ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ג'אקו חדש במשפחה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

local
ביצה
ביצה

Re: תוכי ג'אקו חדש במשפחה

שליחה על ידי local »

מחר אני עובר דירה
אז בעזרת השם מחר בערב
או שבת בערב
אני יעלה להם סרטון
בלי נדר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי שני ואמיר,

ראיתי וגידלתי "מעט" גוזלי ג'אקו בחיי כך שאני יכול לומר לך באחריות מלאה שמצבו של התוכי יכול להשתנות.
ההתנהגות של התוכי מעידה על רתיעה ממגע היד ומקירבתה אליו, מאחר ואני יודע מאין רכשתם את הגוזל אני יכול להבין מדוע הגוזל מתנהג כך,
גישה של אנשים וילדים לתוכי ללא בקרה במיוחד בגיל המדובר בהחלט יכולים להביא אותו למצב של חוסר אמון ואפילו חשש מהיד המושטת.

כל זה כאמור לא סותר את טענתי שהתוכי בר "תיקון" והגישה צריכה להשתנות כדי שזה יקרה.
קשה לתת הוראות ביצוע דרך התכתבות מאחר שכשאנו פועלים מול התוכי אנחנו צריכים לדעת מה הוא חש ומה הוא עומד לעשות כדי שניערך
בהתאם בכל רגע נתון. אם תסתכלו בסירטון שהעלתם אמיר מגיש לה את הבוהן ואת כף היד, הוא לא פועל לגרום לה לעלות ביד, המסר צריך להיות ברור והחלטי כשהיד מגיעה ללא התמהמהות לאיזור שציינתי.

הצעתי לכם להגיש לה את האמה ואני אוסיף המלצה.
קחו כסא עם משענת או מעמד עליו התוכי יכול לעמוד , חשוב שהמעמד יהיה בגובה כזה שהתוכי לא יעבור את קו החזה.
אתם יכולים את הכסא להציב במקום בבית לא באיזור הכלוב, למשל בחדר ילדים או שינה לדוגמה, בשלב זה קחו את התוכי עם המקל ותורידו אותו למשענת הכסא, עד כאן אני לא רואה בעייה מאחר ואין לכם מגע ישיר עם התוכי.

בשלב זה התוכי עומד על משענת הכסא כשאתם מולו, שימו את התוכי כך שגב הכסא מופנה אליכם ויש לכם גישה לתוכי כך שלא תצטרכו להיות מרוחקים ממנו. לאחר ירידתו למשענת הכסא עימדו מולו במרחק של כ 10 ס"מ מפניו כשבעצם מול פניו הוא רואה את החזה שלכם, יחסית קרוב אבל עדיין לא בכדי לאפשר לו להיתפס בבגדים ולטפס. בשלב זה שימו את האמה ישירות לאיזור החיבור בין הרגליים לבטן, ממש מדע צמוד ואפילו דחיפה מעט אחורה, התוכי צריך להיות במרכז האמה כשעושים זאת. ברגע הפעולה לומר בקול די סמכותי ובאסרטיביות "עלי".

תעשו את מה שכתבתי, במידה ואתם נתקלים בבעייה תכתבו לי מהי ונמשיך.
shanybar
ביצה
ביצה

שליחה על ידי shanybar »

היי..תודה רבה לכולכם!! אתם מאוד עוזרים..
בנתיים אתמול והיום עבדנו אותה על UP ו DOWN והיא למדה ממש יפה!!
נעזרנו בחולצה עבה כדי לא לפחוד ממצב של נשיכה :)

מחר נעבוד איתה גם בהתאם לשיטות שכתבתם לי אך בנתיים הנה סרטון שלה בפעולה..

מה דעתכם על ההתקדמות?

http://www.youtube.com/watch?v=XHuqHvP3 ... ideo_title
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה מאוד, זאת הגישה הנכונה, כל הכבוד לכם.

התקדמות ניכרת, תמשיכו לתרגל עימה וכמו שרואים בסירטון תראו תוצאות. נראה בבירור שהתוכי מתחילה להבין את המשמעות. גם אם ידי פעם היא מורידה את הראש לנשוך את היד המושטת לא להתרגש, את פועלת מצויין תמונה
dorkok
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי dorkok »

בתוך זמן כל כך קצר,התקדמות מרשימה.
כל הכבוד לכם.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

תתחדשו ושיהיה המון הנאה והצלחה איתה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
shanybar
ביצה
ביצה

המשך עדכונים..

שליחה על ידי shanybar »

שלום לכולם!
אכן ישנה השתפרות גדולה ודייזי עולה ויורדת מהיד יפה מאוד ברוב המקרים..
אבל.....פתאום..(כבר 3 ימים) שהיא לא נותנת לי ללטף אותה..פשוט נרתעת ממני ומנסה לנשוף כשאני מושיטה יד ללטף אותה, מה שכן, את אמיר כן מלטף אותה.. היא ממש מתמסרת אליו ורואים שהיא נקשרה אליו.
אז..אוףףףף זה ממש מבאס...זה אומר שהיא בחרה אותו וזהו? ( מה שנפוץ את ג'אקו) . גם אני רוצה :(
מה עושים?

שני
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל המקרה שאת מתארת לא נפוץ אצל ג'אקו יותר מאשר אצל תוכים אחרים, ג'אקו הוא תוכי מאוד אינטלגנטי ומצריך התייחסות מכל בני הבית, כמו רוב בעלי החיים ואפילו בני האדם תהיה לו העדפה ותחושת ביטחון אצל אחד מבני הבית אבל עם יחס נכון גישה נכונה ורכישת אמון אין ספק שהתוכי יהיה חברותי לכולם. לעיתים כתוצאה כך שהתוכי נמשך לאחד מבני הבית מתחיל להיווצר מצב שהתוכי הופך לתוכי של אדם אחד ולכן כבר בשלבים הראשונים כדאי לפעול ולא לתת לזה להתרחש ובטח שלא לתפוס מרחק.
אני מציע שבהתחלה אמיר יעביר אותה מיד ליד כאשר במהלך הפעולה תשבחו אותה ואף תתנו לה צ'ופר.
אם ישנו צ'ופר אהוב עליה תדאגו שרק את תתני לה את הצ'ופר. עלייך להיות סמכותית בגישה אליה ואף לתרגל עימה בנפרד "עלי ורדי" בדיוק כפי שאת פועלת בסירטון שהעלית כאשר לא לשכוח לשבח כשהפעולה מתבצעת . יתכן שהיא כרגע חשה בטוחה יותר או שהקשר שלה עם אמיר טוב יותר אבל זה לא אומר שצריך להתרחק , ההיפך הוא הנכון .לא ללטף אותה אם היא מתנגדת ולגרום לה לתחושה טובה כשהיא איתך, תימנעי מלהחזיר אותה לכלוב למשל אם היא אינה רוצה (תני לאמיר להחזירה) נסי ליצור עימה חוויות טובות והשתמשי בצ'ופרים בעת התירגול.
ממליץ לא לתרגל עימה במקום בו אמיר נוכח ולהחליף את המעמד עליו היא יכולה להיות בתנועה במעמד שהסטנד שלו מקל אופקי כך שלא יהיו לה הרבה אפשרויות תזוזה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”