ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הג'אקו שלי נרתע מחטיף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
מיטל עזרן
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

הג'אקו שלי נרתע מחטיף

שליחה על ידי מיטל עזרן »

שלום,
רציתי לצ'אפר את הג'קו שלי בחטיף וקניתי לו מקל דבש עם גרעינים זה שמוכרים בחנות חיות ומשום מה הוא מפחד מזה וצורח אז ויתרתי על זה
יש סיבה שהוא נרטע מזה?
והאם כדאי בכלל לתת לו את החטיף הזה בכללי?
תודה....
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: הג'אקו שלי נרתע מחטיף

שליחה על ידי eli_lea »

תופעה בהחלט מוכרת וטבעית, תוכים נרתעים מדברים חדשים ועלולים לפרש אותם כמשהו שעלול לסכן אותם, לכן הרגלה של דברים חדשים צריכה להיעשות בהדרגה, צעצועים , חטיפים ואפילו ענפי עמידה יכולים להות כמשהוא מאיים בעיני התוכי כך שצריך להתחשב מאוד באופן בו הם מקבלים כל דבר חדש.
דברים חדשים שמרתיעים את התוכי אפשר לתלות מחוץ לכלוב במרחק בו התוכי מרגיש בטוח אבל עדיין יכול לראות את החפץ, לאחר יום או יומיים אפשר להתחיל לקרב בכל פעם קצת עד למצב בו התוכי לא נרתע, אפשר לשחק עם החפץ ולתת לתוכי להכירו דרכנו, למשל כשהתוכי עלינו להסתיר את רוב החפץ ולתת לתוכני לגעת עם המקור בקצהו, וכך לאט לאט להפיג את החששות של התוכי.

לגבי חטיפים , מומלץ לרכוש חטיפי בריאות כמו החטיפים של חברת בנלוקס, פשוט לקרוא מה מכיל החטיף .
סמל אישי של משתמש
מיטל עזרן
ביצה
ביצה

Re: הג'אקו שלי נרתע מחטיף

שליחה על ידי מיטל עזרן »

תודה על המענה המהיר.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”