אני לא האכלתי בעבר בכופתיות תוכונים לא ציפורים ולא קוקטיילים כבסיס מזון, אבל זה לא אומר שתערובת זרעים שתיקרא ורסה לגה או כל שם אחר טובה יותר בתור תזונה, הצד העיסקי שלי לא משחק בכלל תפקיד בנושא הייעוץ שלי על גבי האתר , אני עונה בשקיפות מלאה וביושר ללא הטייה למוצר כזה או אחר. אני ממליץ ומחזיק את המוצרים שאני אישית משתמש ונותן לתוכים שלי לאורך שנים ומוכיחים את עצמם או על מוצרים שאני בטוח שהם טובים לשימוש והוכיחו את עצמם.
אתה יכול להגיד עד מחר שטויות אבל זו עובדה, בכל העולם חוות רבייה ממליצים על תזונה המבוססת על כופתיות, ללא קשר אם לתוכונים נותנים כופתיות או לא, אגב אני מכיר גם מגדלים שנותנים לציפורי האהבה שלהם כופתיות וגם לתוכונים כהאכלת יד. מי אמר שזה לא ניתן ליישום?
תגיד לי שכל מי שממליץ על תזונה של כופתיות יש לו אינטרס עיסקי? ולכל החוות כאן בארץ החוות "הגדולות" שכולם כאן מהללים אותן שהמזון של התוכים זה
גרעיני חמנייה נטו להם אין אינטרס עיסקי?הם יודעים מה טוב לתוכים שלהם?ראית חנות חיות שבעליו פותח שקית כופתיות ומאכיל את התוכים? יקרא אסון לבעל החנות , הוא לא יסגור את החודש. תשאל אותו למה הוא מאכיל בתערובת ולא בכופתיות הוא יגיד לך "גרעינים יותר טוב מכופתיות" .
בוא אני אסביר לך, מגדל שהוא קמצן/עצלן/בור חושב שהוא חוסך כשהוא גומל את התוכי על תערובות או השרייה, או שהוא בטוח שיותר קל לגמול את התוכי על גרעינים כי הוא יגמל מהר יותר וימכר מהר יותר, מגדל כזה יספר לכל העולם בלהט כמה טוב לתוכי לאכול תערובות ובכלל אין צורך בכופתיות, לכל השאר יש אינטרס עיסקי או ששטפו להם את המוח.
לראות תוכים גדולים שגמלו אותם על גרעינים זה אותי מרגיז, לראות מגדלים שנותנים לתוכים תזונה שמעידה על חוסר ידע משווע אותי זה מרגיז, קח לדוגמא מהקישור הבא, מגדל שנותן בבוקר ביצה קשה..(חרטה) וכוס תה עם נענע...רק חסר בורקס בצד, זו תזונה ?
Re: זוג קקדו טריטון חדש מבקשת מידע בגידולם
שוב אני מדגיש, תערובת זרעים טובה עם מגוון מזונות מסביב בתנאי שהתוכי אוכל אותם, לצערינו לא כל התוכים אוכלים ירקות פירות השרייה תוספות כאלה ואחרים , כאן נוצרת בעיה של חוסרים שמביאה לבעיות בריאות רבות.