ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גזירת נוצות לגוזל קוקטייל
מנהל: מפקחים
גזירת נוצות לגוזל קוקטייל
לילה טוב !
ככה,הייתי רוצה לגזור לגוזל קוקטייל שלי (בן חודש וחצי-חודשיים)את נוצות התעופה,לתוכי אין בעיה שיגע בו בכלל,רק לא בכנפיים,ולפתוח אותם בעיקר....מה אפשר לעשות?....
במידה והצלחתי לפתוח את הכנף,שאני מאמין שבכל מקרה אאלץ להשתמש קצת בכוח ולהרגיע אחרי..
איך אגזור בדיוק?הגוזל כולו בצבע לבן וזה די מטעה בגזירה מאשר כל תוכי אחר,הכול נראה זהה,כרגע אני לא רואה נוצות דם\קולומס בכלל...
לדוגמא במאמר הזה:
צעצועים\משחקים\סטנדים לגוזל קוקטייל
אני לא מצליח לזהות אצל הקוקטייל שלי את כל הנוצות העליונות..האחרות לא נרא לי בדיוק באותה הכמות...
הייתי שמח לקבל הסבר מסודר מההתחלה על מנת לא להגיע למצב של פציעה חלילה,שוב אני מציין הגוזל בצבע אלבינו כך שזה די מטעה...
תודה לעוזרים!
ככה,הייתי רוצה לגזור לגוזל קוקטייל שלי (בן חודש וחצי-חודשיים)את נוצות התעופה,לתוכי אין בעיה שיגע בו בכלל,רק לא בכנפיים,ולפתוח אותם בעיקר....מה אפשר לעשות?....
במידה והצלחתי לפתוח את הכנף,שאני מאמין שבכל מקרה אאלץ להשתמש קצת בכוח ולהרגיע אחרי..
איך אגזור בדיוק?הגוזל כולו בצבע לבן וזה די מטעה בגזירה מאשר כל תוכי אחר,הכול נראה זהה,כרגע אני לא רואה נוצות דם\קולומס בכלל...
לדוגמא במאמר הזה:
צעצועים\משחקים\סטנדים לגוזל קוקטייל
אני לא מצליח לזהות אצל הקוקטייל שלי את כל הנוצות העליונות..האחרות לא נרא לי בדיוק באותה הכמות...
הייתי שמח לקבל הסבר מסודר מההתחלה על מנת לא להגיע למצב של פציעה חלילה,שוב אני מציין הגוזל בצבע אלבינו כך שזה די מטעה...
תודה לעוזרים!

- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
Re: גזירת נוצות לגוזל קוקטייל
הצבע לא משנה. סופרים נוצות.. יש לך תרשים לגזירת נוצות כאן
יחד עם זאת, אם אתה לא בטוח תבקש ממגדל\וטרינר ותסתכל בפעם ראשונה איך עושים.
יחד עם זאת, אם אתה לא בטוח תבקש ממגדל\וטרינר ותסתכל בפעם ראשונה איך עושים.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סהר קודם כל כדאי שמישהו יעזור לך ויחזיק את התוכי, אני בד"כ מבקשת עזרה כי זה יותר נוח
אז דבר ראשון מישהו מחזיק את הקוקטייל, עדיף עם מגבת קטנה לעטוף את הגוף (לא לכסות את הראש) ולהשאיר רק כנף אחת "חופשייה".
את הכנף אתה פותח עם יד אחת, ומסתכל בחלק הפנימי של הכנף על הקולמוסים של 6-8 הנוצות הקיצוניות (הכי ארוכות, כמו בקישור שעוזי שם לך)
אם אתה רואה קולמוס כהה כמו בתמונה-

זו נוצת דם, ואסור לגזור אותה.
אם כל הקולמוס לבן, אפשר לגזור.
אני מציעה לגזור את הנוצה מהחלק שהוא בלי ה"שערות" כמו בתמונה-

* כמו שאתה רואה בתמונה, יש שכבת נוצות קצרות שמכסות את הקולמוס, לכן תתצטרך עם האצבע להזיז את הנוצות הקצרות ולראות את
הקולמוס.
* כדאי לגזור עם קוטם ציפורניים, אלו עם השפיץ.. כמובן להיזהר ולשים לב שגוזרים רק את הקולמוס ולא נוגעים בנוצות אחרות או בכנף.
אם יש שאלות נוספות או משהו לא ברור - תשאל. בהצלחה
אז דבר ראשון מישהו מחזיק את הקוקטייל, עדיף עם מגבת קטנה לעטוף את הגוף (לא לכסות את הראש) ולהשאיר רק כנף אחת "חופשייה".
את הכנף אתה פותח עם יד אחת, ומסתכל בחלק הפנימי של הכנף על הקולמוסים של 6-8 הנוצות הקיצוניות (הכי ארוכות, כמו בקישור שעוזי שם לך)
אם אתה רואה קולמוס כהה כמו בתמונה-

זו נוצת דם, ואסור לגזור אותה.
אם כל הקולמוס לבן, אפשר לגזור.
אני מציעה לגזור את הנוצה מהחלק שהוא בלי ה"שערות" כמו בתמונה-

* כמו שאתה רואה בתמונה, יש שכבת נוצות קצרות שמכסות את הקולמוס, לכן תתצטרך עם האצבע להזיז את הנוצות הקצרות ולראות את
הקולמוס.
* כדאי לגזור עם קוטם ציפורניים, אלו עם השפיץ.. כמובן להיזהר ולשים לב שגוזרים רק את הקולמוס ולא נוגעים בנוצות אחרות או בכנף.
אם יש שאלות נוספות או משהו לא ברור - תשאל. בהצלחה

תודה רבה לשניכם אז לפי התרשים ומה שהבנתי מכם:
לגזור 6 נוצות אחרונות,מלבד 2 קיצוניות,לגזור עם קוטם ציפורניים ולא מספריים...
לא טעיתי?
כמו בתרשים,לקחת 2 נוצות אחרונות,לדלג ואת ה6 הבאות לגזור?
לגזור 6 נוצות אחרונות,מלבד 2 קיצוניות,לגזור עם קוטם ציפורניים ולא מספריים...
לא טעיתי?
כמו בתרשים,לקחת 2 נוצות אחרונות,לדלג ואת ה6 הבאות לגזור?

ממה שראיתי בתמונה אין לה נוצות ארוכות ממש אז אתה יכול לגזור פשוט את ה 6 הקיצוניות
בעוד מספר חודשים היא תחליף נוצות ואז תוכל להשאיר 2 קיצוניות ליופי

בעוד מספר חודשים היא תחליף נוצות ואז תוכל להשאיר 2 קיצוניות ליופי

רגע אני לא מבין עם כבר גזרו 6 נוצות תעופה קיצוניות לשלג אז אני יגזור עוד 6 זה יצא שאני גוזר נוצות לא קיצוניות ועם הזמן כאילו כבר לא ישאר לה נוצות חח או שמתחת כושלות נוצות לא הבנתי את זה

אתה לא אמור לגזור עוד 6, אתה אמור לגזור את ה 6 הקיצוניות אם הן לא גזורות מספיק\כראוי
תספור קודם כל כמה נגזרו ותראה אם הן גזורות לפחות עד האורך של השכבה הקצרה יותר
אם 6 גזורות כראוי ועדיין יש לתוכי כושר תעופה, גוזרים עוד נוצה מכל צד ובודקים שוב אם התוכי מסוגל לעוף למעלה
תספור קודם כל כמה נגזרו ותראה אם הן גזורות לפחות עד האורך של השכבה הקצרה יותר
אם 6 גזורות כראוי ועדיין יש לתוכי כושר תעופה, גוזרים עוד נוצה מכל צד ובודקים שוב אם התוכי מסוגל לעוף למעלה
אוקיי רק שתי שאלות
1.בכל מקרה,גם אם אגזור יותר מה6 הקיצוניות או אגזור אחת לא קיצונית,התוכי לא יכול להיפגע בכלל,מכיוון שכל הנוצות האלה ניתנות לגזירה?
2.אני קוטם ממש מהקולמוס עצמו,מהלבן עצמו,קצת מעל?..איך בדיוק,שלא יהיו טעויות...
1.בכל מקרה,גם אם אגזור יותר מה6 הקיצוניות או אגזור אחת לא קיצונית,התוכי לא יכול להיפגע בכלל,מכיוון שכל הנוצות האלה ניתנות לגזירה?
2.אני קוטם ממש מהקולמוס עצמו,מהלבן עצמו,קצת מעל?..איך בדיוק,שלא יהיו טעויות...

הכל ניתן לגזירה כל עוד אין נוצת דם, אבל גוזרים רק נוצות תעופה ראשיות, נוצות תעופה משניות אסור לגזור כי התוכי יצלול כמו אבן
ולא יוכל לדאות בביטחה לריצפה (לבצע "נחיתה רכה")
תכנס לקישור שעוזי שם ותראה מהן הנוצות הראשיות ומה הנוצות המשניות
אתה יכול לגזור מהקולמוס (החלק הלבן הקשיח) ואתה יכול לגזור קצת מעל, באורך של הנוצות המכסות (השכבה של הנוצות הקצרות יותר)
אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול
ולא יוכל לדאות בביטחה לריצפה (לבצע "נחיתה רכה")
תכנס לקישור שעוזי שם ותראה מהן הנוצות הראשיות ומה הנוצות המשניות
אתה יכול לגזור מהקולמוס (החלק הלבן הקשיח) ואתה יכול לגזור קצת מעל, באורך של הנוצות המכסות (השכבה של הנוצות הקצרות יותר)
אם יש עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול

טוב,תודה רבה רבה שירלי!
מחר אפרוס את כנפייה ואעלה תמונה מסודרת שתוכלו להבחין בה ואבקש מכם שתייעצו לי אם ואיך לגזור...
תודה רבה לך שירלי ולך עוזי!
מחר אפרוס את כנפייה ואעלה תמונה מסודרת שתוכלו להבחין בה ואבקש מכם שתייעצו לי אם ואיך לגזור...
תודה רבה לך שירלי ולך עוזי!