ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מגבלות ותפקוד של תוכי שחסרות לו ציפורניים ברגליים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

מגבלות ותפקוד של תוכי שחסרות לו ציפורניים ברגליים

שליחה על ידי שירלי87 »

יצאתי היום לקניות ובספונטניות נכנסתי לחנות חיות, הייתה שם קוקטיילית פייד פנינה, האכלת יד, איך שהיא ראתה אותי מתקרבת לכלוב
היא רצה ימינה ושמאלה וצייצה.. (קנתה אותי)
הלכתי למוכר לברר מחיר וגיל, וכשהוא הוציא אותה להוכיח לי שהיא זכר (נאמר לו מהמגדל שלזכרים יש נקודות ולנקבות יש זנב חלק)
שמתי לב שחסרות לה ציפורניים במספר אצבעות, וברגל ימין בכלל אין לה אצבעות ארוכות, כולן בערך באותו גודל
הסברתי לו שהטעו אותו והוא התקשר למגדל לברר (וזה טען שהוא לא בטוח לגביי המין, אבל הקוקטייל בערך בן שנה/שנה וחודשיים)
המוכר בחנות גם לא שם לב שמכרו לו קוקטייל "נכה".. אחרי שהראתי לו הוא שוב התקשר למגדל כדי להוריד במחיר..

בקיצור התבאסתי ממש.. מצד אחד אני מרחמת עליה, לא יודעת לאן היא תגיע ואם יטפלו בה כראוי
מצד שני אני פוחדת להביא הבייתה תוכי עם בעיות, האחרון שהבאתי מחנות חיות היה גם עם בעיה (לא ראו ממש בתמונות אבל הראש שלו
היה קצת גדול והגוף היה דיי קטן, כנראה לא התפתח כראוי) והוא מת לי לפני זמן מה..
וגם עניין המחיר למרות שזה לא מפריע לי, אני פשוט לא רוצה לשלם להיקשר ולאבד עוד תוכי, כשאני יכולה לקנות תוכי בריא (יותר, לפחות)
ולהיות עם ראש שקט

מצד שלישי, אולי בעיות כאלו ברגליים לא יפריעו לה או ישפיעו על הבריאות שלה בהמשך? היא נראית בריאה, עירנית, חברותית,
נראית טוב באופן כללי, היא גם עומדת ביציבות ממה ששמתי לב, אני מאמינה שהיא תוכל לטפס ולעמוד על המקלות בכלוב
אני יכולה לחזור לחנות ולבדוק איך היא מטפסת, אבל היא עמדה על המקל ועל האצבע של המוכר בלי בעיה

מה אתם אומרים?
נראה לכם שזה יגביל אותה בהמשך? כעיקרון אני רוצה להביא לטוויטוש נקבה, אני לא רוצה מוחתמת אבל נראה לי שהם יסתדרו
השאלה אם זה לא יפריע לה בתפקוד היומיומי או יתפתח לבעיות רציניות יותר..
תמונה
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

Re: מגבלות ותפקוד של תוכי שחסרות לו ציפורניים ברגליים

שליחה על ידי lahav123 »

אחרי שקראתי את הסיפור.... הגעתי למסקנה!

שמתי לב שרוב התוכים שמוכרים בחנות חיות הם עם מומים למשל התוכון המוחתם שלי קניתי אותו מחנות חיות ואחרי כמה זמן ראיתי שיש לו משהוא משונה באצבע ברגל...
הלכתי לאיזה אחד שאני מכיר הרבה זמן (ואני סומך עליו הוא מתל אביב) יש לו חנות חיות והבאתי את התוכון עליו ושאלתי אותו למה זה ככה והוא אמר לי שזה מום.

קיצר... רוב המגדלים של החנויות מזווגים את הגוזלים שלהם שיוצאים להם (כאילו אחים) ומה שקורה זה שהגוזלים יוצאים עם בעיות ולכן חשוב מאוד לבדוק טוב טוב את התוכי אם מישהוא רוצה לקנות תוכי חנות חיות...
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לא יפריע לה כלל.
אני מכיר אקלקטוסית שחסר לה כמה ציפורניים והיא מתפקדת מצויין וגם יש לה זכר מקסים.
לא מפריע לה בכלום.
אם היא נראת לך בסדר חוץ מהציפורניים לכי על זה.
היא גם תזכה לבית טוב ולבן זוג מדהים :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בניגוד לטענות מגדלים שסוברים שחוסר בציפורניים משפיע על הרבייה (בגלל חוסר יציבות בעת הזיווג) אני סובר שזה לא נכון.
איבוד ציפרניים יכול להיגרם מפגיעה ע"י תוכי בכלוב סמוך, על ידי זה שהציפורן נתפסת בחיבורי הרשת או כתוצאה ממכה שזה פחות נפוץ.
אם את חושבת שהיא נראית בריאה תקחי אותה, את עוד עלולה להיות מופתעת מכך שהיא תהיה טובה יותר מאחרים.לי אישית יש זוג שאיבדו ציפורניים והם מתפקדים ללא בעייה ומתפקדים מצויין.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אוקיי, חיזקתם אותי קצת בהחלטה, העניין שלא חסר לה רק ציפורניים, ברגל ימין האצבעות שאמורות להיות ארוכות - הן קצרות
כלומר כנראה נחתכו לה איכשהו כשהייתה גוזל..
ולא ממש זוכרת אבל נראה לי שיש לה בחלק המרכזי של כף הרגל צבע סגלגל כזה כאילו כמו שטף דם..
אז בכל מקרה, אם האצבעות קצרות ברגל אחת זה לא קריטי נכון? תמונה

טוב אני אלך ביום ראשון ואבדוק אותה, מקווה שאני לא אתאכזב שוב..
ואני מקווה גם שהמגדל לא שיקר לגביי הגיל, אם היא צעירה ויתברר שהיא זכר... תמונה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

יכול להיות שהסגול קשור לסוג המוטציה ובגלל זה הכף רגל לא באותו צבע של הרגל יכול להיות שבאמת נגדעה לה חלק מהאצבע שהיא הייתה קטנה
אם היא יציבה וזה לא מפריע לה אז זה לא קריטי כל כך היה לי קנר עם בעיה ברגל איצלו זו הייתה מחלה וזה כבר משהו אחר וגם לו נגדעו אצבעות והוא היה יציב כל הזמן שהוא היה בחיים אבל שוב במקרה זה האצבעות לא נגדעו לו סתם והציפרונים גם לא סתם אלה ממחלה קשה ובגלל זה הוא מת אבל במקרה שהתוכי פעיל ונראה טוב מה שהקנר לא היה אז אם ציפור חולה יכלה להיות יציבה ולעוף שהיו חסרים לה אצבעות וציפורנים אז תוכי בריא לא יצליח לא ?לי נראה שלתוכי בריא זה יהיה קריטי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אם את רואה שהיא מתפקדת כמו שצריך לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.
תמונה
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

בוקר טוב גם עם יתנו לך בחינם צריך לקחת לוטרינר לבדיקה והיתיעצות חגי
סמל אישי של משתמש
מוטי.ח
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מוטי.ח »

יש לי תוכונית אנגלית שהרגל שלה נקטעה והיא עדיין מתנהגת כרגיל מטילה ביצים ודוגרת ומגדלת את הגוזלים עד המקל
אז לא נראה לי שחוסר בציפורניים משפיע
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה לכולם תמונה
אני אעדכן תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”