ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תמונה קשה לצפייה ועזרה דחופה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

תמונה קשה לצפייה ועזרה דחופה

שליחה על ידי bambokit »

היי חברים
חזרתי בנוגע לכמה שאלות דחופות
ברשותי תוכי קוקטייל שיש לו קצת בעיות בכנפיים
בהתחלה הייתי אצל וטרינר אמרו לי שזה הגזירה של הכנפיים שלא טובהנ
אמרו לי שזה פצע עם הזמן זה עבר וגם חזר.. שאין כל כך מה לעשות כרגע
בקיצור
לפני שבוע הוא כנראה התעופף בבית ונחת נחיתה לא טובה או נכונה על הריצפה והוא קיבל מכה
ונוצה אחת התעקמה וגרמה לו לבכי ולדם
לקחתי אותו לויטרינר הוא הוציא את הנוצה
והחליט לגזור שוב את הכנפיים קצוץ מאוד שלא יוכל לעוף בכלל (הבדיקה עלתה 180 שח") עברו 6 ימים והכל בסדר איתו
היום הוא כנראה נבהל ונפל מהכלוב קיבל מכה והתחיל לדמם הרי לכם התמונה
התקשרתי לוטרינר אמר לי להביא אותו אליו שאלתי מה עלות הטיפול הוא שוב אמר לי 180 ש"ח
כרגע בשל בעיה כלכלית אין לי את היכולת לשלם שוב סכום כזה (אחרי ש 150 ש"ח שביזבזתי יום לפני עבור אוכל, השריה, מקלות, צעצועים, בית ותספורת לקוקטייל השניה שלי ) המצב שלו חמור אני יודעת אבל אני רוצה לנסות לעזור לו איך שהוא
השאלה מה אני יכולה לעשות בבית כדי שהמקום לא יזדהם, לא יכאב לו האם רצוי לשים פולידין? לנקות עם מים? תודה על העזרהההההההההה
קבצים מצורפים
omg.jpg
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תמונה קשה לצפייה ועזרה דחופה

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מניחה שלא הלכת לוטרינר שמתמחה בתוכים כי הנוצות גזורות נורא ואיום.. לא ממליצה ללכת לוטרינר הזה שובתמונה

בכל מקרה - אם הוא מדמם חייבים לעצור את הדימום
את יכולה לשים קמח או קורנפלור על כל הקצה של הנוצות עם הדם בתקווה שזה יעזור. פולידין אפשר לשים אם יש פצע בעור..
הבעיה עם נוצת דם זה שהיא כמו קשית, הדם זורם החוצה ואם הוא לא נעצר חייבים לתלוש את הנוצה כדי לעצור את הדימום.
במידה והדימום ממשיך תצטרכי להעזר במישהו שיחזיק אותה בזמן שאת תחזיקי את הכנף פתוחה ותתלשי את הנוצה השבורה
אפשר להשתמש בפלייר קטן או פינצטה אם אין פלייר
צריך לתפוס את הקולמוס (החלק הקשיח בבסיס הנוצה) כמה שיותר קרוב לעור, לאחוז חזק ולמשוך בתנועה איטית וישרה כלפי חוץ
אם הוצאת היטב את אמורה לראות את הקצה השפיצי של הקולמוס -
תמונה

זה יכאב לתוכי אבל זה עדיף מאשר דימום למוות... לתוכים יש גוף קטן ואם הם מאבדים הרבה דם זה יגרום לשוק ואז מוות (חלילה)

אם הדימום פסק עדיף לא לגעת בו, תני לו להרגע בכלוב ולנקות את עצמו. תמשיכי לעקוב ולוודא שהדימום לא ממשיך.

מעתה תשחררי אותו בהשגחה בלבד, אל תתני לו לעמוד במקומות גבוהים ללא השגחה כי אם הוא ינסה לעוף או לקפוץ הוא יפול ויתרסק
ועוד פציעה כזו עלולה להיות קטלנית

כשיצמחו לו נוצות והוא יוכל לעוף שוב, תפתחי נושא פה בפורום ונדריך אותך איך צריך לגזור נוצות בדרך הנכונה.
אם את לא רוצה לגזור לבד, בכל זאת תפתחי נושא כדי שתדעי איך אמורה להתבצע גזירה, וכשתלכי לוטרינר או מישהו שיגזור לך -
תשאלי איך הוא מתכנן לגזור ולפי המידע שתקבלי כאן תדעי אם כדאי לסמוך על הבנאדם הזה שיגזור נוצות לתוכי שלך.

תעדכני תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

פשוט לא יאמן שוטרינר קטם כך את הנוצות.

קודם כל את חייבת לעצור את הדימום מאחר ותוכי מהר מאוד יכול להיכנס לשוק ואפילו מוות מאיבוד דם.
אפשר לנסות לעצור את הדימום ע"י כך שתשימי קורנפלור או קמח על האיזור המדמם . אני לא רואה ממש מהיכן הדימום ואם מדובר בנוצות דם שנגזרו אז זה מחייב הוצאת הנוצה על מנת לעצור את הדם. נוצת דם יכולה לדמם ללא הפסק עד למותו של התוכי מאיבוד דם.

במקביל תשמרי על התוכי ואם יש צורך להשאירו בכלוב על מנת שלא יפגע עשי זאת. תעדכני אותי על מצבו.
klipso
ביצה
ביצה

שליחה על ידי klipso »

בס"ד

אוי ואבוי, אתה בטוח שהלכת לוטרינר ולא לקצב? נראה כאילו התוכי נשאב לתוך מגרסה משרדית.
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

ללכת רק לוטרינר שיודע לטפל בתוכים ולא לכול וטרינר של כלבים וחתולים
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

מזעזע מה שוטרינרים שלא מבינים עושים.
תשימי קמח קורנפלור זה מאוד עוזר ומפסיק את הדימום במהירות.
תמונה
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

לוטרינר כזה צריך מינימום לשלול רשיון הוא לא מתמחה בתוכים אז שלא יכך כסף ויעשה נזקים אם זה לא היה פורום מכובד ההיתי משתמש בקללות ..
חבל אם ההית מחפשת חבר פורום אני בתוח שמשהוא מהאיזור שלך היה עוזר אפילו בחינם ..
אפילו אחי הקטן יודע לגזור .....
תני את שם הווטרינר שנדע
תמרחי קצת יוד על הפצעים מידי פעם .........
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”