ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מישהו מכיר תופעה של ניעור הראש והכנפיים בזמן השינה בג'אקו?
מנהל: מפקחים
מישהו מכיר תופעה של ניעור הראש והכנפיים בזמן השינה בג'אקו?
שלום, ג'אז שלנו ג'אקו בת שנה ושלושה חודשים.
לפני כמה שבועות התחילה אצל ג'אז תופעה של כמו עווית או ניעור הראש בזמן השינה - כל דקה בערך...
לאחרונה מתלווה לניעור הראש גם ניעור או עווית בכנפיים - כל דקה בערך.
מדובר בניעור מהיר מאד ורק כשהיא ישנה או נחה...
למעט הנושא הזה היא בסדר גמור - מדברת ללא הפסה, משחקת עם כולם בהתלהבות, אין ירידה במשקל...
מישהו מכיר תופעה דומה?
לפני כמה שבועות התחילה אצל ג'אז תופעה של כמו עווית או ניעור הראש בזמן השינה - כל דקה בערך...
לאחרונה מתלווה לניעור הראש גם ניעור או עווית בכנפיים - כל דקה בערך.
מדובר בניעור מהיר מאד ורק כשהיא ישנה או נחה...
למעט הנושא הזה היא בסדר גמור - מדברת ללא הפסה, משחקת עם כולם בהתלהבות, אין ירידה במשקל...
מישהו מכיר תופעה דומה?
- lahav123
- פוקח עיניים

- אזור מכירה: בקעת אונו
- שם פרטי:: להב
Re: מישהו מכיר תופעה של ניעור הראש והכנפיים בזמן השינה בג'אק
יכול להיות שהיא מנסה לשחרר לחץ...
או שאולי יש איזה משהו שמציק לה
או שאולי יש איזה משהו שמציק לה
_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
- lahav123
- פוקח עיניים

- אזור מכירה: בקעת אונו
- שם פרטי:: להב
_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
אני לא מבין גדול בתוכים ובמיוחד לא בג'אקו למרות שאני מעוד רוצה לקנות
ניראלי שמשהו מציק לה אולי יש עליה איזה פשפש והיא פשוט מתגרדת תוך כדי שיינה ניראלי שמקלחת טובה תעצור את ההתנהגות הזאת .
ניראלי שמשהו מציק לה אולי יש עליה איזה פשפש והיא פשוט מתגרדת תוך כדי שיינה ניראלי שמקלחת טובה תעצור את ההתנהגות הזאת .
את יכולה בבקשה לספר בפירוט על מה מבוססת התזונה שלה?
פירוט התזונה
הבסיס הוא כופתיות P15 וכופתיות פריטי בירד : כ - 90%
היא נגמלה בגיל חודשיים וחצי על פריטי בירד ומאז מקבלת תערובת גם של P15 וגם של פריטי בירד
בערך 5 גרם של תערובת זרעים של וורסלה לגה כל יום
פלח של תפוח כל יום
בשבועות האחרונים - גם ענב אחד כל יום כמעט.
תערובת הזרעים - הוספתי רק בארבעת החודשים האחרונים, אני מקפיד לא לתת לה יותר מהכמות שכתבתי והיא אוכלת את כל הזרעים בתערובת ולא רק את הגרעינים.
לפני כמה חודשים הפסקתי לתת תערובת השרייה שהייתי מכין לה כל שבוע (קראתי בכמה מקומות שיש אנזים שלא הכי טוב להם בקטניות לא מבושלות).
לא על בסיס קבוע - בערך פעם בשבוע:
ירקות - היא לא ממש אוהבת ואני ממשיך לתת למרות שלרוב היא רק לועסת וזורקת - גזר, ברוקולי, כרובית, גמבה, תירס.
משהו שלא קשור לתזונה - בחודש האחרון המזגן פועל כל היום בבית (לא קור מקפיא - משהו בין 24 ל - 26 מעלות)
החלפתי לה כלוב לגדול יותר לפני שלושה שבועות ולקח לה כמה ימים להתאקלם לחדש.
תודה
היא נגמלה בגיל חודשיים וחצי על פריטי בירד ומאז מקבלת תערובת גם של P15 וגם של פריטי בירד
בערך 5 גרם של תערובת זרעים של וורסלה לגה כל יום
פלח של תפוח כל יום
בשבועות האחרונים - גם ענב אחד כל יום כמעט.
תערובת הזרעים - הוספתי רק בארבעת החודשים האחרונים, אני מקפיד לא לתת לה יותר מהכמות שכתבתי והיא אוכלת את כל הזרעים בתערובת ולא רק את הגרעינים.
לפני כמה חודשים הפסקתי לתת תערובת השרייה שהייתי מכין לה כל שבוע (קראתי בכמה מקומות שיש אנזים שלא הכי טוב להם בקטניות לא מבושלות).
לא על בסיס קבוע - בערך פעם בשבוע:
ירקות - היא לא ממש אוהבת ואני ממשיך לתת למרות שלרוב היא רק לועסת וזורקת - גזר, ברוקולי, כרובית, גמבה, תירס.
משהו שלא קשור לתזונה - בחודש האחרון המזגן פועל כל היום בבית (לא קור מקפיא - משהו בין 24 ל - 26 מעלות)
החלפתי לה כלוב לגדול יותר לפני שלושה שבועות ולקח לה כמה ימים להתאקלם לחדש.
תודה
ככלל אני נגד עירבוב סוגים שונים של כופתיות ובטח אם הם של חברות שונות, לא כולם חושבים כמוני אבל אני תמיד מתמקד בחברה אחת
ספציפית , היתרון לדעתי הוא בכך שבמנה יומית התוכי מקבל את מה שהיצרן ריכז בכופתיות שיצאו מהמפעל.
על אותו עיקרון לא מערבבים לתינוקות מזון מפורמולות שונות.
הדבר היחיד שיכול להיות טוב זה שכשלא מוצאים סוג אחד של כופתיות הסוג השני זמין , גם כאן אפשר לפתור את הבעייה ולעבוד עם חברה שהמלאי והזמינות של המזון גבוהים.
עד כאן בנוגע לכופתיות, משום מה יש לי דה ז'אוו בנוגע לנושא .
אני מתמקד בעיקר בתזונה מאחר ולדעתי כאן טמונה הבעייה העיקרית.
אני אומר לך כיצד לדעתי עליך לפעול:
1.להפסיק את מתן הענבים היום יומי ולתת ענב פעמיים בשבוע , יתכן שכמות הסוכרים גבוהה מידי.
2.אני הייתי מוריד סוג אחד ומתמקד בסוג השני . בעיקרון לא משנה הסוג , מה שנוח לך ומרגיש לך טוב.
3.מחזיר את תערובת ההשרייה / הנבטה ללא כל חשש . פעמיים בשבוע.
4.תערובת זרעים פעמיים בשבוע עד שלוש.
מוודא שאכן התוכי אוכל את הכמות היומית הממולצת של הכופתיות וכל השאר כולל הירקות והפירות לא באים על חשבון הכמות שאמורה
להאכל (75% ).
מוסיף תוספת סידן לכלוב לתקופה הקרובה, חוסר בסידן יכול לגרום לבעיות עיצביות . בדרך כלל תוכי שאוכל כופתיות אינו זקוק לתוספת
הסידן אך הג'אקו ידוע כסובל מחוסרים.
עד כאן בנושא התזונה.
בנושא מיזוג הבית, התוכי יחוש בטוב בטמפרטורה בה אנו חשים בטוב, הטמפרטורות שאתה מציין הינם טמפרטורות נוחות מאוד ואין עימן כל בעייה. כדאי לוודא שרוח לא מגיעה ישירות לכיוון התוכי והכלוב.
החלפת כלוב.
מהנושא התזונתי אני עובר לנושא הריגשי . יתכן מאוד שיש קשר בין הדברים, יתכן שהתוכי היה חרד מהמעבר ולכן ההתנהגות.
האם גם במהלך היום כשהתוכי נמצא עימכם ולא בכלוב ובמהלך המנוחה שלו מחוץ לכלוב אתה צופה גם את ההתנהגות ?
כדי להיות בטוחים כדאי לפעול בשני המישורים הן במישור התזונתי והן במישור הרגשי. שים לב שגם כשהתוכי נמצא בכלוב אין זה אומר שהוא קיבל את המצב או את ביתו החדש. לדעתי חשוב מאוד להרעיף הרבה אהבה וביטחון ולשהות עימו בקרבת הכלוב כדי
לספק את הביטחון הנדרש לתוכי.
אני יכול לומר לך שהתופעה מוכרת , הן של ניעור הראש והן של הכנפיים. לעניות דעתי זה משהו שיחלוף.
אני לא רואה צורךף לרוץ לוטרינר הן היתר מהסיבה שאתה מתאר את התוכי כערני מגיב לסביבה ופעיל, לעיתים סידרת הבדיקות
שהתוכי יעבור עלולות לגרום לו ללחץ גדול יותר.
המשך לעדכן בבקשה כיצד מתקדם.
ספציפית , היתרון לדעתי הוא בכך שבמנה יומית התוכי מקבל את מה שהיצרן ריכז בכופתיות שיצאו מהמפעל.
על אותו עיקרון לא מערבבים לתינוקות מזון מפורמולות שונות.
הדבר היחיד שיכול להיות טוב זה שכשלא מוצאים סוג אחד של כופתיות הסוג השני זמין , גם כאן אפשר לפתור את הבעייה ולעבוד עם חברה שהמלאי והזמינות של המזון גבוהים.
עד כאן בנוגע לכופתיות, משום מה יש לי דה ז'אוו בנוגע לנושא .
אני מתמקד בעיקר בתזונה מאחר ולדעתי כאן טמונה הבעייה העיקרית.
אני אומר לך כיצד לדעתי עליך לפעול:
1.להפסיק את מתן הענבים היום יומי ולתת ענב פעמיים בשבוע , יתכן שכמות הסוכרים גבוהה מידי.
2.אני הייתי מוריד סוג אחד ומתמקד בסוג השני . בעיקרון לא משנה הסוג , מה שנוח לך ומרגיש לך טוב.
3.מחזיר את תערובת ההשרייה / הנבטה ללא כל חשש . פעמיים בשבוע.
4.תערובת זרעים פעמיים בשבוע עד שלוש.
מוודא שאכן התוכי אוכל את הכמות היומית הממולצת של הכופתיות וכל השאר כולל הירקות והפירות לא באים על חשבון הכמות שאמורה
להאכל (75% ).
מוסיף תוספת סידן לכלוב לתקופה הקרובה, חוסר בסידן יכול לגרום לבעיות עיצביות . בדרך כלל תוכי שאוכל כופתיות אינו זקוק לתוספת
הסידן אך הג'אקו ידוע כסובל מחוסרים.
עד כאן בנושא התזונה.
בנושא מיזוג הבית, התוכי יחוש בטוב בטמפרטורה בה אנו חשים בטוב, הטמפרטורות שאתה מציין הינם טמפרטורות נוחות מאוד ואין עימן כל בעייה. כדאי לוודא שרוח לא מגיעה ישירות לכיוון התוכי והכלוב.
החלפת כלוב.
מהנושא התזונתי אני עובר לנושא הריגשי . יתכן מאוד שיש קשר בין הדברים, יתכן שהתוכי היה חרד מהמעבר ולכן ההתנהגות.
האם גם במהלך היום כשהתוכי נמצא עימכם ולא בכלוב ובמהלך המנוחה שלו מחוץ לכלוב אתה צופה גם את ההתנהגות ?
כדי להיות בטוחים כדאי לפעול בשני המישורים הן במישור התזונתי והן במישור הרגשי. שים לב שגם כשהתוכי נמצא בכלוב אין זה אומר שהוא קיבל את המצב או את ביתו החדש. לדעתי חשוב מאוד להרעיף הרבה אהבה וביטחון ולשהות עימו בקרבת הכלוב כדי
לספק את הביטחון הנדרש לתוכי.
אני יכול לומר לך שהתופעה מוכרת , הן של ניעור הראש והן של הכנפיים. לעניות דעתי זה משהו שיחלוף.
אני לא רואה צורךף לרוץ לוטרינר הן היתר מהסיבה שאתה מתאר את התוכי כערני מגיב לסביבה ופעיל, לעיתים סידרת הבדיקות
שהתוכי יעבור עלולות לגרום לו ללחץ גדול יותר.
המשך לעדכן בבקשה כיצד מתקדם.
אלי תודה על התשובה המושקעת
כבר לפני יומיים התחלתי בשינויים הבאים:
עברתי לסוג אחד של כופתיות (בחרתי ב - P15) היא אוהבת אותם יותר - כל מה שכתבתה נשמע לי הגיוני ביותר - לא יודע למה התחכמתי כל כך הרבה זמן עם שני הסוגים - לפעמים גם עודף רצון טוב יכול להיות שלילי.
הפסקתי עם תערובת הגרעינים/זרעים - פעמיים בשבוע נראה לי מספיק בהחלט - השבוע הזה אפסיק לגמרי.
ענבים - נפסיק היום, פעם בשבוע בהחלט מספיק.
לגבי תערובת ההשריה - מקבל את המלצתך - הנסיון שלך שווה יותר ממאמר שקראתי באינטרנט - מה שטוב למיקה טוב עבורנו:)
נקפיד ש - 75% מהאוכל יהיה כופתיות נטו (למרות שאני די בטוח שזה היה המצב גם עכשיו).
לגבי הכלוב - אין לי ספק שהיא עברה את זה - היא נתלית על הצעצועים בכלוב, נכנסת לבד לאכול כשהיא למעלה... הכלוב הישן נמצא ליד והיא כבר לא מתעניינת בו, אפילו נשכבת על הגב על רצפת הכלוב (לימדנו אותה לשכב על הגב כשאומרים לה).
אגב, ג'אז הגיע מבית הגידול שלך (רותם זה השם של הבן שלי) והיא מדהימה בכל מצב, כבר מזמן הפסקתי לספור את המילים שהיא אומרת, היא ממש כמעט מאולפת לעשות את הצרכים שלה רק בכלוב והיא תמיד מזהירה לפני שהיא עושה (דואגת להודיע - "קקי", ללמד אותה לשכב על הגב לקח לנו פחות משבוע והיא הכניסה המון צבע למשפחה.
לגבי הווטרינר- מפחיד אותי יותר שהיא תדבק שם באיזה מחלה...
שוב תודה,
ארצי
כבר לפני יומיים התחלתי בשינויים הבאים:
עברתי לסוג אחד של כופתיות (בחרתי ב - P15) היא אוהבת אותם יותר - כל מה שכתבתה נשמע לי הגיוני ביותר - לא יודע למה התחכמתי כל כך הרבה זמן עם שני הסוגים - לפעמים גם עודף רצון טוב יכול להיות שלילי.
הפסקתי עם תערובת הגרעינים/זרעים - פעמיים בשבוע נראה לי מספיק בהחלט - השבוע הזה אפסיק לגמרי.
ענבים - נפסיק היום, פעם בשבוע בהחלט מספיק.
לגבי תערובת ההשריה - מקבל את המלצתך - הנסיון שלך שווה יותר ממאמר שקראתי באינטרנט - מה שטוב למיקה טוב עבורנו:)
נקפיד ש - 75% מהאוכל יהיה כופתיות נטו (למרות שאני די בטוח שזה היה המצב גם עכשיו).
לגבי הכלוב - אין לי ספק שהיא עברה את זה - היא נתלית על הצעצועים בכלוב, נכנסת לבד לאכול כשהיא למעלה... הכלוב הישן נמצא ליד והיא כבר לא מתעניינת בו, אפילו נשכבת על הגב על רצפת הכלוב (לימדנו אותה לשכב על הגב כשאומרים לה).
אגב, ג'אז הגיע מבית הגידול שלך (רותם זה השם של הבן שלי) והיא מדהימה בכל מצב, כבר מזמן הפסקתי לספור את המילים שהיא אומרת, היא ממש כמעט מאולפת לעשות את הצרכים שלה רק בכלוב והיא תמיד מזהירה לפני שהיא עושה (דואגת להודיע - "קקי", ללמד אותה לשכב על הגב לקח לנו פחות משבוע והיא הכניסה המון צבע למשפחה.
לגבי הווטרינר- מפחיד אותי יותר שהיא תדבק שם באיזה מחלה...
שוב תודה,
ארצי
היי ארצי, מחמם את הלב לשמוע , רותם ויובל ילדים נפלאים וכל הורה היה גאה בהם , ג'אז התאימה את עצמה למשפחה
הנפלאה שלכם ומתנהגת בהתאם .
לדעתי התמונות אומרות הכל :
הג'אקו שלנו...
אני מרשה לעצמי להוסיף כאן את קמע הבית שלנו
.
לגבי המעבר מכלוב לכלוב, עשיתם את המעבר במקצועיות ואין מילים בנושא.
מקווה לשמוע בקרוב על כך שהתופעה חלפה.
הנפלאה שלכם ומתנהגת בהתאם .
לדעתי התמונות אומרות הכל :
הג'אקו שלנו...
אני מרשה לעצמי להוסיף כאן את קמע הבית שלנו
.לגבי המעבר מכלוב לכלוב, עשיתם את המעבר במקצועיות ואין מילים בנושא.
מקווה לשמוע בקרוב על כך שהתופעה חלפה.
תודה אלי, לילה טוב