ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי מסוג ז'אקו בזמן האחרון תוקף
מנהל: מפקחים
תוכי מסוג ז'אקו בזמן האחרון תוקף
היי,
התוכי שלי ממש מקסים ומאוד מחובר אליי ועל חבר שלי,
בא אליי תמיד מנשק בלי סוף וממש כיפי,
בזמן האחרון קורה לי שאני באה אליו והוא בא לתקוף אותי... משהו שאף פעם לא קורה. אני הולכת ובאה אחרי זה ואז הכול רגיל כאילו זה לא קרה.
הוא בן 9 חודשים והוא אצלנו מגיל 3 חודשים.
מה יכולה ליהיות הסיבה להתנהגות זו?
תודה
התוכי שלי ממש מקסים ומאוד מחובר אליי ועל חבר שלי,
בא אליי תמיד מנשק בלי סוף וממש כיפי,
בזמן האחרון קורה לי שאני באה אליו והוא בא לתקוף אותי... משהו שאף פעם לא קורה. אני הולכת ובאה אחרי זה ואז הכול רגיל כאילו זה לא קרה.
הוא בן 9 חודשים והוא אצלנו מגיל 3 חודשים.
מה יכולה ליהיות הסיבה להתנהגות זו?
תודה
Re: תוכי מסוג ז'אקו בזמן האחרון תוקף
זה קורה רק כשהוא בכלוב/על הכלוב?
האם היו שינויים כלשהם לאחרונה? שינוי בכלוב, צעצועים, שינוי ביחס.. היה ארוע חריג כלשהו?
האם הוא עולה ליד בלי בעיות? חוזר לכלוב בלי בעיות?
האם הוא תוקפני רק כלפיך או גם כלפי החבר/אנשים אחרים?
האם היו שינויים כלשהם לאחרונה? שינוי בכלוב, צעצועים, שינוי ביחס.. היה ארוע חריג כלשהו?
האם הוא עולה ליד בלי בעיות? חוזר לכלוב בלי בעיות?
האם הוא תוקפני רק כלפיך או גם כלפי החבר/אנשים אחרים?
אני לא יודעת לגבי אחרים מכיוון שלרוב רק אני ובן זוגי פה.
התוכי מחובר יותר אליי מאשר אליו ולא יצא לבדוק אם הוא ככה גם איתו.
אנחנו לא ישנו בבית ואני יומים רצוף לא הייתי בבית, כשחזרתי הוא ממש שמח.
זה קורה רק כשהוא על הכלוב. זה קרה בעבר פעם או פעמיים ולא זכור לי אם היה משהו מיוחד לפני זה.
בעיקרון הוא עולה על היד בלי בעיות וגם חוזר לכלוב בכיף
התוכי מחובר יותר אליי מאשר אליו ולא יצא לבדוק אם הוא ככה גם איתו.
אנחנו לא ישנו בבית ואני יומים רצוף לא הייתי בבית, כשחזרתי הוא ממש שמח.
זה קורה רק כשהוא על הכלוב. זה קרה בעבר פעם או פעמיים ולא זכור לי אם היה משהו מיוחד לפני זה.
בעיקרון הוא עולה על היד בלי בעיות וגם חוזר לכלוב בכיף
עוד דבר... לפעמים הוא בכלוב רק בצד החיצוני של הכלוב והוא מטפס למטה משחק בארון שלידו וצורח כאילו הוא משתגע
כשאת מתקרבת לכלוב/מכניסה יד לכלוב הוא מגיב בתוקפנות?
אם כן, יכול להיות שהוא נהיה טריטוריאלי. לפעמים תוכים תופסים בעלות/שליטה על הכלוב ולא מאפשרים למגדל להכניס יד או להתקרב
לכלוב. במצב כזה מומלץ לתרגל איתו "עלה"\"רד" בחדר אחר. אם הוא משוחרר רוב היום מומלץ בהדרגה להרגיל אותו לשהות יותר זמן
בכלוב, פשוט להחזיר את השליטה לידיים שלכם, אחרת התוכי לומד שהוא קובע את הכללים ויהיה בעייתי יותר בהמשך
יכול להיות שזה משהו חולף בגלל התקופה שהוא שהה לבד. כשהוא מתנהג ככה תתעלמי וכשהוא חברותי תצ'פרי אותו.
כשהוא משחק בארון ליד, מה הוא עושה בדיוק? איך הוא משחק? יכול להיות שיש שם משהו שפוגע בו? לדוגמא דלת הארון נסגרת לו על הפנים
או משהו כזה..?
אם לא, יכול להיות שהוא עושה את זה כדי לקבל יחס מכם.. איך את/ם מגיבה/ים כשהוא צועק ככה?
אם כן, יכול להיות שהוא נהיה טריטוריאלי. לפעמים תוכים תופסים בעלות/שליטה על הכלוב ולא מאפשרים למגדל להכניס יד או להתקרב
לכלוב. במצב כזה מומלץ לתרגל איתו "עלה"\"רד" בחדר אחר. אם הוא משוחרר רוב היום מומלץ בהדרגה להרגיל אותו לשהות יותר זמן
בכלוב, פשוט להחזיר את השליטה לידיים שלכם, אחרת התוכי לומד שהוא קובע את הכללים ויהיה בעייתי יותר בהמשך
יכול להיות שזה משהו חולף בגלל התקופה שהוא שהה לבד. כשהוא מתנהג ככה תתעלמי וכשהוא חברותי תצ'פרי אותו.
כשהוא משחק בארון ליד, מה הוא עושה בדיוק? איך הוא משחק? יכול להיות שיש שם משהו שפוגע בו? לדוגמא דלת הארון נסגרת לו על הפנים
או משהו כזה..?
אם לא, יכול להיות שהוא עושה את זה כדי לקבל יחס מכם.. איך את/ם מגיבה/ים כשהוא צועק ככה?
מבחינת הכלוב אין בעיה, הוא נותן לי לגעת בכלוב להתעסק באופן חופשי. בכללי אני לוקחת אותו ומחזירה אותו מתי שבא לי... מתי שנוח לנו...
בקשר לארון לא נסגר אליו כלום זה החלק האחורי והוא סתם משחק שם ולרוב הוא עושה את הקולות האלו שהוא מטפס לכיוון מטה כלומר הפנים לכיוון הרצפה והוא מתחיל לצרוח. בהתחלה היינו נבהלים ואחר כל כבר התרגלנוץ לפעמים אני אומרת "צ'יקו מה קרה"? או דיי צ'יקו
בקשר לארון לא נסגר אליו כלום זה החלק האחורי והוא סתם משחק שם ולרוב הוא עושה את הקולות האלו שהוא מטפס לכיוון מטה כלומר הפנים לכיוון הרצפה והוא מתחיל לצרוח. בהתחלה היינו נבהלים ואחר כל כבר התרגלנוץ לפעמים אני אומרת "צ'יקו מה קרה"? או דיי צ'יקו
לפי מה שנראה לי התוקפנות זה משהו חולף, אם זה התחיל לאחר שנעדרת כנראה בגלל זה.. פשוט להתעלם כשהוא מתנהג ככה
והקולות זה כנראה לקבל יחס.. התוכי שלי נפל פעם מהכלוב לריצפה (עף למטה) וזזה לו נוצת דם והוא צעק, הרמתי אותו וליטפתי אותו ונתתי
לו מלא יחס ליטופים ונשיקות, וכל פעם ששמעתי אותו מנופף בכנפיים הייתי באה בריצה לוודא שהכל בסדר. מאז הוא למד כנראה שכשהוא עושה קולות\צעקות כאלו ומנופף בכנפיים - אני באה מהר ומעניקה לו עודף יחס כדי להרגיע - אז הוא אימץ את זה והיה מנופף בכנפיים וצועק
כדי לקבל יחס. עם הזמן הוא למד שזה כבר לא "עובד עליי" אז הוא הפסיק עם זה
כשהוא צועק ככה פשוט תתעלמו, לא להתרגש, לא לבוא לבדוק אותו.. תוכי זה בעל חיים מאוד חכם ועלול להיות מאוד תלותי\תובעני
הם מגיעים לרמה שהם פוגעים בעצמם כדי לקבל יחס (מריטות..) לכן חשוב לא לעודד התנהגות שלילית במתן יחס.
את מוזמנת להמתין לתגובות נוספות
והקולות זה כנראה לקבל יחס.. התוכי שלי נפל פעם מהכלוב לריצפה (עף למטה) וזזה לו נוצת דם והוא צעק, הרמתי אותו וליטפתי אותו ונתתי
לו מלא יחס ליטופים ונשיקות, וכל פעם ששמעתי אותו מנופף בכנפיים הייתי באה בריצה לוודא שהכל בסדר. מאז הוא למד כנראה שכשהוא עושה קולות\צעקות כאלו ומנופף בכנפיים - אני באה מהר ומעניקה לו עודף יחס כדי להרגיע - אז הוא אימץ את זה והיה מנופף בכנפיים וצועק
כדי לקבל יחס. עם הזמן הוא למד שזה כבר לא "עובד עליי" אז הוא הפסיק עם זה
כשהוא צועק ככה פשוט תתעלמו, לא להתרגש, לא לבוא לבדוק אותו.. תוכי זה בעל חיים מאוד חכם ועלול להיות מאוד תלותי\תובעני
הם מגיעים לרמה שהם פוגעים בעצמם כדי לקבל יחס (מריטות..) לכן חשוב לא לעודד התנהגות שלילית במתן יחס.
את מוזמנת להמתין לתגובות נוספות

התוכי נתלה כלפי מטה כשהוא אוחז ברגליו ומנפנף בכנפיו מידי פעם גם צורח מתוך משחק וניסיון לסחוט תשומת לב, זה נפוץ ולא חריג, התעלמות מוחלטת תגרום להורדה משמעותית בהתנהגות.