ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התיעצות לגבי תנאי גידול לתוכי לאימי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

amia
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

התיעצות לגבי תנאי גידול לתוכי לאימי

שליחה על ידי amia »

שלום,

קצת רקע: לא מזמן יצאנו לחופשה והשארנו את התוכי שלנו לשמירה אצל אימי. היא התאהבה בתוכי ושמרה עליו יפה ונראה לי שזה היה טוב גם עבורה שיהיה מישהו בבית.

התעוררה המחשבה שהיא תגדל תוכי אחר משלה בביתה. הבעייה היא שכאשה מבוגרת היא לא תוציא את התוכי מהכלוב (מכיוון שכשהתוכית שלנו בורחת על הרצפה זה די קשה אפילו לבנות שלי לתפוס אותו ולאימי המבוגרת זה לא מעשי). השאלה היא אם היא תוכל וזה יהיה גם טוב לתוכי אם היא תטפל בו יפה בתוך הכלוב (תאכיל אותו ביד, תתיחס אליו, וכדומה) או שתוכי כזה לא ישאר מחוברת (כלומר לא יתקרב ליד שלה ויפחד ממנה) או שאולי זה לא יהיה טוב לתוכי במצב כזה כי נראה לי שהתוכית שלי הייתה משתגעת לא לצאת אבל אולי זה כי היא רגילה להיות המון בחוץ?

אם זה אפשרי האם זה מתאים לתוכים מסוגים מסויימים האם יש לכם המלצות\דעות בנושא?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: התיעצות לגבי תנאי גידול לתוכי לאימי

שליחה על ידי שירלי87 »

אם התוכי (כל סוג) אמור להיות בכלוב רוב הזמן (אם לא כל הזמן), רצוי שהכלוב יהיה גדול מאוד יחסית שמאפשר תעופה קצרה\מרחב תנועה.

בימים שתבואו לבקר תוכלו להוציא אותו.. אם היא תתן לו יחס באופן יומיומי אין סיבה שההחתמה לא תשאר לדעתי

העיקר זה להרגיל את התוכי מגיל צעיר למצב, ככה הוא יוכל לחיות עם זה\להסתגל לזה ולא להכנס לדכאון

אולי כדאי להביא לה תוכון אנגלי, שמעתי שהם יחסית לא פעילים ממשתמונה
ככה היא גם תוכל לשחרר אותו מבלי לדאוג שהוא יברח ויטייל בבית
וגם כלוב תעופה לתוכון זה לא כמו כלוב תעופה לקוניור לדוגמא.. הוא תוכי קטן יחסית
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

שירלי תוכון אנגלי זה אחת הבחירות הכי טובות בטור תוכי האכלת יד גם הוא באמת אדיש מניסיון אני מגדל פרא ומרוב שהם אדישים שמכניסים יד לכלוב הם לא מנסים לברוח ...........
[sales][/sales]
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

לדעתי לא כדאי להביא תוכי האכלת יד במידה ואמא שלך לא יכולה להוציא אותו.
לא נראה לי הגיוני שתוכי האכלת יד ישאר אך ורק בכלוב שלו.
וגם כשאת תבואי ותוציאי אותו זה עדיין לא נראלי ריאלי שתוכי יצא פעם בשבוע\שבועיים.
הוא יאבד מהר מאוד את ההחתמה שלו.
לדעתי,אם היא רוצה תוכים,תקני לה זוג פרא ככה היא לא צריכה להוציא אותם ולשחק איתם.
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

דקל צודק זה גם טוב זוג תוכונים עם כלוב זה גג 150 תקנה כלוב גדול ולא את הכי קטן בחנות(אני כל פעם שאני צריך לתת מתנה או ההורים שלי הם קונים מימני זוג ואני נותן להם כלוב אחלה מתנה שבעולם ) ............
לא ראיתי שכתוב שהיא לא תוציא אותו אלה רק את .......
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

זה לא שונה מתוכי מוחתם שמכניסים לוולייר או כלוב רבייה והוא נשאר חברותי..
אבל עדיף באמת להביא שניים וככה יהיה להם זה את זה בזמן שהם בכלוב
סמל אישי של משתמש
כרמימן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: איתי כרמי

שליחה על ידי כרמימן »

נראה לי שכדאי לשקול לחבר שתי מוחתמים,ככה יהיה להם אחד את השני, ואם היא תתייחס אליהם לא תהיה סיבה שהם יאבדו את ההחתמה בצורה מלאה... זאת אומרת, הם יאכלו מהיד ויתייחסו אלייה...
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

סליחה על התגובה האיטית. לא הייתי מחובר למחשב מאז ההודעה. יש לי כמה שאלות לגבי התגובות.
אני מבין מהתגובות שבאופן כללי אתם ממליצים על זוג תוכונים אנגליים ומאמינים שיהיה להם טוב במצב הזה.
1) יש מחלוקת בין התגובות אם ההחתמה תאבד או לא וזה נושא חשוב. האם למישהו מכם יש ניסיון עם תוכיים שנשארו בכלוב ועדיין היו חברותיים במובן שתואר?
2) בזמנו כששאלתי לגבי הבאת תוכי נוסף אלי הבייתה נאמר לי שאצטרך לשים אותם רחוק זה מזה אחרת יאבדו את החיברות. האם זה שונה ממה שאתם יודעים או שיש הבדל מכיוון שדרגת החיברות של התוכית שלי גבוהה יותר?
3) אם התוכוניים הם פרא האם הם יתרגלו לאכול מהיד שלה ולהתייחס אליה או שלא (ההתלבטות היא אם עדיף תוכי שהורגל לחיברות גבוה ואז יהיה אולי מתוסכל מהשינוי שלא מוצאים אותו או פרא שיתרגל שמתיחסים אליו ויהפוך לחברותי)?
4) איזה תחום של גדלי כלוב יכול להתאים למצב הזה?
5) אם לוקחים זוג האם חשוב שיהיו ממין שונה (בד"כ אי אפשר לדעת זאת כשהם צעירים)?
סליחה על החפירה...
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

1) יש לי 2 קוקטיילים מורגלים 2 פרא ואחת "מוחתמת" (הייתה פחדנית בהתחלה) - כולם בכלוב יחד כבר כמה חודשים והם שמרו על
חיברות, גם הפרא הנקבה חברותית יחסית והפרא החדש לא חברותי עדיין (אני לא מנסה לחברת אותם) אבל הוא רגוע כשאני מתקרבת
ושורק חזרה כשאני שורקת לו.. מאמינה שעם הזמן הוא גם יהיה קצת חברותי (יחסית לפרא)

לחזי ולדין (אם אני לא טועה) יש נקבות קוקטייל מוחתמות ואחרי שעברו לכלוב עם קוקטיילים אחרים הן שמרו על החתמה ונשארו חברותיות.

2) לדעתי כשמדובר בתוכים כמו תוכון או קוקטייל - שהם חברותיים מאוד יחסית, אין בעיה של איבוד החתמה. לדעתי זה יותר קריטי
כשמדובר בתוכים כמו קוניור, סנגל, דררה... ותוכים יותר גדולים.
אם יש לך תוכון\קוקטייל - אפשר לגדל אותם יחד, העיקר לדאוג שהם כן יקבלו יחס על בסיס יומיומי, זה יהיה טוב.

3) לדעתי עדיף מוחתם צעיר - ולהרגיל מגיל צעיר לשהות בכלוב גדול ואני לא רואה בעיה.. כמובן להוציא בהשגחה

4) לזוג תוכונים לדעתי זה יתאים - B423
או אם אתה רוצה לבנות אז תעשה קצת יותר רחב (90*70*70)

5) אם מדובר בתוכונים לדעתי לא, למרות שהזכרים נוטים להיות יותר רעשנים מנקבות (מניסיוני לפחות)
ההתנהגות זהה, והם יתחברו זה לזה ואליה ללא קשר למינם

בהצלחה תמונה
amia
ביצה
ביצה

שליחה על ידי amia »

תמונהשירלי, תודה על התגובה המפורטת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”