ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלמדיה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
erezofir
ביצה
ביצה

כלמדיה

שליחה על ידי erezofir »

שלום לכולם

אחרי שהחלטנו להחזיר את קרקר הביתה (תוכי נושך) בהמלצתכם בפורום, החלטתי לקחת אותו לבדיקות ווטרינר.
הרופא לקח דם ושלך לבדיקת מחלות: המקור והנוצות וכלמידיה, קרקר נמצא נשא כלמידיה ומאז אנחנו בטיפולים:
1. בהתחלה נתנו לי אנטיביוטיקה לתת לו דרך המקור - כנראה שהגזמתי בחדירת המזרק וגרמתי לו לדלקת כל זאת תוך יומיים ממתן האנטיביוטיקה.
2. לאחר יומיים שהתוכי הפסיק ל"דבר" חזרתי לרופא וזה נתן לו זריקה וכן אנטיביוטיקה למי השתיה למשך 3 ימים.
3. נכון להיום קרקר חזר ל"דבר" ואני נותן לו אנטיביוטיקה (אבקה צהובה מעורבבת בליטר מיים + 2 סוכרזית) למשך כ-6 שבועות.

מהניסיון שלכם, מה צריך לעשות בכדי להיפתר מהכלמידיה בכלל, הבנתי שיש לנקות את הכלוב באקונומיקה וכן את מקלות העמידה וכו'

אשמח לקבל עצות מנסיונכם
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

Re: כלמדיה

שליחה על ידי phantomf4 »

עדיף וכדאי ליפנות לד"ר עדי גנץ כי כל מה שימליצו עשוי ליהיות מסוכן ויכולים ליהיות לזה תוצאות בילתי רצויות בהצלחה
תמונה
השמים אינם הגבול
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי ארז/אופיר,
לגבי המחלה עצמה של התוכי קיבלת תשובות מלאות וממצות מד"ר עדי,כמובן שיש לנקות ולחטוא את האיזור בו התוכי שהה ואת הכלוב וכלי האוכל,אתה
יכול למהול אקונומיקה במים בערך אחד חלקי שבע או עשר,לקחת סקוץ ולנקות את הכלוב את המגש את המעמד וכל הכלים,את כלי האוכל אין מניעה לטבול באקונומיקה
ולאחר מכן לשטוף היטב במים זורמים,שוב לשטוף היטב במים זורמים עד להסרת שרידי האקונומיקה,גם את הצעצועים במידה ויש ובקיצור כל מה שבמגע עם התוכי.

בהצלחה בטיפול ונקווה שבבדיקה הבאה התוצאות יהיו טובות.
סמל אישי של משתמש
erezofir
ביצה
ביצה

שליחה על ידי erezofir »

שלום אלי ותודה.

אכן קיבלתי תשובות ממצות ולעינין מדר' עדי, ולמרות שקרקר מטופל ע"י רופא נהדר.

עדיין אני מקבל תגובות ממגדלים שונים - "תזרוק את הציפור"...."אצלי הטביעו את הציפורים הנגועות"..."המחלה אף פעם לא עוברת".

ולכן רציתי לקבל תגובות ממגדלים שעברו חוויה כזו ומנסיונם האישי.

אני לפחות בשלב זה לא מתיאש וממשיך לטפל בקרקר.

גם בפעם הקודמת כשהתיאשתי ורציתי להחזיר את קרקר למגדל ממנו לקחתי בגלל התנהגותו , קיבלתי ממכם חיזוקים והנחיות לדרך פעולה והכל מנסיונכם ועובדה זה עזר קרקר מתנהג היום אחרת לחלוטין הרבה יותר ידידותי ונחמד.
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

אז קבל חח והמשך להשקיע יישר כוחתמונה
תמונה
השמים אינם הגבול
gako_ro
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי gako_ro »

שלום erezofir

כל הכבוד על הטיפול בתוכי,הרבה מאד גם מגדלים גדולים שמעורכים .. אומרים גם כן על לזרוק את התוכי או אפילו למכור

והעיקר אומרים אנחנו אוהבים תוכים והתוכים לא בשביל הכנסה או משהו.

במידה ויש לכם עוד תוכי או תוכים נוספים תטפלו בכל התוכים .

את האנטיבוטיקה למשך 6 שבועות שלמים אתה נותן לו ישירות דרך המקור?

היה לי גא'קו האכלת יד לפני 5 שנים שהיה חולה בקלמידיה טיפלתי בו בזריקות כל שבוע ואנטיבוטיקה במים.

את הכלים והכלוב לעשות אחרי שבוע שהוא מקבל אנטיבוטיקה לאחר שבוע זה כבר לא מדבק.

לבני אדם זה יכול להגיע יש סיכון והתקופת הדגרה 3 שבועות .תסימנים הם כמו התקררות

כאבי ראש,חום,נזלת,שיעול,אפצ'י וכאלה.

שיהיה בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא יודע מי אמר לך את המילים שציינת:"תזרוק את הציפור"...."אצלי הטביעו את הציפורים הנגועות"..."המחלה אף פעם לא עוברת".

אני מאמין שאנשים מדברים גם מחוסר ידע ולא מרוע לב,ציפור חולה לא זורקים,לא מטביעים ובטח שמחלה עוברת.
הטיפול שניתן לכלמידיה הינו טיפול טוב וברוב רובם של המקרים עוזר לציפור להחלים,ניקוי הכלוב והכלים יכול למנוע הדבקה חוזרת
או הדבקה של בעלי כנף מצויים,הניקוי והחיטוי אינו מזיק ואני מידיי פעם עושה את הכלובים ללא כל קשר למחלה.
אתה בדרך הנכונה ונותן טיפול ראוי ונכון לתוכי שברשותך וכל הכבוד לך על כך.
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

הטיפול לרוב מעלים את המחלה אבל מנשאות קשה להפתר ויש הגורסים שאף בלתי אפשרי ...
סמל אישי של משתמש
שוני
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי שוני »

אז מה אם הוא נשא וטיפולים לא עוזרים להפתר מהמחלה?
המחלה דוגרת באחוז גבוהה מאוד של תוכים ולא מתפרצת כל ימי חייהם.ולכן הם נשאים.
סיכונים לבני אדם?אין
כל זמן שאתה מודע ואם אתה חוטף הצטננות רצינית אתה חייב לידע את הרופא המטפל בך ותקבל אנטיביוטיקה מתאימה.
תקנו אותי עם אני טועה ומטעה
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

שוני הצדק אתך ואוסיף על דברך , לא רק שהטיפול במצב של נשאות אינו אפקטיבי , לדעתי הוא אף מזיק מאחר והוא הורס גם הנוגדנים שהגוף מפתח נגד החידק .
ללא תעוקה רצינית וסביבה היגינית ברמה סבירה וכמובן תזונה מאוזנת אין שום סיבה שהמחלה תתפרץ , ככל שהמחלה רדומה יותר זמן כך הגוף מפתח חסינות כלפי החידק ושומר על איזון , במידה והמחלה מתפרצת אז לדעתי יש לטפל עלמנת להרדימה חזרה .
בנוסף , בסיום טיפול אניביוטי אניטנסיבי המערכת החיסונית חלשה מאוד והדבקות בחידקים למינהם תתקל במערכת חלשה , לכן רמת הסיכון גבוהה במצב זה ...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”