ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם תוכי נוסף יהרוס את האכלת היד של הקיים? ומה לגבי זיווג?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
elirangu
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

האם תוכי נוסף יהרוס את האכלת היד של הקיים? ומה לגבי זיווג?

שליחה על ידי elirangu »

שלום לכולם,

יש לי שאלה שכבר הרבה זמן אין לי תשובה אליה.
כשהייתי קטן היו לנו זוג קוקטיילים, הנקבה הגיע כגוזל שגידלנו להאכלת יד ואת הזכר קנינו בוגר ומוחתם כבר, אני לא יכול לומר שההוספה שלו לכלוב הרסה את ההחתמה של הנקבה אבל יש מצב.
השאלה שיותר מעניינת אותי היא האם תוכים מוחתמים יכולים להזדווג?

כיום יש לי קוויקר האכלת יד (קוראים לו שאולי תמונה ) אני כרגע יוצא מנקודת הנחה שהוא זכר כי הוא לא עבר בדיקת מין בינתיים, במידה נניח ואני אביא עוד נקבה מוחתמת הם יוכלו להביא ביצים ? או שתוכים מוחתמים לא מזדווגים? או מזדווגים במידה ולא נוגעים בהם ?

ברור לי שלפעמים גם תוכי פרא לא מוחתמים לא מזדווגים וזה לא שחור או לבן.
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: האם תוכי נוסף יהרוס את האכלת היד של הקיים? ומה לגבי זיוו

שליחה על ידי avihupilo »

הם יכולים להזדווג רק תביא את הבן זוג המתאים
הכי טוב שתעשה בדיקת מין
יש כאלה שאומרים שמוחתמים לא יכולים לטפל טוב בגוזלים..
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם תוכי נוסף יהרוס את האכלת היד של הקיים? ומה לגבי זיוו

שליחה על ידי eli_lea »

יכולים להזדווג ולגדל גוזלים בהחלט, לעיתים יש בעיות בהתחלה שמשייכים את זה לכך שהתוכים מוחתמים ולכן האינסטינקט ההורי אינו חזק כשל פרא אבל בעיות יכולות להיות בהטלות ראשונות גם אצל תוכים פרא וגם אצל תוכים ותיקים שכבר הטילו וגידלו גוזלים.
לכן צריך לקחת הכל בפרופורציה, הצורך והרצון להעז התרבות טבוע בהם והוא מולד, הם יודעים להזדווג הם יודעים היכן להטיל ואיך לחמם את הביצים , הם יודעים גם לטפל בגוזלים ולתת להם את המזון בצורה טובה ואפילו בסמיכות הרצויה.

לגבי שאלתך הנוגעת להחתמה, אי אפשר לומר בצורה חד משמעית אם ההחתמה תתקלקל או שעדיין ישאר לך תוכי חברותי. כשמצרפים לתוכי בן או בת זוג בדרך כלל המינון בו היינו נוהגים לשחק עם התוכי כשהוא לבד יורד, כשממתינים לריבוי אוטומטית מורידים את התדירות שניגשים ומפריעים לזוג
לכן גם רמת ההחתמה יורדת כי התוכי מבלה את רוב היום עם בן/בת הזוג ומחוייב לה, עליו לטפל להאכיל ולשמור על תא ההטלה בדיוק כפי שהיה עושה זאת בטבע, קח בחשבון שיתכן ובמידה ויהיו לזכר שלך ביצים בתא ההטלה הוא יהפוך לחשדן כלפיך בשלב מסוים ויהיה פחות חברותי.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”