ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תהליך וגיל גמילת גוזל מדייסה - חשיפה למזון מוצק

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

תהליך וגיל גמילת גוזל מדייסה - חשיפה למזון מוצק

שליחה על ידי שירלי87 »

1. כשהגוזל מתחיל לנשנש כופתיות וזרעים, כדאי להגיש לו אותם לפני כל ארוחה? או רק בבוקר\צהריים\ערב?
2. מותר לשים מזון מוצק באומנת?
3. באיזה גיל בממוצע אתם גומלים את הגוזלים (קוקטיילים)?

הגוזלים התחילו לאכול כופתיות וקצת זרעים, ואני רוצה להוריד להם את ארוחת הצהריים בקרוב, הבעיה שהם אוכלים קצת ובוכים לדייסה
אז בשלב מסויים הם יסתפקו במזון המוצק או שזה יקרה רק אם אני אתחיל להוריד בכמויות?

בקיצור אשמח לטיפים לגמילה בטוחה, תודה תמונה
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

Re: תהליך וגיל גמילת גוזל מדייסה - חשיפה למזון מוצק

שליחה על ידי avihupilo »

1. לגוזל תמיד צריכה להיות נגישות באוכל
2.כן,את יכולה לשים.
3.אני התחלתי להכיר לגוזל שלי מזון מוצק בגיל חודש
ובערך בגיל חודש וחצי-חודש ושלושה שבועות הוא נגמל.

תרגישי לפי הזפק שלהם אם הוא מתמלא מהזרעים תתחילי להוריד בהדרגה את הדייסה
בהצלחה
מקווה שעזרתי
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב

שליחה על ידי lahav123 »

1. גם לפני וגם אחרי. לפני- משום שהוא רעב אז הוא ינסה לאכול כמעט כל דבר. ואחרי- בכדי שהוא יקשר את כופתיות לדייסה ובכך הוא יבין שזה אוכל.
2. כן.
3. חודש עד חודשיים כל גוזל והזמן שלו.

הייתי מפרט יותר אם הייתי בבית אבל אני לא בבית ואני כותב מהאייפון ולא נוח לי....
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קחי בחשבון שהבכי יכול להימשך גם בשלבים הסופיים של הגמילה כאשר הגוזל מקשר בינך לבין מתן מזון.
גוזלים בתהליך גמילה חייבים להיות חשופים למזון מוצק באורח קבוע, כלומר כלי כופתיות וכלי זרעים , אפשר לשים כלי אוכל באומנת ולאבטח
אותו שלא יתהפך. המטרה היא לאפשר לגוזלים להתחיל לאכול באופן עצמאי כמובן, אם את רואה שהגוזלים מנשנשים את יכולה להוריד את כמות האוכל של ארוחת הצהריים בחצי ולאחר יומיים להפסיקה, בשלב זה לקראת הצהריים הם כבר יתעניינו יותר באוכל ויאכלו בצורה טובה יותר. התהליך עד להפסקת או הורדת הארוחה הבאה יכול לקחת מספר ימים כאשר בתקופה זו מוודאים שהתוכים כבר אוכלים מהמזון בצורה חופשית.

תהליך הגמילה צריך להסתיים בגיל חודש וחצי עד חודשיים לכל היותר , ישנם מגדלים שמתחילים את תהליך הגמילה מאוחר ולכן התהליך מתארך ומתמשך.

הבכי תוך כדי האוכל טבעי , כפי שהם בוכים תוך כדי האכלה מהמזרק כך הם בוכים כאשר הם אוכלים לבד .
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

1. מזון מוצק צריך להיות זמין כל הזמן.
2. כן, אין שום בעיה לשים באומנת.
3. 40 יום. אבל זה יכול להשתנות מגוזל לגוזל והדרך בה גמלו (כגון זמן חשיפה למזון, צפיה באחרים שאוכלים וכו')

תמיד הם יבכו לדייסה. גם כשהם יהיו גמולים הם יכולים לבכות לדייסה. הבכי הוא מתוך ההרגל לקבלת הדייסה ולכן התהליך נקרא "גמילה", הזמן יעשה את שלו והם יגמלו בשלבים מהדייסה ארוחה אחר ארוחה. אין להתחשב "בבכי" שלהם בתהליך הגמילה אלא באופן שבו הם אוכלים מזון מוצק.
כשגוזל מתחיל "לנשנש" אין שום סיבה לא להוריד ארוחה, לא צריך לחכות לזמן שבו הם יסתפקו במזון מוצק באופן עצמאי מצב שגם לרוב לא יקרה מעצמו.

* אגב, מצב שבו גוזלים דוחים קבלת דייסה קורה רק לאחרת הורדת ארוחה\ות, זאת אומרת הסיכוי שזה יקרה גבוה יותר ככל שנוריד ארוחות. אם לא נוריד ארוחות כלל הסיכוי נמוך עד לא קיים שתוכי לא ידרוש יותר דייסה.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תודה רבה לכולם על התגובות, עזרתם מאוד! תמונה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”