ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גמילת תוכונים
מנהל: מפקחים
Re: גמילת תוכונים
תסביר למה זה תורם ולמה לדעתך זה ישפר את תהליך הגמילה כי אני לא רואה כל קשר, נהפוך הוא יתכן שכשאחד הגוזלים
יתחיל לאכול השני ילמד ויצטרף אליו .
יתחיל לאכול השני ילמד ויצטרף אליו .
עדכון:
בשעה טובה ומוצלחת, אחד הגוזלים התחיל קצת לאכול זרעונים והשני גם, אבל פחות.
מה שעשיתי, זה- הורדתי קצת מהכמות של ארוחות בוקר וערב ואת ארוחת הצהרים הפחתתי בחצי.
החלטתי שאני לא לוחץ עליהם ונותן להם את הזמן שלהם.
בשעה טובה ומוצלחת, אחד הגוזלים התחיל קצת לאכול זרעונים והשני גם, אבל פחות.
מה שעשיתי, זה- הורדתי קצת מהכמות של ארוחות בוקר וערב ואת ארוחת הצהרים הפחתתי בחצי.
החלטתי שאני לא לוחץ עליהם ונותן להם את הזמן שלהם.
תודה רבה
שלום לכולם.
מסתבר ששמחתי מהר מידי והמצב היום הוא שנשאר לי, בעוונותיי, רק גוזל אחד, שרק משחק קצת עם הזרעונים ואוכל מהם גרגיר אחד מתוך 20 שהוא בורר...
אני לא מצליח להוריד את ארוחת הצהריים, כיוון שהתוכי קורס לגמרי והדבר לא גורם לו להתעניין בזרעונים, אלא רק לבכות ולרוץ מצד לצד בתחנונים לדייסה...
יש פרט חשוב שלא ציינתי, מפאת בושה, והחלטתי לאזור אומץ ולציינו:
כאשר הכנסתי את הגוזלים הביתה, התייעצתי עם מגדל מנוסה והוא אמר לי שאני יכול להאכיל אותם עם דייסה 8 דגנים של מטרנה ואין צורך להשקיע כ"כ הרבה על דייסה מיוחדת. אני סמכתי עליו ושמחתי על כך שאין לי צורך להוציא כסף שאין לי...
היום אני חושש שבצעד זה עשיתי עוול עצום לגוזלים והדייסה לא הספיקה להם. ונראה לי שעקב כך, אין כח לתוכי הנותר להחזיק מעמד בלי ארוח"צ וכך הוא לא נגמל.
אשמח לקבל הכוונה, כיצד להמשיך כראוי מכאן והלאה.
אריאל
מסתבר ששמחתי מהר מידי והמצב היום הוא שנשאר לי, בעוונותיי, רק גוזל אחד, שרק משחק קצת עם הזרעונים ואוכל מהם גרגיר אחד מתוך 20 שהוא בורר...
אני לא מצליח להוריד את ארוחת הצהריים, כיוון שהתוכי קורס לגמרי והדבר לא גורם לו להתעניין בזרעונים, אלא רק לבכות ולרוץ מצד לצד בתחנונים לדייסה...
יש פרט חשוב שלא ציינתי, מפאת בושה, והחלטתי לאזור אומץ ולציינו:
כאשר הכנסתי את הגוזלים הביתה, התייעצתי עם מגדל מנוסה והוא אמר לי שאני יכול להאכיל אותם עם דייסה 8 דגנים של מטרנה ואין צורך להשקיע כ"כ הרבה על דייסה מיוחדת. אני סמכתי עליו ושמחתי על כך שאין לי צורך להוציא כסף שאין לי...
היום אני חושש שבצעד זה עשיתי עוול עצום לגוזלים והדייסה לא הספיקה להם. ונראה לי שעקב כך, אין כח לתוכי הנותר להחזיק מעמד בלי ארוח"צ וכך הוא לא נגמל.
אשמח לקבל הכוונה, כיצד להמשיך כראוי מכאן והלאה.
אריאל
קודם כל יפה שציינת את הפרט החשוב. האמן לי שקראתי את התיאורים שלך לא פעם וחשבתי לעצמי שמשהו לא טבעי קורה כאן.
כשהמלצתי לך לגמול את התוכונים כשציינת שהם עפים (יש לי דז'אוו משום מה ) ואמרת לי שהם "קורסים" או גוססים הבנתי מניסיוני שזה
משהו שלא יתכן ואף כתבתי לך זאת אם איני טועה.
בכל מקרה, מטרנה בנויה כדי שתינוקות אדם יאכלו אותה ולא תוכים, ההצעות של המגדלים או הניסיונות שהם עושים מדהימים בכל פעם מחדש.
מעניין אם המגדל היה נותן לתינוק שנולד לו לאכול דייסה של תוכים כי זה בעצם יכול להתאים גם לתינוקות כמו שמטרנה מתאימה לתוכים.
אני לא מאשים אותך מאחר ולא מזמן היה אצלי בחור שמאכיל אלכסנדרין בן חודשיים וחצי 5 ארוחות מטרנה ביום כי המגדל אמר לו ככה.
הוא פשוט לא ידע שהמזון לא מתאים , גוזל אלכסנדרין בגיל הזה צריך להיות גמול או במקרה הכי גרוע על ארוחת דייסה אחת, פשוט המטרנה
לא מספקת לו את מה שהוא צריך .
על אף שהתוכי כבר אמור להיות עצמאי וגמול אני מציע שתשיג דייסה, אם אתה מתכוון בשנה הקרובה להחתים שוב תקנה אריזה של קילו או 750 גרם וזה ישמר לך במקרר. אם לדעתך לא תחתים תפתח בפורום קנייה מכירה נושא ותרשום שאתה מעוניין בכמות קטנה.(תציין איזור) 150-200 גרם יספיקו לך עד הגמילה. יתכן שמישהו שנשאר לו ימכור לך.
כשהמלצתי לך לגמול את התוכונים כשציינת שהם עפים (יש לי דז'אוו משום מה ) ואמרת לי שהם "קורסים" או גוססים הבנתי מניסיוני שזה
משהו שלא יתכן ואף כתבתי לך זאת אם איני טועה.
בכל מקרה, מטרנה בנויה כדי שתינוקות אדם יאכלו אותה ולא תוכים, ההצעות של המגדלים או הניסיונות שהם עושים מדהימים בכל פעם מחדש.
מעניין אם המגדל היה נותן לתינוק שנולד לו לאכול דייסה של תוכים כי זה בעצם יכול להתאים גם לתינוקות כמו שמטרנה מתאימה לתוכים.
אני לא מאשים אותך מאחר ולא מזמן היה אצלי בחור שמאכיל אלכסנדרין בן חודשיים וחצי 5 ארוחות מטרנה ביום כי המגדל אמר לו ככה.
הוא פשוט לא ידע שהמזון לא מתאים , גוזל אלכסנדרין בגיל הזה צריך להיות גמול או במקרה הכי גרוע על ארוחת דייסה אחת, פשוט המטרנה
לא מספקת לו את מה שהוא צריך .
על אף שהתוכי כבר אמור להיות עצמאי וגמול אני מציע שתשיג דייסה, אם אתה מתכוון בשנה הקרובה להחתים שוב תקנה אריזה של קילו או 750 גרם וזה ישמר לך במקרר. אם לדעתך לא תחתים תפתח בפורום קנייה מכירה נושא ותרשום שאתה מעוניין בכמות קטנה.(תציין איזור) 150-200 גרם יספיקו לך עד הגמילה. יתכן שמישהו שנשאר לו ימכור לך.
אני עכשיו גם מבצע גמילה עם ציפור אהבה..
כמה הוא מקבל בארוחת הצהריים?
לאחר שתחליף את הדייסה תיתן לו איזה יומיים לחזור למצבו ואז תמשיך גמילה
לאחר שעשית זאת תתחיל להוריד במינון של ארוחת הצהריים. הגוזל שלי קיבל בצהריים 3.5ML אז כל יום הורדתי לו 1ML ולאחר יומיים-שלושה הורדתי לגמרי את ארוחת הצהריים.במקביל לזה אתה חייב לראות שהגוזל אוכל...
הנה כמה שיטות לגמילה
1.שים דייסה על האצבע שלך וטבול אותה בקערה של זרעונים ותן לו הוא בטוח יתעניין וינסה לאכול.
2.תנסה לשים כמה זרעים ביד שלך ולהגיש לו אולי הוא יתפתה..
בהצלחה ותעדכן...
כמה הוא מקבל בארוחת הצהריים?
לאחר שתחליף את הדייסה תיתן לו איזה יומיים לחזור למצבו ואז תמשיך גמילה
לאחר שעשית זאת תתחיל להוריד במינון של ארוחת הצהריים. הגוזל שלי קיבל בצהריים 3.5ML אז כל יום הורדתי לו 1ML ולאחר יומיים-שלושה הורדתי לגמרי את ארוחת הצהריים.במקביל לזה אתה חייב לראות שהגוזל אוכל...
הנה כמה שיטות לגמילה
1.שים דייסה על האצבע שלך וטבול אותה בקערה של זרעונים ותן לו הוא בטוח יתעניין וינסה לאכול.
2.תנסה לשים כמה זרעים ביד שלך ולהגיש לו אולי הוא יתפתה..
בהצלחה ותעדכן...

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
ניסיתי את הזרעונים עם הדייסה, אבל הוא אוכל אותם בלי מודעות. הם רק איזה "קישוט" לדייסה שבדרך.
הבעיה היא שהוא פשוט מת מרעב בין הארוחות, כך שאין לו סבלנות לכלום.
לענין הדייסה, מה המינון שעלי לתת לו, בהתחשב בעובדה שהוא גדול ומעופף? מחר, בעזרת ה', אביא לו דייסה אמיתית. אני רוצה באמת קצת לחזק אותו.
הבעיה היא שהוא פשוט מת מרעב בין הארוחות, כך שאין לו סבלנות לכלום.
לענין הדייסה, מה המינון שעלי לתת לו, בהתחשב בעובדה שהוא גדול ומעופף? מחר, בעזרת ה', אביא לו דייסה אמיתית. אני רוצה באמת קצת לחזק אותו.
הוא בערך בן חודשיים...
לגבי המינון, צריך תזכורת שהדייסה היא 8 דגנים של מטרנה...
בוקר וערב - 8-9 CC
צהריים - 5 CC
אם כבר, אני גם צריך את רמת הסמיכות של הדייסה.
לגבי המינון, צריך תזכורת שהדייסה היא 8 דגנים של מטרנה...
בוקר וערב - 8-9 CC
צהריים - 5 CC
אם כבר, אני גם צריך את רמת הסמיכות של הדייסה.