ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכי ג'אקו חדש במשפחה
מנהל: מפקחים
Re: תוכי ג'אקו חדש במשפחה
נשמע שעם גישה נכונה והרגלה לעלות את היד היא תהיה בסדר גמור. תרגלו איתה "עלי" ו "רדי" זה מאוד עוזר.
כשפותחים את הדלת והיא רוצה לצאת נסו לתת לה לעבור החוצה דרך היד, תנו לה לעלות על היד ותעבירו אותה לראש הכלוב היכן
שהיא אוהבת, המטרה היא לתת לה תחושה שהעליה ליד יכולה להיות לה לעזר .
נשמח לסירטון.
מאמר בנוגע לאילוף-התנהגות.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%AA.html
כשפותחים את הדלת והיא רוצה לצאת נסו לתת לה לעבור החוצה דרך היד, תנו לה לעלות על היד ותעבירו אותה לראש הכלוב היכן
שהיא אוהבת, המטרה היא לתת לה תחושה שהעליה ליד יכולה להיות לה לעזר .
נשמח לסירטון.
מאמר בנוגע לאילוף-התנהגות.
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%AA.html
שלום!
מצורף קישור לסרטון של דייזי ..
http://www.youtube.com/watch?v=mqp9SQ_C1Sc
כפי שרואים על מקל היא עולה בלי בעיה..
כשמנסים להעלות אותה על היד היא מתעצבנת ונושכת ( אמיר פה קיבל ביס רציני)
מה דעתכם??
שני
מצורף קישור לסרטון של דייזי ..
http://www.youtube.com/watch?v=mqp9SQ_C1Sc
כפי שרואים על מקל היא עולה בלי בעיה..
כשמנסים להעלות אותה על היד היא מתעצבנת ונושכת ( אמיר פה קיבל ביס רציני)
מה דעתכם??
שני
אני רואה בעייה בגישה, לא רואה שום סיבה שהיא לא תעלה ליד. קודם כל לא לגשת עם יד פתוחה, אתם יכולים להגיש לה את האמה ולא את היד לעשות זאת מבלי להתמהמה, פשוט לדחוף את האמה לאיזור החיבור בין הבטן לרגליים ואף לדחוף מעט אחורה ולגרום לה לעלות. תהיו אסרטיבים עימה.
תגידו לי איך מתקדם .
תגידו לי איך מתקדם .
הגרין צ'יק שהיה לי היה לו תקופה שהוא היה קצת עצבני והוא כל הזמן ברח מהיד שלי (לא ניסה לנשוך כי הוא יכל לעוף, הוא פיתח פחד ממני כי הוא לא רצה להיכנס לכלוב הוא אהב יותר מדי להשאר איתי בחוץ)
פתרתי את זה בכך שהבאתי לו לאכול תפוח (הוא מאוד אהב את זה) והוא קיבל אותו רק אם הוא עלה לי על היד ונשאר עליה 2 חתיכות והוא כבר לא פחד יותר
פתרתי את זה בכך שהבאתי לו לאכול תפוח (הוא מאוד אהב את זה) והוא קיבל אותו רק אם הוא עלה לי על היד ונשאר עליה 2 חתיכות והוא כבר לא פחד יותר
מצטרף לאלי,יש לכם בעיה בגישה.
אתם באים אליה עם יד פתוחה והיא לדעתי לא מבינה מה רוצים ממנה,תנסו לבוא אליה עם אצבע בדחיפה לאיזור הבטן.
אם אתה קצת חוששים תנסו עם היד עצמה.
אתם באים אליה עם יד פתוחה והיא לדעתי לא מבינה מה רוצים ממנה,תנסו לבוא אליה עם אצבע בדחיפה לאיזור הבטן.
אם אתה קצת חוששים תנסו עם היד עצמה.
שלום אלי וכולם,
תודה לכם!
אני רוצה לציין שבפורום הזה אתם יותר אופטימיים..
רשמתי ופרסמתי את הסרטון בעוד פורומים ושם אמרו לי שההחתמה של התוכי גרועה וכי זה לא ישתנה..
אמרו שאי אפשר להפוך תוכי מוחתם גרוע לתוכי חביב וחברותי..
האם אתם חושבים שזה ניתן לפתרון?? או שנפלנו על תוכי תוקפני שישאר כך בגלל תקופה "לא משהו" של ההחתמה שלו?
אין ספק שהבעיה שלנו היא שאין לנו נסיון עם תוכים ושאנחנו חוששים מהנשיכות שלה (ובצדק כי זה מאודדד כואב)
קצת קשה לבוא בביטחון עם האצבע או היד כאשר היא ישר באה לנשוך..ברגע שהיא רואה את היד מתקרבת לאזור..
ננסה לעבוד איתה היום על זה ומקווה שנצליח להתקדם ( ושנשאר עם 5 אצבעות בכל יד)
דרך אגב.. בקשר הכלוב שלה(יש תמונה שלו בדף הראשון).. שהוא יחסית מאוד גדול ואמרו לנו שהוא גדול מידי.. אנחנו שוקלים להחליף אותו ל A11 מה דעתכם?
תודה לכם!
רשמתי ופרסמתי את הסרטון בעוד פורומים ושם אמרו לי שההחתמה של התוכי גרועה וכי זה לא ישתנה..
האם אתם חושבים שזה ניתן לפתרון?? או שנפלנו על תוכי תוקפני שישאר כך בגלל תקופה "לא משהו" של ההחתמה שלו?
אין ספק שהבעיה שלנו היא שאין לנו נסיון עם תוכים ושאנחנו חוששים מהנשיכות שלה (ובצדק כי זה מאודדד כואב)
קצת קשה לבוא בביטחון עם האצבע או היד כאשר היא ישר באה לנשוך..ברגע שהיא רואה את היד מתקרבת לאזור..
דרך אגב.. בקשר הכלוב שלה(יש תמונה שלו בדף הראשון).. שהוא יחסית מאוד גדול ואמרו לנו שהוא גדול מידי.. אנחנו שוקלים להחליף אותו ל A11 מה דעתכם?
אין דבר כזה כלוב גדול מדי כמה שיותר גדול יותר טוב ככה זה עובד במקרה שלכם זה הכי טוב אין צורך להוציא עוד כסף הכלוב הזה מושלם
ובפורומים אחרים מניסיון שלי הם ישר תוקפים ואומרים לך מה היה פעם ומסתכלים על מה שלא טוב. פה אנחנו לוקחים את המצב הקיים ומנסים לעזור לך לתקן
אפשר לתקן את ההחתמה שלה אבל זה עבודה כל עוד אתם מוכנים להשקיע אפשר לתקן הכל תלוי בכם
ובפורומים אחרים מניסיון שלי הם ישר תוקפים ואומרים לך מה היה פעם ומסתכלים על מה שלא טוב. פה אנחנו לוקחים את המצב הקיים ומנסים לעזור לך לתקן
אפשר לתקן את ההחתמה שלה אבל זה עבודה כל עוד אתם מוכנים להשקיע אפשר לתקן הכל תלוי בכם
אני יגיד לך מהנסיון האישי שלי7107 כתב:שלום אלי וכולם,
תודה לכם!
אני מגדל גאקו כבר 6 שנים .
מבחינת ההחתמה הוא מוחתם ברמה גבוהה . אני מדבר על רמה שהוא שוכב על הגב ואני יכול להשים לו חפץ על הבטן\רגליים . כדוגמא מקל כביסה
ורק בשביל להגיד לך בצורה בדוקה שאני הגשתי אליו את היד כמו שאתה עשית בסרטון הוא נשך אותי
אין לי בעיה לעלות לך סרטון שתראה
זה פשוט הגישה תעשה מה שהמליצו לך תקריב אצבע לבטן של התוכי וממש מעט תדחף הוא יאבד שיווי משקל ויעלה ישר
בפעם פעמים הראשונה אל תפחד מהנשיכה . אחרי זה פשוט תביא את הייד ותפסיק לדחוף והוא כבר יעלה
כמובן שכל פעם שהוא יעלה תביא לו איזה צופר(לפחות בהתחלה )
לפי הסרטון היא דווקא חברותית אני רואה שאתם מלטפים אותה ללא בעיה,
העניין עם הנשיכות זה לא מצביע על החתמה גרועה בהכרח.. לגוזלים גמולים יש נטייה לבחון עם המקור דברים חדשים
המקור זה כמו יד בשבילם, הם נושכים עם המקור כדי לבחון כמה חזק האובייקט שהם נוגעים בו, ועם הלשון הם מרגישים את המרקם.
בנוסף, לפני שהם עולים ליד או למקל חדש הם יבדוק עם המקור אם זה יציב מספיק, ולפעמים יתפסו עם המקור כדי לשמור על יציבות
בזמן שהם עוברים. כשמרחיקים את היד או מתמהמהים ונותנים להם זמן להמשיך לבחון עם המקור, כאן מתחילה הטעות, כי הם לא מבינים
שזה כואב ועלולים לנשוך חזק ואם המצב הזה חוזר על עצמו הם עלולים לפרש את זה כמשחק או מצד שני לראות ביד "פולש" ולנסות
לתקוף בכל פעם שהיא מתקרבת.
אני מצרפת לך סרטון אולי זה יעזור,
בסרטון היא מסבירה שלתוכים גדולים (לפחות בהתחלה) רצוי להביא את האמה ולא אצבע/כף יד,
כי כשמקרבים את האמה התוכי ירגיש יותר ביטחון לעלות כי זה נראה יציב יותר מאשר אצבע או כף יד.
וסיבה נוספת - כשמקרבים את האצבע התוכי עלול לנשוך אפילו סתם מסקרנות, כי הוא מסוגל לתפוס את האצבע/כף היד עם המקור.
את האמה הוא לא יכול לתפוס עם המקור ולא יכול לנשוך או לבחון אותה.
תריצי את הסרטון ל 0:20 ותראי איך הקקדו עולה על האמה שלה.. -
http://www.youtube.com/watch?v=TPZ1BN-3Dt4
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
הכלוב שיש לה בסדר גמור. ככל שהכלוב גדול יותר ככה התוכי שמח יותר/מרגיש נינוח יותר לשהות בכלוב.
בהצלחה ותעדכני
העניין עם הנשיכות זה לא מצביע על החתמה גרועה בהכרח.. לגוזלים גמולים יש נטייה לבחון עם המקור דברים חדשים
המקור זה כמו יד בשבילם, הם נושכים עם המקור כדי לבחון כמה חזק האובייקט שהם נוגעים בו, ועם הלשון הם מרגישים את המרקם.
בנוסף, לפני שהם עולים ליד או למקל חדש הם יבדוק עם המקור אם זה יציב מספיק, ולפעמים יתפסו עם המקור כדי לשמור על יציבות
בזמן שהם עוברים. כשמרחיקים את היד או מתמהמהים ונותנים להם זמן להמשיך לבחון עם המקור, כאן מתחילה הטעות, כי הם לא מבינים
שזה כואב ועלולים לנשוך חזק ואם המצב הזה חוזר על עצמו הם עלולים לפרש את זה כמשחק או מצד שני לראות ביד "פולש" ולנסות
לתקוף בכל פעם שהיא מתקרבת.
אני מצרפת לך סרטון אולי זה יעזור,
בסרטון היא מסבירה שלתוכים גדולים (לפחות בהתחלה) רצוי להביא את האמה ולא אצבע/כף יד,
כי כשמקרבים את האמה התוכי ירגיש יותר ביטחון לעלות כי זה נראה יציב יותר מאשר אצבע או כף יד.
וסיבה נוספת - כשמקרבים את האצבע התוכי עלול לנשוך אפילו סתם מסקרנות, כי הוא מסוגל לתפוס את האצבע/כף היד עם המקור.
את האמה הוא לא יכול לתפוס עם המקור ולא יכול לנשוך או לבחון אותה.
תריצי את הסרטון ל 0:20 ותראי איך הקקדו עולה על האמה שלה.. -
http://www.youtube.com/watch?v=TPZ1BN-3Dt4
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם
מי שאמר לך את זה כנראה לא מבין, או שהוא פשוט בנאדם רע... אחרת לא מבינה למה להגיד כזה דבר.7107 כתב:דרך אגב.. בקשר הכלוב שלה(יש תמונה שלו בדף הראשון).. שהוא יחסית מאוד גדול ואמרו לנו שהוא גדול מידי.. אנחנו שוקלים להחליף אותו ל A11 מה דעתכם?
הכלוב שיש לה בסדר גמור. ככל שהכלוב גדול יותר ככה התוכי שמח יותר/מרגיש נינוח יותר לשהות בכלוב.
בהצלחה ותעדכני

לדעתי זה ממש לא קשור להחתמה.
הגישה שלכם ממש לא נכונה,ורואים גם שהיא נותנת לחבר שלך ללטף אותו ככה ש...
ו Local, תעלה סירטון לדעתי זה יעזור לה.
הגישה שלכם ממש לא נכונה,ורואים גם שהיא נותנת לחבר שלך ללטף אותו ככה ש...
ו Local, תעלה סירטון לדעתי זה יעזור לה.