שלום!
אחרי כמה התייעצויות עם החבר'ה פה בפורום
אני מעונין להחליף את הכלוב של הג'אקו שלי ..כרגע אני עם A10 שהבנתי שלא מתאים למרות שצוין שהכלוב הזה מתאים בתוכישופס
מה לגבי הכלוב הזה? כלוב 9831
http://www.tukinfo.com/tukishops/%D7%9B ... -9831.html
אני מוודא פשוט לפני שאני קונה...
האם זה מתאים לג'אקו?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כלוב מספיק גדול לג'אקו?
מנהל: מפקחים
Re: כלוב מספיק גדול לג'אקו?
על פי דעתי..
כלוב כזה אינו מתאים כלל לג'אקו,זה לא שדרוג מA10...
אם אתה כבר משדרג ומשקיע,אז אין טעם לשדרג מעט...כמו הכלוב שציינת או A11,אני אומר לך על A19 או A19-2
כלוב כזה אינו מתאים כלל לג'אקו,זה לא שדרוג מA10...
אם אתה כבר משדרג ומשקיע,אז אין טעם לשדרג מעט...כמו הכלוב שציינת או A11,אני אומר לך על A19 או A19-2

תודה סהר!
אני אשמח לעוד תגובות
אני אשמח לעוד תגובות
כלוב A10 נרשם כמתאים לג'אקו מאחר ויש לו ביקוש והוא נרכש לרוב ע"י אנשים שהמקום בבית לא מאפשר להם לרכוש כלוב גדול יותר וכמובן אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם מבחינה כלכלית, לצערי לא את כולם אני מצליח לשכנע אבל הרוב לוקחים כלובים גדולים יותר כמו A11 או A19 או A19-2 , בעצם 9831 הוא כלוב מרווח יותר במעט מהA10 והיתרון שלו שהוא פתוח ומאוורר יותר כך שלתוכי יש מרחב ראייה גדול יותר וגם לנו, החיסרון שלו שאין לו את המרפסת העליונה עם כלי האוכל ויש לו שני כלי אוכל בלבד לעומת הכלובים הגדולים יותר שבהם ישנם 5 כלי אוכל מנירוסטה. אם אתה עובר מA10 אני בהחלט לא ממליץ על כלובים באותו סדר גודל וממליץ ללכת לכיוון הכלוב הגדול ביותר שמתאפשר לך לרכוש, בכלוב גדול התוכי משתנה ללא הכר, פעיל יותר ומרגיש חופשי יותר, אפשר לאבזר את הכלוב בצעצוע וענף ועדיין לא פוגעים המרחב .
רכישת כלוב קטן הינה טעות נפוצה ונעשית בדרך כלל בעת הרכישה כשההוצאה מכבידה על הרוכש, לרוב מהר מאוד מבינים שהכלוב לא מספיק ומחליפים אותו והיו לי מספר לא מועט של מקרים שניסיתי בכל דרך לשכנע ללא הועיל ולבסוף הכלוב הוחלף.
רכישת כלוב קטן הינה טעות נפוצה ונעשית בדרך כלל בעת הרכישה כשההוצאה מכבידה על הרוכש, לרוב מהר מאוד מבינים שהכלוב לא מספיק ומחליפים אותו והיו לי מספר לא מועט של מקרים שניסיתי בכל דרך לשכנע ללא הועיל ולבסוף הכלוב הוחלף.
9831 זה קצת יותר מרווח מ A10 ופחות מאסיבי, אבל לדעתי לא מתאים לג'אקו אקלקטוס קקדו וכד'
יש לי תוכי חום-ראש, בגודל של סנגל, והוא בכלוב 9831. לדעתי כלוב כזה מתאים לתוכים כמו קוניור, דררה, קאייק, סנגל, אפילו קוקטייל (אם יש לו מזל).
אם היה לי ג'אקו\כשיהיה לי ג'אקו, אני אקנה לו מינימום A19, וזה מה שאני ממליצה
הכלוב אמור להיות מרווח לתוכי כמו חדר לבנאדם לדעתי.. החוקים אולי קובעים שהתעללות זה כשהתוכי לא יכול לפרוש כנפיים בכלוב,
ואם הוא מסוגל לפרוש כנפיים אז הכלוב מתאים, אבל אם היו שמים אותי בחדר מטר וחצי על מטר וחצי ואומרים לי "את יכולה לפרוש ידיים
לצדדים ולעמוד מבלי להגיע לתקרה - עכשיו תישארי סגורה פה כמה שעות".. הייתי משתגעת
הכלוב צריך לאפשר תנועה, צריך להיות בו מקום לצעצועים ולא צפוף, צריך לתת לתוכי הרגשה שהוא יכול לזוז בחופשיות ולא מוגבל
לעמוד דומם בין הסורגים או לטפס על הקירות - בעיקר כשאנחנו מצפים מהתוכי להיות שם זמן ממושך במהלך היום.
אם מבחינת תקציב אתה לא יכול לרכוש A19, אני ממליצה שתחכה עם החלפת הכלוב, תחסוך קצת כמה שמתאפשר ורק אז תחליף לכלוב
גדול מספיק. זה מה שאני הייתי עושה
יש לי תוכי חום-ראש, בגודל של סנגל, והוא בכלוב 9831. לדעתי כלוב כזה מתאים לתוכים כמו קוניור, דררה, קאייק, סנגל, אפילו קוקטייל (אם יש לו מזל).
אם היה לי ג'אקו\כשיהיה לי ג'אקו, אני אקנה לו מינימום A19, וזה מה שאני ממליצה
הכלוב אמור להיות מרווח לתוכי כמו חדר לבנאדם לדעתי.. החוקים אולי קובעים שהתעללות זה כשהתוכי לא יכול לפרוש כנפיים בכלוב,
ואם הוא מסוגל לפרוש כנפיים אז הכלוב מתאים, אבל אם היו שמים אותי בחדר מטר וחצי על מטר וחצי ואומרים לי "את יכולה לפרוש ידיים
לצדדים ולעמוד מבלי להגיע לתקרה - עכשיו תישארי סגורה פה כמה שעות".. הייתי משתגעת
הכלוב צריך לאפשר תנועה, צריך להיות בו מקום לצעצועים ולא צפוף, צריך לתת לתוכי הרגשה שהוא יכול לזוז בחופשיות ולא מוגבל
לעמוד דומם בין הסורגים או לטפס על הקירות - בעיקר כשאנחנו מצפים מהתוכי להיות שם זמן ממושך במהלך היום.
אם מבחינת תקציב אתה לא יכול לרכוש A19, אני ממליצה שתחכה עם החלפת הכלוב, תחסוך קצת כמה שמתאפשר ורק אז תחליף לכלוב
גדול מספיק. זה מה שאני הייתי עושה

עדיף להשקיע קצת ולקנות כלוב כמה שיותר גדול.
יש לי A18 לאקלקטוסית שלי והוא משרת אותה די טוב (למרות שאם היה לי מקום והיה לי מה לעשות עם הכלוב שהיא נמצאת בו הייתי מעביר אותה לA19).
יש לי גם A19 לקקדו שלי שהוא גם מעולה ואם הייתה לי אפשרות לקנות כלוב גדול יותר הייתי עושה את זה.
יש לי A18 לאקלקטוסית שלי והוא משרת אותה די טוב (למרות שאם היה לי מקום והיה לי מה לעשות עם הכלוב שהיא נמצאת בו הייתי מעביר אותה לA19).
יש לי גם A19 לקקדו שלי שהוא גם מעולה ואם הייתה לי אפשרות לקנות כלוב גדול יותר הייתי עושה את זה.