ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: אחד מבתי הגידול שהלכתי לייעץ, כיצד אתם הייתם משפרים?

שליחה על ידי נטליקי »

ואוו איזה לכלוך!!!!!
איך הוא עצמו יכול להיכנס לחדר הזה ולראות כל כך הרבה לכלוך?!
אני גם לא מבינה איזה צורך יש לאדם פרטי להחזיק כל כך הרבה תוכיםתמונה
כמו שאמרו פה כולם ואני אחזור ואומר שיש צורך ענקקק למכור חצי מהתוכים אם לא יותר! זה פשוט מוגזם והוא עוד רוצה "תוצרת"? תמונה
בכל אופן- נ-י-ק-י-ו-ן! אני רוצה לראות אותו חי בדיר חזירים שכזה. לנקות.. כמו שלנו לא נעים לחיות בסביבה מלוכלכת ומסריחה אני בטוחה שגם לתוכים לא כיף.
אוכל- לגוון לגוון ולגוון. פרי פה ירק שם זה לא מספיק.. כל יום לתת פירות וירקות, להכין אפילו איזה סלט קטן ולשים להם בכלוב. לתת פעמיים בשבוע ביצה קשה, לשנות לכופתיות אני מניחה שזה יותר מידי מסובך ללהקה כזאת גדולה, אז לפחות לגוון להם באוכל. אם אפשר- תערובת השרייה.
מים- מן הסתם להחליף כל יום.
להחליף את הכלובים יהיה נחמד מצדו. הצפיפות שהולכת שם היא לא נורמלית, וכלובים חלודים זה מסוכן ביותר.

אני מקווה שהוא יעשה שינוי קיצוני ואני בטוחה שתעזור לו תמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

חברה מה יש לכם מכופתיות יש תערובות שסמות את הכופתיות בכיס הקטן בינהם ורסלה ליגה ועוד .................
תערובת מאוזנת טובה מאוד ונאכלת ע"י התוכי בלי שהוא בורר את הזרעים ....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תפסיק להטעות, אין תערובת ששמה את הכופתיות בכיס הקטן ולא בכיס הגדול, את זה אומרים מומחים בתחום כולל וטרינרים שנחשבים לשם דבר בארץ ובחו"ל, חוות רבייה מבססים את התזונה של התוכים שלהם לאורך שנים ומרוצים, מי שמספר לך שתערובת זרעים של ורסה לגה או של חברה אחרת מספיקים הוא "חסכן". ורסה לגה זה עדיין חיטה ודוחן ושיבולת שועל ותירס ובוריאה וליפתית ועוד, הזרעים של ורסה לגה לא מיוצרים על הירח , ואת הזרעים של ורסה לגה התוכים לא אוכלים מבלי לברור כי כתוב להם על האריזה "ורסה לגה " ומצוייר תוכי. אפשר לתת תערובת זרעים אבל במקביל יש לדאוג שהתוכי יאכל ירקות פירות השרייה ותוספים כגון מזון ביצים וסידן במיוחד לזוגות מתרבים, אם התוכי לא אוכל את התוספים כולם הוא בחוסר מה שאין לתוכי שאוכל כופתיות. וגם כשהתוכי אוכל מהכל אתה לעולם לא יודע באיזה מינון הוא אכל מה ואיפה יש לו חוסרים, מה שיש בכופתיות זה את כל מרכיבי הזרעים בתוספת סידן מינרלים ירקות פירות ויטמינים נדרשים ועוד הרבה מרכיבים בכמות ובאיכות מעולה. תוכי שאוכל כופתיות מכוסה מבחינת התזונה ובתוספת קטנה של מרכיבים כמו השרייה זרעים ירק פרי הוא חי מעולה.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

עוזי מתי אתה אמור ללכת לשם?
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי לא מטעה ולא שטויות .... . לפעמיים תערובת טובה עולה יותר מכופתיות ..... ולא קשור הזרעים בוורסלה ליגה זה באמת ליגה ......
תערובת עולמית שסמה תכופתיות של תוכים קטנים בכיס .... אין מה לעשות ....
שאלה לי אלי האם שגידלתה קוקוטיילים האכלתה בכופתיות השאלה היא רטורית (אני יודע תתשובה מראש)
אז אוליי יש לך צד עיסקי בזה שאתה מוכר אבל אם תביא תערובות של וורסלה תיראה שלא מעת אנשים קונים אותם ....
אז דיי עם הכופתיות אני מכיר הרבה מגדלים שמגדלים על וורסלה ליגה תוכים כמו קוקוטיילים ציפורי אהבה קוניורים ועוד ויש להם אחלה תוצאות והתוכים בריאים כמו סוסים ....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא האכלתי בעבר בכופתיות תוכונים לא ציפורים ולא קוקטיילים כבסיס מזון, אבל זה לא אומר שתערובת זרעים שתיקרא ורסה לגה או כל שם אחר טובה יותר בתור תזונה, הצד העיסקי שלי לא משחק בכלל תפקיד בנושא הייעוץ שלי על גבי האתר , אני עונה בשקיפות מלאה וביושר ללא הטייה למוצר כזה או אחר. אני ממליץ ומחזיק את המוצרים שאני אישית משתמש ונותן לתוכים שלי לאורך שנים ומוכיחים את עצמם או על מוצרים שאני בטוח שהם טובים לשימוש והוכיחו את עצמם.
אתה יכול להגיד עד מחר שטויות אבל זו עובדה, בכל העולם חוות רבייה ממליצים על תזונה המבוססת על כופתיות, ללא קשר אם לתוכונים נותנים כופתיות או לא, אגב אני מכיר גם מגדלים שנותנים לציפורי האהבה שלהם כופתיות וגם לתוכונים כהאכלת יד. מי אמר שזה לא ניתן ליישום?

תגיד לי שכל מי שממליץ על תזונה של כופתיות יש לו אינטרס עיסקי? ולכל החוות כאן בארץ החוות "הגדולות" שכולם כאן מהללים אותן שהמזון של התוכים זה גרעיני חמנייה נטו להם אין אינטרס עיסקי?הם יודעים מה טוב לתוכים שלהם?ראית חנות חיות שבעליו פותח שקית כופתיות ומאכיל את התוכים? יקרא אסון לבעל החנות , הוא לא יסגור את החודש. תשאל אותו למה הוא מאכיל בתערובת ולא בכופתיות הוא יגיד לך "גרעינים יותר טוב מכופתיות" .
בוא אני אסביר לך, מגדל שהוא קמצן/עצלן/בור חושב שהוא חוסך כשהוא גומל את התוכי על תערובות או השרייה, או שהוא בטוח שיותר קל לגמול את התוכי על גרעינים כי הוא יגמל מהר יותר וימכר מהר יותר, מגדל כזה יספר לכל העולם בלהט כמה טוב לתוכי לאכול תערובות ובכלל אין צורך בכופתיות, לכל השאר יש אינטרס עיסקי או ששטפו להם את המוח.
לראות תוכים גדולים שגמלו אותם על גרעינים זה אותי מרגיז, לראות מגדלים שנותנים לתוכים תזונה שמעידה על חוסר ידע משווע אותי זה מרגיז, קח לדוגמא מהקישור הבא, מגדל שנותן בבוקר ביצה קשה..(חרטה) וכוס תה עם נענע...רק חסר בורקס בצד, זו תזונה ?
Re: זוג קקדו טריטון חדש מבקשת מידע בגידולם

שוב אני מדגיש, תערובת זרעים טובה עם מגוון מזונות מסביב בתנאי שהתוכי אוכל אותם, לצערינו לא כל התוכים אוכלים ירקות פירות השרייה תוספות כאלה ואחרים , כאן נוצרת בעיה של חוסרים שמביאה לבעיות בריאות רבות.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי למי שאתה מתכוון שמאכיל בכופתיות ציפור אהבה אני גם מכיר הוא מהפורום אתה יודעה מה הקטעה שהוא מגדל אחד ולא להקה ....
לעומת זאת אני מכיר 2 מגדלים מקצועיים שמגדלים ציפורי אהבה מוטציות נדירות וקשות להסגה ... והם נותנים להם ורסלה ליגה + השרייה + ירקות ופירות ... ופעם בחודש הם נותנים כופתיות ולמה ?????? בגלל הגיבון רק בישביל זה ........
לגביי להאכיל תוכי גדול בגרעינים שחורים זה באמת חוצה כל גבול .... אבל עם סוחר יאכיל בתערובת גם זה בסדר כי בסך הכל התוכי נמצאה זמן מועת תחת חסותם ....
להאכיל בכופתיות זה אחלה אבל יש גם דרכים אחירות ולא צריך לשלול אותם ...............
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אין הבדל בין גידול להקה לבין גידול יחיד. מי שחושב על בריאות התוכי יפעל ללא הקשר מספר התוכים אשר ברשותו.
מהמשפט שלך אתה בעצם "מודה" כי זה עניין של חסכון.. ברגע שיש הרבה תוכים אי אפשר להאכיל בכופתיות ואל בגלל "שתערובת יותר טובה".

אף אחד לא שלל תערובת, אבל בטח שאי אפשר לעשות את התערובת לבריאה יותר או עדיפה יותר.
ולא! אם סוחר יאכיל לדוגמא ג'אקויים או קקדויים או ארות כו כל תוכי בינוני \ גדול בתערובת זה ממש לא בסדר כי הם אצלהם זמן מועט. זה בדיוק מה שאתה לומד "מהמגדלים המקצועיים" חסכון ושטויות ואחר כך תגיד שאתה לא מטעה. אתה אומר את זה בעצמך רק במילים אחרות.

בנוסף, אלי הגיב לך בצורה רגועה ועניינית ואני לא כל כך מוכן לעבור על זה על סדר היום:
אלי הגיב בתגובתו ש"אין תערובת ששמה את הכופתיות בכיס הקטן" מילה במילה. דהיינו כל תערובת ולא רק ורסלה ליגה ואם אתה נכנס "לצד עסקי" אז אנחנו מוכרים גם תערובת וגם כופתיות וכל תגובה שלנו או הצעה שלנו ע"ג הקהילה היא לטובת המגדלים ולא בחישוב כלכלי כזה או אחר. בפעם הבאה שתזרוק הערה, רמז או כל דבר אחר לכיוון הכיס שלי תמצא את עצמך בחוץ עם חוג המגדלים שמלמדים אותך שטויות...

בשורה התחתונה ורסלה ליגה או כל חברה אחרת זה זרעים! איך שלא תסתכל על זה, זה בחיים לא יכול להיות מזון עיקרי כמו כופתיות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

הערה לגביי הכיס שלך למה אתה חושב שהוא מעניין אותי ?
בוורסלה ליגה מישתמשים מגדלים מובילים מכל העולם אם זה בלגייה גרמניה הולנד ועוד ...
כופתיות יש להם תקן ? יעני יש מישהוא שמפקח ? כי אם זה כמו אוכל של כלבים אז יכול להיות שיש חברה טובה ואחרת שהיא ממש גרועה אני באמת שואל ................................ לידיעתך אלי גם שלי היוא תוכים גדולים הם הואכלו בכופתיות בתוספת תערובת ....
עו
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

אם הכיס שלי לא מעניין אותך אז מדוע להעיר הערות כמו "אז אוליי יש לך צד עיסקי בזה שאתה מוכר" בכדי לרמוז שאולי ההצעות הן לפי המכירה? בכל מקרה אני לא מתכוון לדון איתך בנושא ופה כל "הצד העסקי" מסתיים לו. כל תגובה נוספת בנושא תגרור פעולה מצידי ראה הוזהרת!

אז מה אם משתמשים בורסלה לגה מגדלים מובילים? ורסלה לגה עומד פה למבחן או דיון? אנחנו התחלנו לדבר על תערובת\כופתיות בלי הקשר ושמות של חברות. ואם מאכילים בתערובת מגדלים "מובילים" זה אומר שהם משתמשים בו כמזון עיקרי? אתה יודע מה הם נותנים בנוסף? אתה יודע מה השיקולים? זה אומר שזה עושה מוצר אחר לפחות טוב?

ומה הכוונה לכופתיות יש פיקוח? בוודאי שיש פיקוח. כל מזון בעל פיקוח. וגם אם לא אני לא מבין מה הקשר? מומחים טעונים ע"י מחקרים של שנים מה המזון הטוב לתוכים ולפי כך ישנו יצור.ונכון, יש חברות טובות יותר ופחות טובות כמו בכל דבר גם "בכלבים" אבל מה זה קשור לנושא?

ובוא נראה לך את השתלשלות התגובות שלך
5553 כתב:יש תערובות שסמות את הכופתיות בכיס הקטן בינהם ורסלה ליגה ועוד .................
5553 כתב:לידיעתך אלי גם שלי היוא תוכים גדולים הם הואכלו בכופתיות בתוספת תערובת ....
למה??? הרי אתה טוען שיש תערובת שטובות יותר מכופתיות. למה האכלת בכופתיות כמזון עיקרי?
5553 כתב:אלי למי שאתה מתכוון שמאכיל בכופתיות ציפור אהבה אני גם מכיר הוא מהפורום אתה יודעה מה הקטעה שהוא מגדל אחד ולא להקה ....
דהיינו עניין של חסכון. אם הוא מגדל ציפור אחת זה נשמע לך בסדר והגיוני.. אם הוא מגדל להקה זה כבר לא הגיוני. איפה הנושא של תערובת יותר טובה מכופתיות? אם זו הטענה שלך למה בגידול ציפור אחת זה בסדר?
5553 כתב:אאבל עם סוחר יאכיל בתערובת גם זה בסדר כי בסך הכל התוכי נמצאה זמן מועת תחת חסותם ....
עכשיו להאכיל בתערובת "זה בסדר" אם זה לזמן מועט? חשבתי שתערובת יותר טובה מכופתיות. אז למה לזמן מועט? שיאכילו כל הזמן.

בקיצור, כפי שניתן לראות אתה לא ממש סגור על עצמך וניזון משטויות של מגדלים שמחפשים לחסוך.
כופתיות כמזון עיקרי תמיד עדיף ולא משנה הזמן שהתוכי נמצא תחת חסותנו או כמות התוכים. מי שפועול אחרת זו זכותו המלאה ונדרש לתת לתוכי תוספים על מנת למלא את החסר. אך בין זה לבין לצאת בהצהרות שזרעים טובים יותר זו טעות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”