
ידוע לך על מקום שמעביר את הקורסים האלה של התכנות?

שבת שלום! תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: לימוד שפת תכנות

שליחה על ידי uzibu »

אני לא רואה כל הגיון לא ללמוד C# וללכת צד אחורה. אם נעזוב לרגע את הידע ומה בפועל כדאי ללמוד
מבחינת הידע והשינויים כשאנו מדברים על C באופן כללי, יש צורך בהתייחסות למצב השוק בפועל,
על הדרישות, על הסתכלות מצד ההסמכה.

ובכל זאת, כיוון שזה לא ההתמקדות שלי לא עניתי לך והמקצועיות שלי מוגבלת בנושא, לא עניתי לך לפרטים
כשביקשת בדרכים ללא דרכים ( תמונה). יש לי את המקורות המקצועיים שאני יכול לשאול תחילת שבוע הבא.
תן לי תזכורת יום ראשון בערב ואני אעדכן את הפוסט.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Omga4000 »

הנה מה שאמרתי לך "במעורפל" כשנפגשנו.
אמר את זה מתכנת (שלא אזכיר את שמו אלא אם תאשר לי), שלמיטב הבנתי הוא מתכנת ברמה.
תאמר לי אם אתה מסכים איתו :)
לגבי השפה ההתחלתית - כתבתי כבר בכמה פוסטים אחרים שאני ממליץ על C, ואני אסביר - כל המקומות שראיתי שמתחילים "ישר ב-C#" בפועל מלמדים אותך את כל המבנים הבסיסיים (הקיימים גם ב-C) ורק אחרי הרבה מאוד זמן מתחילים להראות לך את הדברים שיחודיים ל-C#. מה שיוצא - זה שאתה מתחיל לתכנת עם הרגלים גרועים ב-C#, ורק אחרי זה מראים לך איך באמת צריך לעבוד נכון. אני מאמין שצריך להתחיל את הבסיס על C (שמה למשל אין לך מחלקות), להתאמן, להבין את הראש, ואז כשאתה עובר ל-C# להתחיל ישר בלימוד איך מתכנתים נכון, כשאת הבסיס כבר יש לך
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא. גם הוא סותר את עצמו בציטוט.
הוא ממליץ להתחיל ב-C בגלל XYZ ומציין במקביל שכשמתחילים C# מלמדים את מבנה "הבסיסי" הקייימים ב-C.
* אבל בפועל הוא ממליץ להתחיל ב-C זה מה שהם פחות או יותר עושים והוא כותב זאת בעצמו.

בנוסף הוא אומר אתה מתחיל עם הרגלים גרועים (מה שאני ממש לא מסכים) ואחרי זה מראים לך איך צריך לעבוד נכון.
* מזה משנה? נגיד וזה נכון... בסופו של דבר אתה יודע איך עובדים נכון? ולמדת C#. למה ללכת ללמוד C ואחרי זה
ללכת ללמוד C#? גם זמן כפול, גם תקציב כפול, גם להשתעמם אחר כך בחצי קורס כי אתה כבר יודע דבר או שניים.

כמו כן מזה "ראיתי"? איך אפשר להתסכל על מקומות ו"לראות" מה הם מלמדים? בשביל לתת חוות דעת על לימוד,
צריך ללמוד, להתנסות.
מעבר לכך הוא "ראה" את כל בתי הספר בארץ? ואללה הבחור עסוק.

כמו כן, שורה תחתונה אתה לא לומד כי אתה רוצה ללכת -מחר- לעבוד ב YTF אתה רוצה ללמוד כי אתה רוצה הסמכה
בתכנות (למיטב ידעתי) כי אתה רוצה בעתיד שההסמכה הזאת תפתח לך דלת למקומות כאלה ואחרים. מה שאתה צריך זה
תעודה, זה לא משנה אם למדת C, C++ ובאיזה שלב. אותך צריך לעניין שיש לך תעודת הסמכה של C# כי זה מה שנדרש
היום..

כן, אתה יכול לפרסם את שמו ואת ההסמכה שלו. אם זה מתחיל ונגמר ב-C\C++\C# תחסוך לעצמך את ההקלדה של שמו,
אותי בכל אופן זה לא מעניין.

קח לדוגמא "מדעי המחשב" בדיחה אחת גדולה.. כן כן, פשוט מבחינתי בדיחה. יחד עם זאת ההסתכלות על התעודה מצד
המעסיקים מאוד מאוד רצינית. יצא לי להכיר מספר אנשים עם תואר מדעי המחשב שאני צריך להסביר להם ולתת להם
פתרונות.

לסיכום, מההכרות שלי עימך והתכנונים שלך לעתיד אתה צריך הסמכה, במינימום זמן ותקציב.

אתן לך פרטים אחרי שאשב עם המקור המקצועי שלי + המלצות למקומות לימוד (פחות קריטי, אתה צריך תעודה מוכרת
ולרוץ על פרוייקט אישי).

אגב, זה לא אמור להפריע לך להשקיע חצי שעה \ שעה ברשת ביום ולקבל בסיס טוב ב-C.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Omga4000 »

השם שלו זה ניר אדר. לא ממש משנה אם אתה מכיר או לא.

אני כמובן אחכה לייעוץ כולל שלך (מחיר, מיקום, מס' שעות,תעודות וכו'..). אני סומך עלייך שאתה יודע בדיוק מה לבדוק.
לקבל בסיס טוב ממה? אני צריך אתר שאתה יודע בוודאות שהוא אמין בתוכן שלו.
נמאס לי כל הזמן להיתקל ב-50 אתרים שכל אחד אומר שהשני עושה שגיאות.. יוצא לי מהכל שגיאה אחת גדולה.

ומה להתחיל בעצם? איזה בסיס אני צריך?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

נחמד.. בעלי K עם השגיאה באתר שהולכת ובאה במשך שנתיים כולל רגע זה? (אהממ אהממ) בוא נעזוב כי אני באמת
לא מכיר את הידע שלו אבל מה שבטוח שאני לא מקבל את הטעונים וההגיון שלו. חוץ מזה הוא במקום אחר, לימודי
הנדסת תוכנה - מדעי המחשב.. אתה לא שם.

בנוגע ללימוד באתר, עזוב נו בחייך זה כבר "סיפורים". אתה לומד באתר את הבסיס מזה וודאות? מזה שגיאות? אתה יודע
ממה לומדים הכי טוב? משגיאות.. מטעויות.. לא טעית? לא למדת כלום. לעשות העתק הדבק זה לא ללמוד. ללמוד זה
להתחיל מ-א ולסיים בת' את היש לך נטיה (כבר אמרתי לך) לרצות לקום למחרת בבוקר עם ידע להיות מדע טילים וזה נחמד
רק שזה לא מציאותי.

כל אתר שתמצא לנכון שנוח, שהוא מסביר לך בצורה הכי "נוחה", מובנת, קלילה הוא טוב. התחלת לעשות XYZ? נתקלת
בשגיאה? בטעות? תשאל בפורומים, תריץ חיפושים ואל תוותר עד שתסדר ותבין מה הייתה הבעיה. ככה זה.. גם כשתהיה
מהנדס תוכנה תתקל בשגיאות, בבעיות שלא יהיו לך תשובות ותתצטרך בדיקות, יעוץ, חיפושים, מחשבות.

בנוגע לשאלה האחרונה שלך,
אם אתה שואל אותה אז תתחיל ממינוס.. לא מ-0. מזה C? מה ההבדלים בין C ל-C++ ל-C#? מה השינויים? שיפורים?
תריץ חיפוש....

אחר כך תרשום לדוגמא C# למתחילים או C לא כזה קריטי, תקבל בסיס.. תבין קצת על מודל אלגוריתם, מודל חישוב בסיסי
תקבל קצת רקע לפני שאתה רץ לכתוב שורות קוד.
UziDesign
סמל אישי של משתמש
Omga4000
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Omga4000 »

עדיף מאוחר מאשר אף-פעם :)
אני נותן לך את התזכורת שביקשת :)
שלח תגובה