ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיון לעתיד\לגבי עיסוק וסחר בתוכים.....

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דיון לעתיד\לגבי עיסוק וסחר בתוכים.....

שליחה על ידי eli_lea »

5553 כתב:באמת חיים בסרט ....
החישובים שלכם גם לא נכונים מזוג גאקו אפשר בכלות להוציא בשנה 12 גוזלים וגם 15 בלי בעייה פשוט מושכים ביצים ...
תמונה בכלות נשמת אפם של התוכים .

5553 כתב:בכל מרפסת דירת גן קוטג או ווילה נורמלית אפשרי לגדל 10 זוגות.
מרפסת דירת גן 10 זוגות תמונה
מציע לכם לנסות לפני שאתם מדברים בביטחון כל כך גדול.

לכל דבר שנאמר כאן יש השלכות מרחיקות לכת, לדוגמא , משכת ביצים האכלת גוזלים כל שעתיים, לאחר שבוע בקעו עוד גוזלים התחלת להאכיל כל שעה (כל שלוש שעות את הראשונים כל שעתיים את החדשים) . מסרתה להחתמה הלך "חצי גוזל".
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אישית יש לי דוד שהיוא לו 50 זוגות כנרים(נכון לא גאקו אבל גם בזה מטפלים ) בעבר אם הוא שהיה בקבע (צהל ) וגידל 2 ילדים והצליח לטפל בכנרים כל אחד יכל לי יש 20 זוגות תוכונים מתוכם אנגליים וכנרים לא טיפול כל כך גדול ...
כן בכל דירת גן או מירפסת בוא נגיד שבחוות גידול שיש בהם 100 ומעלה זוגות הם אפילו לא מטפלים בהם 4 שעות ביום ...
אלי עוד שנה אוליי פחות הייה לי זוג גאקו נשתמעה ואני יגיד לך אם קשה לטפל בהם ..
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אלי-לאה,אולי תגיד אתה,בתור אחד בעל ניסיון שמבין קצת יותר מכל אחד אחר פה...
נגיד והחלטתי לגדל ונגיד שיש רווח....אתה רוצה להגיד לי כל הזוגות אני יגדל בתוך דירה?...או קניית שטח,לשכור דירה לשם כך,או לפתוח חנות ?...
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לגדל זו לא בעייה השאלה מה הרמה של התחזוקה, אתה קובע שבחוות לא מטפלים 4 שעות ביום? הכי מכעיס אותי שחברים מדברים על דברים שאינם יודעים אותם בוודאות, יש מגדלים שבתי הגידול שלהם נראים בדיוק כמו ההשקעה שלהם , לרוב אני מדבר על סוחרים שערך התוכים שעוברים בין ידיהם שווה ערך לכל חפץ אחר שאין בו חיים.

לגבי רמת רעש, אני גר במושב ונמנע מלגדל תוכים רועשים מידי , לתוכים שלי הקמתי מבנה מבודד ועדיין שומעים את הרעש בצורה טובה בסביבת הבית, אני יכול להגיד לכם שאני מכיר באופן אישי מגדלים של זוגות בודדים שגרו בבית פרטי ונאלצו להיפרד מהם מאחר והרעש היה בלתי נסבל.

סהר בוא נגיד שאם אתה מחזיק מספר זוגות וזו כל הכנסתך מהר מאוד תמצא את עצמך עומד באחד הצמתים עם כוס קלקר ביד. תמונה
יש הבדל בין גידול מספר זוגות לבין גידול מסחרי של עשרות זוגות כאשר אתה נתמך בהכנסה מציוד היקפי שאתה מוכר במקביל בחווה או בחנות.
לא לשכוח שיש במדינת ישראל מיסים על הכנסות בין הגבוהים בעולם, שטחי האדמה והחנויות להשכרה עולים הון תועפות בחודש , אתה צריך הון עצמי כדי לשלם בהתחלה עבור התוכים הכלובים השכירויות המזון הציוד הנלווה הטיפולים הוטרינרים השוטפים עיסוק בלתי פוסק עם ספקים ועם לקוחות..

בוא נגיד שכשאתה בתוך זה אין לך כבר קשר ישיר לתוכים למגע איתם לקשר ולהנאה מהגידול עצמו. אתה יותר מידי שקוע בכל מה שקורה מסביב.
לא הרבה שורדים בתחום כי זו עבודה מטישה ואם אתה מאבד את ההנאה והאהבה לתוכים אתה נותר עם עבודה קשה ומתסכלת.
בכל מקרה אם תרצה בעתיד לפתח את התחביב לעסק מתוך אהבה אין סיבה שלא תצליח .
סמל אישי של משתמש
שלומי כהן
גוזל
גוזל
אזור מכירה: נרכז
שם פרטי:: שלומי כהן

שליחה על ידי שלומי כהן »

אתם באמת מאמיניםשזה פשוט...

כל זוג שאתם קונים במיוחד גקו איפה זמן הסתגלות וחיבור ...
יש סכוי שתמתינו שנתים לגוזל הריאשון זוגות עובדים (הביאו גוזלים בעבר)
יעלו בין 12.000 ל14.000 ₪ ושלא נדבר על קקדו ארות וכל מני נדירים
שכירות לשטח הוצאות בנית כלובים מקום ״שקט״ .
מה עם גנבות ביטוח קלינטורה שם ״בשוק״ התוכים.
מה עם נפלים איבוד תוכים האכלה של גוזלים כל שעתים

בשורה תחתונה לא פשוט ביכלל.
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אני ההיתי שולח אותך לסוחר מוכר ואמין אני מאמין שגם אלי קנה מימנו הוא היה נותן לך זוג עובד בפחות מ 7 אלף אבל רוב התוכים זה מיבוא .
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אני אשמח מאוד לשמוע עם כאשר בעתיד תחליטו לעסוק בגידול תוכים כמקצוע 70-80 זוגות...איפה תאכסנו אותם?...תשכירו חווה,שטח כלשהו,תשכירו דירה לשם זה,תפתחו חנות?
תמונה
שריג12
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שריג12 »

אני חיפשתי זוג עובד ומי שאתה מדבר עליו אני חושב אמר לי תיקח זוג ב 6500ש"ח אם לא יעבוד שנה תחזיר צריכים לעבוד בסוף אחרי 7 חודש החזרתי למה לא היו מחוברים אני אומר לך דבר אחד בחים שתדע אין מציאות .אתה רוצה משו טוב תשלם ,חיפשתי עם דוד שלי קרוב לחצי שנה היתי אצל מי שאתה רוצה מישו כתב על שםאור שם זה באמת אוסף של בררה וצחנה בתוך אנגר רק מיש לא מבין יצא עם תוכי ויש מליון כאלו .אחר כך היינו אצל מגדל פרטי לקחנו בדיקות כלמידיה יצא חיובי אז המגדל אמר אני יעשה עוד פעם על חשבוני שלחנו יצא אחד שלילי אחד חיוביתמונה ואז מצאתי ברמות דוד מגדל אמר זוג על ביצים שהוא רוצה עליהם 9000 עם 2 ביצים ואמר לנו התחיבות במחלות.באמת באנו היו לו זוג יושב על ביצה וגוזל שבדיוק יצא מהביצה אבל הוא אומר לנו לא כבר בקע גוזל ו9000 זה לא היה עם הביצים אם אתם רוצים עם הגוזל והביצה זה עוד 2500ש"חתמונה ואז דוד שלי אמר לו אז תיקח בדיקות ותשלח אם הבדיקות תקינות אנחנו ניקח אז הוא אומר לא אני לא מפריע לתוכים שהם דוגרים.
בסוף לקחנו זוג ממקום אחר שאמרו לנו שעבד אבל לקחנו סיכוי שאולי לא עבד היה לו בדיקות של לפני חודשיים שלקחנו אותם שהכל בסדר והבאנו מישו עשה בדיקות שלחנו לקרניאלי ויצא חיובי תמונה אז נתנו טיפול במים ועוד פעם לא עשינו בדיקות עברו 6 חודש והתוכים בכלל עוד לא עשו כלום רק שמתקרבים בורחים לתוך התא שלהםתמונה אז לחשוב שקל למצוא תוכים טובים זה רק לדבר אף אחד לא יתן לך זוג עובד ב7000ש"ח למה סיבוב אחד הוציא את הכסף שלהם רק אם יש בעייה בתוכים.ווייי חפרתיתמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

הבחור שדיברתי עליו מוכר זוגות עובדים בדוק .
שאתה קונה אפילו זוג קוקוטיילים אתה צריך לראות אם יש כימיה ע"י נשיקות האכלה של אחד את השני וזיווגים .
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אני אשמח לקבל מספר של הבחור שלך...
אבל מאוד חשוב לי שתענו על שאלה אחת שכבר נשאלה..
החלטתם שאתם הולכים לגדל תוכים ולמכור בתור מקור פרנסה ובקיצור זוהי עבודתכם,איפה תאכסנו?...חנות,חווה תשכירו דירה..?
תמונה
נעול

חזור אל “מגדלים תוכים”