2558 כתב:הבנתי..ז"א שגם אם היא קצוצה היא יחסית תמשיך לעוף..
יש לכם הצעות איך לעניין אותה ולגרום לה להישאר קרובה אלי? פשוט כשאני מנסה היא ממהרת להתעופף מתחת למיטה/ספה ונהנת להסתתר שם..
תלוי איך את מגדירה תעופה..

בסירטון שהעלת היא לא בדיוק "עפה", היא מנופפת בכנפיים אבל נופלת כי היא לא מצליחה להחזיק
את עצמה באוויר. גם כשגוזרים נכון, היא לא ממש תעוף, היא תנופף בכנפיים ותנחת בהדרגה. אם היא יכולה להחזיק את עצמה באוויר
ויכולה להתרומם מעלה, אז היא עפה..
בקשר לשאלתך, את יכולה לפרט איך היא התנהגה מההתחלה מהרגע שהבאתם אותה? מתי לראשונה ניסית להרים אותה ואיך היא הגיבה?
וממתי היא התחילה לברוח אל מתחת לספה?
עברתי על מה שכתבת מההתחלה בהודעה הראשונה בנושא, ויש לי הרגשה שהתוכונית לא הוחתמה כראוי.. או שהיא "מורגלת".
בכל מקרה נשמע שהיא נרתעת ממגע (תתקני אותי אם אני טועה

) היא גם לא נראית בת חודש עכשיו שאני רואה שוב את הסירטון
רואים שיש לה מצח לבן ואין פסים..(או שיש ולא רואים בסירטון?) לתוכונים בחודשים ראשונים יש במצח נוצות עם פסים כמו בעורף..
וכשהתוכי מגיע לבגרות הנוצות מתחלפות ללבן.
בכל מקרה, היא נרתעת ממגע בכל פעם ולא מוכנה בשום אופן להיות על היד?
כשהיא בכלוב ואת רוצה להוציא אותה היא תברח או תעלה על היד?
בקשר לצ'ופרים ופירות וירקות, זה לוקח זמן, תוכים מתיחסים לכל דבר חדש בעין חשדנית.. עם הזמן היא תנסה לאכול ותתרגל
גם אצלי הקוקטייל בפעמים הראשונות לא התלהב מהתערובת השרייה. בהתחלה היה מסתכל ומתעלם. אח"כ טועם אחד שניים ועוזב,
אח"כ אוכל רק סוגים מסויימים של זרעים ומשאיר את השאר, ואחרי כמה פעמים כבר הבין שזה מזון טעים ובטוח.. היום הוא טוחן את הכל.
פשוט סבלנות ולהמשיך להציע לה פירות וירקות, אגוזים, גרעינים - תנסי בלי הקליפה.. לאט לאט תראי שהיא תנסה ותאכל
PAROT11
אני לא יודעת איך גזרת אבל אפשר לגזור נכון גם לתוכון. הם קטנים וקלים יותר אז ברוב המקרים צריך לגזור יותר מ6 נוצות
בהתאם ליכולת התעופה של התוכון מורידים עוד נוצה מכל צד ובודקים שוב, עד שהוא יכול רק לנחות ולא לעוף לגובה
בדוק