מי יודע אם צריך לתת לתוכים פחם, או רק לתוכונים? נתתי לפינקים בערך כפית פחם והם גמרו את זה ביום אחד.
לגבי סידן, מה ההבדל בין ה"אבן סידן" הלבנה, הפשוטה לזו שבצבע חום, מלבנית ?
אני מרסק קליפות ביצים עד דוק ונותן להם באוכל. יש לי זוג תוכונים, זוג קוקוטילים, זוג קוניור גרין צ'יק וזוג פינקים. לכולם אני נותן אבן לבנה ואבן חומה. הקוקוטילים והתוכונים (שהם באותו כלוב, גדול) לא נוגעים בזה.
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פחם לתוכים
מנהל: מפקחים
Re: פחם לתוכים
לא צריך לתת פחם לתוכים וגם לציפורים זה נראה לי מיותר
עדיף להיצמד למזונות הבטוחים, ככה לא יהיה לבעל החיים חוסרים כלשהם, את כל אבות המזון המינרלים והויטמינים הוא יקבל ממקור טבעי
ובריא - לא עדיף?
פירוט מרכיבי מזון לתוכים
האכלת הציפורים שלנו - מה בטוח ומה מזיק
השימוש בזרעים להשרייה ולהנבטה
טבלת ערכים תזונתיים במזון
אני לא יודעת מה ההבדל, לא נתקלתי באבן חומה.. בכל מקרה הסידן הכי בריא לתוכים זה סבידה (עצם דיונון)
באנגלית אם אני לא טועה נקרא cuttlebone.
בזמן האחרון היה לי בכלוב אבני גיר כי לא השגתי סבידה, אחרי זמן מה מצאתי והוספתי לכלוב מבלי להוציא את אבן הגיר, לראות בעצמי
מה התוכים מעדיפים ואם יש הבדל בכלל. מאותו רגע הם לא נגעו באבן גיר, וכירסמו חצי מהסבידה בינתיים.
נראה ככה:

אם יש לך מקור סידן טבעי (סבידה) אין צורך בקליפות ביצה.. אגב את הקליפות הם אוכלים?
בכל מקרה ממליצה להוסיף סבידה ולהימנע ממזונות לא בטוחים (פחם וכד').
אם התזונה שלמה ומאוזנת אין צורך בתוספות שעלולות לגרום נזק.
עדיף להיצמד למזונות הבטוחים, ככה לא יהיה לבעל החיים חוסרים כלשהם, את כל אבות המזון המינרלים והויטמינים הוא יקבל ממקור טבעי
ובריא - לא עדיף?
פירוט מרכיבי מזון לתוכים
האכלת הציפורים שלנו - מה בטוח ומה מזיק
השימוש בזרעים להשרייה ולהנבטה
טבלת ערכים תזונתיים במזון
אני לא יודעת מה ההבדל, לא נתקלתי באבן חומה.. בכל מקרה הסידן הכי בריא לתוכים זה סבידה (עצם דיונון)
באנגלית אם אני לא טועה נקרא cuttlebone.
בזמן האחרון היה לי בכלוב אבני גיר כי לא השגתי סבידה, אחרי זמן מה מצאתי והוספתי לכלוב מבלי להוציא את אבן הגיר, לראות בעצמי
מה התוכים מעדיפים ואם יש הבדל בכלל. מאותו רגע הם לא נגעו באבן גיר, וכירסמו חצי מהסבידה בינתיים.
נראה ככה:

אם יש לך מקור סידן טבעי (סבידה) אין צורך בקליפות ביצה.. אגב את הקליפות הם אוכלים?
בכל מקרה ממליצה להוסיף סבידה ולהימנע ממזונות לא בטוחים (פחם וכד').
אם התזונה שלמה ומאוזנת אין צורך בתוספות שעלולות לגרום נזק.
תודה על התשובה והרצינות.
הפינקים אצלי כן אוכלים את קליפות הביצים המרוסקות וליתר התוכים אני מפזר את זה על האוכל אז הם אוכלים את זה. אגב, למדתי לטחון קליפות ביצים מקישור שאתם שלחתם לי.
לגבי הפחם, כתוב על האריזה שזה טוב לתוכונים וגם יש תמונה של תוכונים על הקופסה. אף פעם לא שמעתם על זה? זה אבקת פחם. ממש פחם.
טוב, בכל מקרה אני אפסיק לתת להם.
הקוניורים שלי (גרין צ'יק) לא מוכנים לגעת בירקות ופירות וגם לא בזרעים מושרים, איך להרגיל אותם?
תודה
הפינקים אצלי כן אוכלים את קליפות הביצים המרוסקות וליתר התוכים אני מפזר את זה על האוכל אז הם אוכלים את זה. אגב, למדתי לטחון קליפות ביצים מקישור שאתם שלחתם לי.
לגבי הפחם, כתוב על האריזה שזה טוב לתוכונים וגם יש תמונה של תוכונים על הקופסה. אף פעם לא שמעתם על זה? זה אבקת פחם. ממש פחם.
טוב, בכל מקרה אני אפסיק לתת להם.
הקוניורים שלי (גרין צ'יק) לא מוכנים לגעת בירקות ופירות וגם לא בזרעים מושרים, איך להרגיל אותם?
תודה
אין צורך במתן תוספת פחם או צדפות , בטבע התוכים אוכלים חימר והסברה היא שהחימר עוזר לספוח רעלנים שמצטברים בגוף, בשבי התוכים אוכלים מזון נקי מבוקר ואין סיבה להוסיף להם חומרים שלא בטוח שעוזרים ולעיתים אף מזיקים, לפי בדיקה שערכתי עם ד"ר עדי גנץ יש לא מעט תוכים שנפגעו מאכילת צדפים ופחם .
לגבי הרגלת התוכים, צריך להתמיד ולהמשיך לתת פעם אחר פעם בכמויות קטנות, רוב התוכים מאוד חשדנים לגבי מזון חדש ולא מוכר ולוקח זמן להרגילם למזון חדש .
לגבי הרגלת התוכים, צריך להתמיד ולהמשיך לתת פעם אחר פעם בכמויות קטנות, רוב התוכים מאוד חשדנים לגבי מזון חדש ולא מוכר ולוקח זמן להרגילם למזון חדש .
מסכימה עם אלי, תמשיך לשים בכלוב כמויות קטנות מדי יום, לשים ליד קערת האוכל שלהם.
תוכים מתעלמים ממזונות לא מוכרים, זה טבעי.. בטבע הצעירים מחקים את הבוגרים ולומדים ככה מה מותר לאכול ומה אסור, בשבי הם לא
מכירים את המזון ולא יודעים אם הוא בטוח לכן הם לא אוכלים. כשהם ימשיכו לראות את זה בכלוב הם יסתקרנו ויתקרבו, אחרי זמן מה הם
יטעמו מעט, לאחר מכן יאכלו כמות יותר גדולה, ובהמשך הם כבר ירוצו לכלי עם התוספות ברגע שתכניס אותו לכלוב... (ככה אצלי לפחות)
בקיצור זה תהליך.
אפשר גם לתלות חתיכות של פירות וירקות על קצוות ענפים, או להשחיל פרי וירק על חוט ולתלות ליד המקל העליון בכלוב ששם הם עומדים רוב
היום, ככה המזון יהיה קרוב מול הפנים ואולי יגרה אותם לטעום.
בהצלחה
תוכים מתעלמים ממזונות לא מוכרים, זה טבעי.. בטבע הצעירים מחקים את הבוגרים ולומדים ככה מה מותר לאכול ומה אסור, בשבי הם לא
מכירים את המזון ולא יודעים אם הוא בטוח לכן הם לא אוכלים. כשהם ימשיכו לראות את זה בכלוב הם יסתקרנו ויתקרבו, אחרי זמן מה הם
יטעמו מעט, לאחר מכן יאכלו כמות יותר גדולה, ובהמשך הם כבר ירוצו לכלי עם התוספות ברגע שתכניס אותו לכלוב... (ככה אצלי לפחות)
בקיצור זה תהליך.
אפשר גם לתלות חתיכות של פירות וירקות על קצוות ענפים, או להשחיל פרי וירק על חוט ולתלות ליד המקל העליון בכלוב ששם הם עומדים רוב
היום, ככה המזון יהיה קרוב מול הפנים ואולי יגרה אותם לטעום.
בהצלחה