ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה מטרידה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

בעיה מטרידה

שליחה על ידי אביבה »

ברור לכולנו שלגזול גוזלים מהקן, בטבע, זו התעללות לשמה בהורים ובגוזלים.
במקביל, ע"מ להחתים גוזלים, נאלצים המגדלים להוציאם בגיל צעיר מהקן ומחזקתם של ההורים.
האם זו לא התעללות בהורים ובגוזלים?
האם תופעה זו איננה חוזרת על עצמה בשבי?
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: מטרידה אותי הסוגיה

שליחה על ידי אווה »

המילה "נאלצים" לא תמיד נכונה. המילה "אילוץ" לפי דעתי מבהיר שאין ברירה, כי הורים לא מסוגלים או לא יודעים לטפל בגוזלים והם בסכנת חיים.
כשאנחנו מוציאים אותם מההורים כי אנחנו רוצים לעשות החתמה, כי ככה באה לנו, או בגלל שאנחנו ורוצים תוכי לחיית מחמד, או רוצים לקבל עבורו יותר כסף (הייתי עדינה ולא כתבתי רוציםפ להרוויח יותר) אז זה במידה לא מעטה התעללות בהורים.
אני יודעת כי עקבתי אחרי הזוגות, הם מחפשים את הגוזלים, ולוקח להם זמן כדי להרגע.
אני אישית לא לוקחת את כל סוגי התוכים להחתמה. יש לזה כמה סיבות. לא מחפשת עבודה, גם ככה יש לי המון .
לא כל התוכים נוחים להחתמה, ולפעמים ממש אין הבדל במחיר אם הגוזל מוחתם או לא, וזה קשור לזה שהם לא מבוקשים כחיות מחמד, אז ממש חבל להשקיע עבודה ולחתים אותם. ככה לפחות גם ההורים נהנים לגדל אותם.
אני לא רוצה לעשות מהזוגות שלי מכונת הטלה, כי כאשר מוציאים את הגוזלים בגיל שבועיים בערך, הם יכולים לעשות עוד סבב, וזה יכול להתיש את הנקבה, וזה חבל.תמונה
יש כאן קונפליקט ללא ספק, וכל אחד מחפש את השמיכה שלו להתכסות בה, ולהסביר את עצמו.תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אביבה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: בעיה מטרידה

שליחה על ידי אביבה »

את צודקת אווה.
השתמשתי במילה "נאלצים" כברירת מחדל, כדי ל"רכך" את הבעיה.
אבל כדי להחתים גוזלים, אין דרך אחרת אלא להוציאם בגיל כל כך צעיר.
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

"כול דבר שאפשר לעשות ממנו גרוש עושים. ומי שיפה נפש שביכלל לא יגדל בעלי חיים" .
זה הפך להיות מסחרה אחת גדולה (פשוט עסק).
פעם אנשים היו מחתימים לפי הזמנה והיום, למרות שאין קונים לגוזלים גמולים, עדיין מחתימים בכמויות מסחריות .
אני בדעה שצריך להחתים רק לפי הזמנה, או שהאמא לא מאכילה \ דוגרת, או מלאי קטן עד שלוש תוכים גמולים
ולא עשרות, שאין להם קונה ולא היה .

אם רציתי יכולתי לקנות גוזלים עשרות ואז בסופו של יום אתה "נתקע " עים כול הגוזלים ואין מי שיקנה .

חשוב לדעת דבר אחד!
החתמה לא עושים בתור מסחרה ותשאלו את המחתימים.
לפני 30 שנה אם הם עבדו בשיטה הזאת .
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אביבה שאלת שאלה שלי אישית נוגעת ומעלה בי כאב כל פעם מחדש.

תחילה אענה לאווה ורמי,

רוב רובם של ההחתמות מתבצעות על מנת לקבל תמורה עבור הגוזל,כפי שאמרת ישנם סוגים שאין טעם להחתימם אם ממחירם
הנמוך שאינו מצדיק את ההשקעה הרבה בהחתמה ואם מהביקוש להם כמוחתמים,גוזלים אלו כמובן שישארו בתא,אנו מדברים בעיקר
על זני התוכים הקטנים או כאלה שהחתמתם בדרך כלל לא מחזיקה מעמד לאורך זמן.

לגבי התשת הנקבה,שמעתי על מקרים של מספר לא מבוטל של סבבים בשנה ללא כל בעייה,כמובן כאשר תזונת הנקבה מלאה וכוללת את
כל אבות המזון,אגב גם בטבע נוצרים מצבים כאלה,כאשר הביצים נטרפות נעשה מיד סבב חדש,כאשר הגוזלים לא שורדים או נטרפים נעשה שוב
סבב לעיתים רק לאחר מספר סבבים הנקבה מצליחה לגדל גוזל ומפסיקה להטיל.

רמי לגבי החתמה לפי הזמנה,תמיד החתימו בעבר גוזלים ככל שניתן,אני מדבר על הזנים הגדולים,אין מצב שמגדל נתן לגוזל ג'אקו למשל לגדול
כפרא,מי שנתקע עם הגוזלים הוריד מחיר,כאשר היה חוסר המחיר עלה,כך מתנהג ה"שוק" אגב בכל תחום,כפי שהינך יודע אין טעם להחתים למשל תוכונים
אלא אם יהיה מי שיקח ויתחייב לכך,כמובן שהתשלום צריך להיות בהתאם,אני מאמין שאם היה ביקוש לתוכונים מוחתמים גם את אלה היית מחתים.
אגב לפני שלושים שנה או עשרים רביית הג'אקו נחשה למסובכת וכמות המגדלים הייתה קטנה מאוד.

בנושא הכספי,כולנו יודעים שאחזקת גידול אינה קלה,איני מדבר על ניקיון וטיפול שצריך בוודאי להיעשות מתוך אהבה לתחום אני מדבר על ההוצאות הנלוות
אוכל טיפולים וכו',מכירת גוזלים במקרה הטוב יכולה לכסות את ההוצאות,במקרה של החתמה החישוב כבר מסובך יותר.

בנוגע אליי,
הימים הקשים ביותר עבורי הם הימים בהם אני צריך להיכנס לכלוב על מנת להוציא גוזלים או ביצים,זה מתחיל יום יומיים לפני ויום יומיים אחרי,אני חש שאני
גורם לתוכים עוול נוראי,לדעתי זהו החלק הקשה ביותר בגידול התוכים,מאחר ולא נותרת ברירה ולהשאירם בתא לגדול כפרא לא בא בחשבון אני נאלץ
להתמודד עם המצב הקיים.
בטבע או בשבי גזילת הגוזלים מההורים הינה היינו הך וההורים חשים את אותה תחושה של אובדן.
rokokokn
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: יבנה

שליחה על ידי rokokokn »

אמת ..........
אני מחתים הכול אבל רק לפי הזמנה .בדגש על המילה הכול .

להבדיל מארץ הקודש לחול... שם אין להם בעיה שהורים יאכילו זנים יקרים יותר מג'אקו עד לגמילה
ואנחנו דבקים במטרה של צבירת כסף.
למה ? עוד שבוע בית מלון או לחלופין זורקים אותו על הימורים .
אנחנו חיים ברמת חיים מאוד גבוהה מעבר לפופיק שלנו לכן תמיד חסר .

זוג אחד של ג'אקו מכניס כסף לשנה שלמה של אוכל ל 10 זוגות אחרים, תלוי איך בוחנים את זה בתור עסק או תחביב יוקרתי שמחייב אותנו בהשקעה ללא תמורה {נטו בשביל הכייף}
ואם בתור עסק, הוא צריך להרויח אחרת סוגרים, "אין רגשות בלעשות עסקים".

אנחנו מגדלים תוכים לאחורה בזמן. מה שכבר כול העולם המתקדם מפסיק לעשות אנחנו רק מתחילים {כוונתי לא להחתמות }
ציינת שבעבר היה קושי להרבות ג'אקו והיום הם מתרבים כמו תוכונים. מסכנה עוד כמה שנים יפסיקו להאכיל ג'אקו או שהמחיר ירד דרסטי.
תמונה
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

גם אני חש את ההרגשה שאלי ידיד מרגיש ביום הוצאת הגוזלים , באותו יום אני לא רגוע ומרגיש מין תחושת עצב פנימית .
לאחר הוצאת הגוזלים אני רואה את הוריהם מחפשים אותם , יוצאים ונכנסים מהתא , שורקים בעצבנות וממש רואים שהם חשים בעצב , ברגעים אלו אני ממש עצוב ואלו הרגעים הקשים ביותר עבורי בגידול תוכים .
אבל אם לא אוצי להחתמה לא יהיה למי למכור תגוזלים ...
מי יקנה גוזלי ג'אקו בני 3 חודשים פראיים לחלוטין ?!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רמי לא כולם בעלי אמצעים לספוג את כל העלויות הכרוכות בגידול,חלק מההנאה היא הציפייה להטלות וגוזלים,כשזה
קורה חשים שיש הצלחה ואולי גם מקבלים חיזוק שהטיפול טוב והתזונה נכונה בקיצור חשים הצלחה,אני יודע
ומכיר מגדלים שנכנסים לבית הגידול פותחים את התא מכניסים את היד (או מקל)ודוחפים את ההורים החוצה על מנת לקחת
את הביצים או הגוזלים,ממש כפי שתיארת ללא רגשות אך הגידול של הגוזלים נעשה בהתאם להתנהגותם עם ההורים,
אצלי התהליך ארוך ומייגע כשהייתי מגיע לכלוב כולם היו נכנסים לתאים(רק כשיש ביצים או גוזלים)כשהייתי
פותח את דלת תא ההטלה בזהירות הזכר היה עומד בפתח ומסתיר לי את תכולתו,נאלצתי לסגור ולהמתין עד שיצא,בפעם הראשונה
המתנתי כ-10 דקות והזכר יצא החוצה ומתחיל לקשקש עימי תוך שהוא מתנפח ושורק שריקות אזהרה,בשלב זה רק הנקבה בתא
דבר שמקל על ההוצאה,אך בכל פעם שהייתי מגיע זה נעשה יותר ויותר קשה,הזמן מתארך והזכר למד די מהר שעליו להישאר בפנים
ולשמור עם הנקבה,בפעם האחרונה חיכיתי שעה שלמה ללא תזוזה בתא עד אשר הזכר יצא,הוא פשוט יודע שאני בחוץ על אף שאני לא זז ולא מרעיש
פשוט מדהים איך הם לומדים כל כך מהר ויודעים להתנהג בהתאם.

אני במיוחד מציין את העובדות לגבי אפרור אפריקאי והזנים הגדולים,תוכים אלא הינם בעלי אינטלגצייה גבוהה והתנהגותם מעידה על הכאב והבילבול
בעת לקיחת הגוזלים/ביצים,לגבי הזנים הקטנים יותר התופעה של ה"אבל" כמעט שלא נראית.
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

שלום לכם הרשו לי להגיב ביקצרה, ההחתמה באה מיתוך רצון לישמור על גוזל בחיים ביגלל שהוריו זרקו אותו מהקן כמו פגם או חוסר יכולת להאכיל או לימנוע מאותו זן הכחדה בטבע לכן באה ההחתמה ובינינו נכון אנו עושים זאת למטרת יופי ואחר כך לצורך מיסחרי אבל שימו לב מחירם הולך ויורד כך שלא מישתלם ליתפוס אותם בטבע אחרי הכל אנו אשמים ופה מתחילים רגשות האשם ועכשיו אנחנו בוכים על עוגמת הנפש?וגם התחושה העילעית שאנחנו מקבלים אחרי גמילת הגוזל אז אני מניח שיש איזה פיצוי תמונה
תמונה
השמים אינם הגבול
אביe
גוזל
גוזל

שליחה על ידי אביe »

אתם מסתתרים תחת שורות שבהם כתובה הסיבה לכך שאתם מחתימים
ואביבה שאלה האם זאת התעללות
אז דעתי היא שזאת התעללות לשמה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”