ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזלים של תוכונים,מספר שאלות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: גוזלים של תוכונים,מספר שאלות

שליחה על ידי שירלי87 »

מצער לשמוע.. תמונה יכול להיות שהדם לא שלה אבל אם העין עצומה כנראה משהו לא בסדר שם.. אם היא מדממת צריך למצוא את הפצע,
לחטא ולעצור את הדימום, אפשר לשים קצת אבקת קורנפלור או קמח על הפצע כדי לעצור דימום.. ולחטא אפשר לשים מעט פולידין נוזלי על
מקל צמר גפן (כזה שמנקים איתו אוזניים) ולשים בעדינות פולידין על הפצע

היה איזשהו מזיק בתא? עכבר או משהו כזה?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

היו רק מלא נמלות.. כ"כ הרבה שהם הרגו תגוזלים.. והגוזל שנולד ראשון התחיל ניצוי.. דיי זה היה מראה מזעזע. כשבכלל אתמול לא היו נמלות בכלל. איך בין לילה יש שם מטר של נמלות שהרגו אותם? לא מצליחה להבין איך מתים אצלי. כואב לי הלב!

עכשיו היסתכלתי עליה הרבה זמן.. זה לא דם,זה מקום ריק ליד האף,ואין שם נוצות,והעין עצומה.. היא פיראית, ככה שאני לא יכולה לגעת בה,ואני גם לא רוצה להזיק לה אחרי מה שהיא עברה..

חשבתי שראיתי גוזל מת.. ואמרו לי שהיא תזרוק אותו לבד החוצה,אולי באו בגללו,ואכלו את כולם.

החלטתי יותר לא לשים תא הטלה.. פעמיים מתו לי גוזלים. ותמיד עצוב לי יותר עליה.

לא יודעת,אני מפחדת על העין שלה :(

שמתי להם לחם,ואז תפוח,והיא אוכלת.. אבל כשהיא לא אוכלת..היא סתם יושבת על המקל ויושנת עם ראש לצד כזה.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יאמן, נשמע מוזר ביותר, כלובים שנמצאים מחוץ לבית וחשופים לנמלים לא נפגעים וכאן את מספרת על נמלים שהרגו את הגוזלים כולם? יתכן שהם מתו ממשהו אחר ואז הגיעו הנמלים תמונה תמונה מצער מאוד לשמוע ממש כואב.
האם הגוזלים היו פצועים כשראית אותם?

לא שמעתי על התקפה כזאת של נמלים שמחסלת ככה גוזלים ופוצעת את האם , יתכן שמדובר בנמלים מסוג מסויים ולא נמלים רגילות....

בכל מקרה את יכולה לצלם את העין של האם מקרוב כדי שנייעץ לך מה לעשות?
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

שמע,אני רוצה להאמין אחרת..

אבל הם היו חיים!!!!! ופתאום אני בבוקר באה להחליף מים ולשים אוכל ולהתחיל תבוקר בפרי,ואני רואה נמלות,אני לוקחת תתא ומנקה מלמעלה,פותחת בעדינות,ואני רואה אותם פשוט מתים עם המון נמלים.

הם היו בריאים כולם. וכ"כ שמחתי שהם בריאים והכול. ופתאום זה בא לי בבום.

אני בכל מקרה,המראה הזה שבר אותי,זרקתי תתא.. ואני לא שמה יותר תא הטלה. זהו הספיק לי.

אין לי מושג איך ניכנסו ומתי כ"כ הרבה.. ופשוט הרגו,ועוד התחיל ניצוי לאחד,ועוד שרציתי לקחת אותו. אני שבורה בדיוק כמו שהייתי כשהראשון הורדם.

כנראה לא מתאים לי לגדל תוכים. :(

אני אצלם,הקטע הוא שאין לי אוטו,והיא פחדנית לא מביאה לגעת בה,ואני לא יכולה לקחת לויטרינר או לטפל בה לבד כי היא פיראית..

עכשיו אני אצלם

בתמונות לא ממש רואים,אבל בעיקרון זה נראה שהיא עיוורת בעין אחת,,ולא ממש רואים תמקור שאין שם נוצות,אבל קשה לצלם.

מקווה שרואים לפחות קצת.

http://img24.imageshack.us/img24/7436/131607981573.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/3867 ... 990471.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/940/131607993978.jpg

בתמונה ה3,ככה היא הייתה כשניכנסתי לראות מה מצבה,וככה היא תמיד כשאני באה לראות,וכשבאתי לצלם..

http://img823.imageshack.us/img823/4002 ... 997221.jpg

[jump][/jump]
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

נתת להם עוגה או משהו כזה? נתת להורים לחם או תוספת אחרת לפני שהגוזלים מתו?
בכל מקרה לחם לא צריך לתת לתוכים, בטח לא חלה או לחם מתוק כלשהו.. (בלי קשר לעין)

מישהו בפורום נתן לקוקטיילים שלו במבה וכשהם האכילו בזה את הגוזלים כל הגוזלים מתו..
תוספות כאלו לא בריאות לתוכי, והן יגרמו למוות של גוזלים ששבילם התזונה היא קריטית בשלבים האלה

רק חשוב לי לציין את זה..מציעה להוציא את שאריות הלחם ולהיצמד למזונות בטוחים בלבד-
מזון לתוכים

לגביי העין לא יודעת מה הבעיה, תחכי לעוד תגובות
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לא.. הבאתי לפני הגוזלים.

וגם בהטלה הראשונה הבאתי ככה שלחם לא קשור למוות של 5 גוזלים ןמלא נמלות בטוח התא.

כי שוב,תלחם שמתי בסורגים לזכר.

והיא עד עכשיו לא פתחה תעין,וזה נראה שהם פצעו גם אותה ליד המקור,כי אין שם נוצות.

ואין איך לקחת אותה לויטרינר,למרות שאני בבירורים לגבי זה.

אני מקווה לקחת אותה ושיהיא תבריא!!!!!!!!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ההיתי רוצה מאוד להגיד לך מה הסיבה אבל גם אני כמוך לא מבין,נמלים מגיעים לפירורי אוכל אבל לא נתקלתי בנמלים טורפות על אף שאני מבין שיש והן מסוגלות לגרום למוות , כמו שמוסבר באתר הבא:
http://www.harakiri-sh.co.il/fireant

לגבי העין, לא רואים מה חומרת הפגיעה, לא נראה משהו חמור במיוחד ובמידה ואין פגיעה פנימית אני מעריך שתוך כמה ימים היא תפקח אותה שוב.
יתכן שמדובר בנשיכה של נמלה בעפעף ולכן היא עוצמת אותה. תוכים מתגברים מהר מאוד על סוגי פציעות קשים וחוזרים לשיגרה.
לדעתי אם לא תראי החמרה או אדמומיות מסביב לעין בצורה מחשידה אין צורך להכניס אותה ללחץ מיותר עכשיו ולנסות לתפוס אותה כשאת לא בטוחה בדרך שצריך לעשות זאת.

האם הכלוב היה מונח על הריצפה? אם כן תתלי אותו בגובה זה נוח יותר גם לתוכים.
לגבי הפסקת גידול התוכים, אני יכול להגיד לך שאת לא היחידה שנחלת אכזבות אבל מעבר לאכזבות יש גם הצלחות, במקרה שלך לא יכולת לצפותץ את התקיפה מצד הנמלים וקרה מה שקרה, כדי להצליח צריך ללמוד מהטעויות ולא להישבר מהן, תרימי את הכלוב ותתלי אותו למעלה, תדאגי לריסוס בחצר הבית ובאיזורים שמהם הם יכולים להיכנס. תני לנקבה לנוח וכשתרגיש טוב החזירי לה תא הטלה, להטיל ולגדל גוזלים זה חלק מהצרכים של זוג שנמצא בכלוב ביחד , מעבר לזה אל תתייאשי, אני יודע שמראה היה קשה וכואב והאכזבה גדולה אבל אם תשאלי כמעט כל מגדל הוא יגיד לך שגם הוא נחל אכזבות במיוחד בתחילת הדרך. לדעתי את חייבת לעצמך לנסות שוב ולהצליח.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני מגיל 10 מגדלת תוכי..

החייה הראשונה שביקשתי..

אני גם רוצה להיות ויטרינרית תוכים..

אבל כבר לא בטוחה בזה.. זה שבר אותי לגמרה,זה גמר אותי,5 גוזלים,מלא נמלים. ה' ישמור!

היא פתחה טיפה תעין..ועוד הפעם סגרה..

לדעתך כדאי לראות עד יום ראשון מה קורה? או לקחת את כול הכלוב מחר לויטרינר?

אני בכלל כול היום פחדתי שאולי היא תיהיה עיוורת בעין אחת.. ושממש כואב לה ..

אני גרה בקומה האחרונה,והתוכים נימצאים במרפסת סגורה שזה מרפסת עם דלת וחלון,מין חדרון. ושמתי אותם על המייבש כביסה. בגלל שחם ולא מפעילים אז הם שם. אז איך הם הגיעו לשם הנמלים?!

בעיקרון ניקיתי ביסודיות! וזרקתי תתא..אולי מתישהו אני אוכל נפשית להחזיר,כרגע ממש לא..

עכשיו מבחינת העין,נראה לך שהיא תתעור או שזה נראה רציני? זה סימן טוב שהיא פותחת תעין ממש טיפה וסוגרת..בעיקרון קבעתי תור לויטרינר מחר,אבל לא כזה נוח,כי זה לסחוב את כול הכלוב,אבל מצד שני מפחדת לחכות לראשון..

למישהו יש עצה?

דרך אגב תודה על התגובות!!!

נראה לי שאולי מתישהו כשאני אשים תא הטלה,אני אנקה כ"כ הרבה שם שיהיה בסדר..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קשה לענות לך השאלה מאחר ואי אפשר באמת ע"י תמונה לקבוע האם יש נזק לעין, לפי התמונה לא נראה לי שיש פגיעה חמורה בעין ואני מערים שהיא נעקצה בעפעף וזה יעבור לה ללא צורך בטיפול. את כבר מתארת שהיא פותחת את העין גם אם לשניות וזה כבר סימן טוב, בכל מקרה כתבתי שאם את רואה החמרה או התפתחות של דלקת תיקחי לוטרינר.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

איזה יופי!!!
קמתי בבוקר והעין שלה פתוחה.. אין אדמומיות,ואין כלום.

אבל מה,היא ממש שקטה..לא שמעתי אותה שרה מאתמול.

אולי היא עצובה על הגוזלים?

דרך אגב,כשיש תא הטלה בכלוב,והאימא תמיד עם הגוזלים שם,איך בעצם אנשים מנקים תכלוב? אצלי התא ממקום בדלת , ואז יוצא שאני לא יכולה להוציא תתא,כי האימא של,ולא יכולה לנקות להם תכלוב כמו שצריך,חוץ מי להחליף ניר.

איך לאנשים הכלוב נקי גם בזמן הזה? אני בסוף יום מחליפה להם נייר שיהיה נקי ליום הבא,בחמישי\שישי שוטפת את כול הכלוב.

אבל כשיש גוזלים אני לא שוטפת את כולו.לא מבינה גם איך אפשר.

חשבתי אולי להעביר תתא לא בדלת אלה לנסר סורגים איך שהציעו לי פעם,אבל אז יצא שהתא תיהיה שם לתמיד,וזה אומר חגיגת גוזלים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”