שלום
התוכי שלי לא יכול בלעדיי כול פעם שאני סוגר את הכלוב הוא צועק ומישתולל למשך חצי שעה ויותר והוא לא אוכל ולא שותה עד שאני חוזר ולא נירדם רק יושב על המקל אפשר לעשות משהו ?
תודה לעוזרים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי לא יכול בלעדי - צועק ומשתולל עד שאני חוזר
מנהל: מפקחים
Re: זה ישמע לכם דפוק אבל התוכי לא יכול בלעדי
פשוט להתעלם כל פעם שהוא עשה את זה,ברגע שתתעלם הוא יבין שזה לא עוזר והוא יפסיק לעומת זאת אם עד עכשיו באת אליו כל פעם שהוא עשה את זה הוא מבין שהוא עושה את זה הוא משיג את מה שהוא רוצה ואין סיבה שזה לא יחזור חלילה...
תבוא אליו רק שהוא רגוע ותצ'פר אותו,שהוא משתולל פשוט להתעלם ולא להתייחס
תבוא אליו רק שהוא רגוע ותצ'פר אותו,שהוא משתולל פשוט להתעלם ולא להתייחס

Re: התוכי לא יכול בלעדי - צועק ומשתולל עד שאני חוזר
איזה סוג תוכי? בן כמה הוא?6875 כתב:שלום
התוכי שלי לא יכול בלעדיי כול פעם שאני סוגר את הכלוב הוא צועק ומישתולל למשך חצי שעה ויותר והוא לא אוכל ולא שותה עד שאני חוזר ולא נירדם רק יושב על המקל אפשר לעשות משהו ?
תודה לעוזרים
האם תמיד הוא התנהג ככה או רק לאחרונה?
אני מקווה שבשעה ששלחת את ההודעה התוכי ישן כבר.. הוא לא אמור להיות ער באמצע הלילה
מומלץ לתת לתוכי לפחות 9-10 שעות שינה במקום חשוך ושקט, כשאתה מכבה את האור ומשאיר אותו בדממה תאמין לי שהוא יירדם

במהלך היום - אם לא חסר לו אוכל, מים, אם הכלוב נקי ואם אין שום דבר מאיים ליד הכלוב (חפץ\צעצוע\בגד או תכשיט בצבע שעלול
להפחיד אותו) אז התוכי רוצה יחס. במצב כזה צריך להתעלם מהצעקות, לא להסתכל עליו ולא לדבר אליו. התוכי ילמד שהצעקות
וההשתוללות לא יועילו לו, והוא יפסיק. במקביל, שיהיה בכלוב לפחות צעצוע אחד או שניים (בהתאם לגודל הכלוב וגודל הצעצוע) כדי
שלתוכי תהיה תעסוקה.. אחרת הוא משועמם ולא פלא שהוא רוצה לצאת מהכלוב
מומלץ לשים לו ענף קטן עם עלים (מעץ אקליפטוס\זית\עצי פרי הדר) לאחר שטיפה - זה מעולה לתוכי, הוא מפרק את העלים, הענפים
ומעסיק את עצמו.
המיקום של הכלוב - האם הכלוב נמצא באזור שאתה או אנשים אחרים נמצאים בו רוב היום? תוכי צריך להיות במקום עם אנשים בבית ולא
בחדר לבדו. כשהוא בחדר לבד רוב היום והוא שומע אותך\אתכם בסלון או בחדר אחר - טבעי שהוא ישתולל וירצה להגיע אליכם.
בטבע תוכים חיים בלהקות, הם נעים יחד, אם מישהו הולך לאיבוד הוא צועק ללהקה שלו כדי לחבור אליהם שוב
בגלל זה בשבי חשוב שהוא יהיה במקום שהוא יכול לראות את המגדל\ים שלו, שהוא לא ירגיש נטוש או אבוד
כשהוא בכלוב (שקט, מעסיק את עצמו) חשוב לתת לו יחס, לדבר אליו, לתת צ'ופר.. פשוט שירגיש שכשהוא בכלוב הוא לא בבידוד
ככה השהות בכלוב תהיה נעימה יותר