ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בחירת תוכי מתאים לשילוב בטיפולים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

אורן ה
ביצה
ביצה

Re: בחירת תוכי מתאים לשילוב בטיפולים

שליחה על ידי אורן ה »

טיפול בעזרת בעלי חיים- זה רלוונטי לילדים, נוער או מבוגרים בהתאם.
אין לי כרגע ציבור יעד ספציפי, והכול עומד בסימן שאלה עדיין. רציתי לקבל פרטים, שום דבר קונקרטי מדי.
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

טיפול בגיל ערך ולקשישים למסימה התוכי שהכי יתאים הוא קוקוטייל לא סתם הוא אחד מהתוכים הקטנים הכי פופולרים ...
תוכים גדולים לא יתאימו למסימה זאת עקב גודל היתנהגות וכוליי ....
תוכי שיתאים לך זה רק קוקוטייל מיוחד לך על פאייד צהוב לבן או נקבת וויטפיס פנינה ......
גאקואיים סנגלים ותוכים גדולים לא יתאימו ....
שים לב בכל פינות החי אנשים שעוסקים בחוגי חיות לגיל ערך וכוליי כולם מישתמשים בקוקוטיילים ........
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סנגל הוא לא תוכי גדול ובהחלט אין קשר לגודלו של התוכי, יתכן שעם תוכי קטן יהיה יותר נוח מבחינת אחזקה שוטפת ודרישות אבל לא הייתי שולל תוכים בינונים וגדולים למטרה זו , הכל תלוי באופיו של התוכי, אם הוא ממושמע וחברותי לא צריכה להיות בעייה.
בכל מקרה אם אתה בוחר בתוכים קטנים הקוקטיל אכן תוכי מאוד מתאים גם לדעתי, יתכן שמפאת גודלו הוא לא מאיים (במיוחד עם ילדים) ויכול ליצור קירבה מהירה יותר.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

אלי כן לזה התכוונתי
אורן ה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אורן ה »

והלורים לדעתכם לא מתאימים ל"משימה" זו?
הם מאוד לא ביישנים וחברותיים ובגלל זה ישר עשיתי את ההקשר.
אורן ה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אורן ה »

זו באמת שאלה אגב, שלא יהיה ספק.
אני לא מבין בתוכים מספיק כדי לקבוע שום דבר, אז אל תקבלו את הרושם הלא נכון.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

התוכי הכי לא ביישן והכי חברותי שאני מכירה זה קוניור.. הם שטותניקים ופעילים וחברותיים מאוד, הבעיה שבאותה מידה הם רעשניים

לא יודעת לגביי לורים, לא גידלתי, אבל אני יודעת שקוקטיילים ותוכים ממשפחת האפריקאים הם שקטים יחסית ועם זאת חברותיים וגם
פעילים (כמובן תלוי איך הוחתמו ואם הם מקבלים יחס ונחשפים לאנשים חדשים מגיל צעיר..)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הלורי כתוכי מוחתם יכול להתאים כאשר אני רואה שני "חסרונות" האחד זה שהוא תוכי פעיל יחסית ונוטה להיות בתנועה רבה יחסית לתוכים אחרים. עוד חיסרון שהוא נוטה להיות טריטוריאלי , שוב יחסית לתוכים אחרים. מאחר ואין לך ניסיון קודם הייתי מציע ללכת "על בטוח" ולבחור בתוכי רגוע קל לגידול וחברותי כמו קוקטיל , לקוקוטילים מגוון צבעים מהממים או לחילופין קוניור, סנגל, מאיירס וכו'.
אורן ה
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אורן ה »

אין ספק שהעלתם נקודה מעניינת בנוגע לחוסר המנוחה היחסי של הלורי... וזו נקודה די נכונה.
כנראה שאני אצטרך לחשוב מחדש על סנגל... ובעתיד היותר רחוק אולי להביא גוזל לורי ולהרגיל אותם לנוכחות אחד של השני...
תודה על ההמלצות.
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

אם אתה מחפש תוכי פעיל,חמוד ומאוד אוהב מגע לך על קוניור.
תוכי פשוט מדהים.
הבעיה שלו היא הרעש,יש לו צווחות מאוד מעצבנות לדעתי.
אני כרגע מגדל זוג גרין צ'יק (אננס) ואני חייב לציין שהם מאוד פעילים,אוהבים לעוף מקצה של הכלוב לקצה השני.
אוהבים מאוד להתקלח,בקיצור תוכים מאוד חמודים.
גם הרעש שלהם-רוב היום הם בתא והם צועקים רק שאין להם אוכל (מה שלא ממש קורה כי אני שם להם 3 פעמים ביום אוכל.)
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”