ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בניית/איכלוס ווליר.
מנהל: מפקחים
Re: בניית/איכלוס ווליר.
תודה רבה אבל מה שאמרת לגבי המידות שאלי אמר זה בידיוק מה שציירתי.
תשימי לב שחילקתי באמצע וזה אומר שיהיה 1מטר גובה,2מטר אורך,1.5מטר רוחב.
תשימי לב שחילקתי באמצע וזה אומר שיהיה 1מטר גובה,2מטר אורך,1.5מטר רוחב.
הכוונה שהכלובים יהיו אחד ליד השני, ולא אחד מעל השני..

חחחח נו אז אני יעשה ככה :
4מטר אורך.
1.5מטר רוחב.
2מטר גובה.
וזה יהיה אפילו יותר גדול
4מטר אורך.
1.5מטר רוחב.
2מטר גובה.
וזה יהיה אפילו יותר גדול
נאור,
מה שהחבר'ה מנסים להגיד/להסביר לך זה באופן הבא:
הינה הבית גידול שלי : בית הגידול - erezc83
כנס לקישור הנ"ל ותסתכל ב-4 תמונות הראשונות, כך תוכל להבין על מה מדובר לגבי חילוק הכלוב בין אורך לרוחב.
כך שתקבל כלוב אחד שהמידות שלו הן 2 מ' גובה, 1.5 מ רוחב (עומק), 2 מטר אורך.
כאשר החלוקה לשניי כלובים כך שבסופו של דבר כל כלוב יהיה מחולק ל:
2 מ' גובה, 1.5 מ' רוחב (עומק), 1 מ' אורך.
אם בכל זאת לא הבנת איך הכלוב שלי בנוי מבחינת התמונות, הינה סקיצה שציירתי לך על מנת להמחיש את הדבר.
(מקווה שתבין את הציור, אני לא הצייר הכי טוב בעולם
חחחח)
אצלי, אם תשים לב עשיתי דלת כניסה אחת חיצונית, ודלת אחת פנימית שממוקמת על הקיר של המחיצה בין שני הכלובים,
(בציור שצירתי זה כביכול על החלק הצבוע בצבע צהוב) וזאת במידה ולא תרצה לעשות 2 דלתות חיצוניות.
מקווה שעזרתי
מה שהחבר'ה מנסים להגיד/להסביר לך זה באופן הבא:
הינה הבית גידול שלי : בית הגידול - erezc83
כנס לקישור הנ"ל ותסתכל ב-4 תמונות הראשונות, כך תוכל להבין על מה מדובר לגבי חילוק הכלוב בין אורך לרוחב.
כך שתקבל כלוב אחד שהמידות שלו הן 2 מ' גובה, 1.5 מ רוחב (עומק), 2 מטר אורך.
כאשר החלוקה לשניי כלובים כך שבסופו של דבר כל כלוב יהיה מחולק ל:
2 מ' גובה, 1.5 מ' רוחב (עומק), 1 מ' אורך.
אם בכל זאת לא הבנת איך הכלוב שלי בנוי מבחינת התמונות, הינה סקיצה שציירתי לך על מנת להמחיש את הדבר.
(מקווה שתבין את הציור, אני לא הצייר הכי טוב בעולם
חחחח)אצלי, אם תשים לב עשיתי דלת כניסה אחת חיצונית, ודלת אחת פנימית שממוקמת על הקיר של המחיצה בין שני הכלובים,
(בציור שצירתי זה כביכול על החלק הצבוע בצבע צהוב) וזאת במידה ולא תרצה לעשות 2 דלתות חיצוניות.
מקווה שעזרתי

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
אבל לפי מה שאני יודע ככל שיש יותר אורך הריבוי יהיה יותר טוב.
כי מה שהכי חשוב בכלוב זה האורך ולא הגובה.
לכן לא רציתי לעשות כמו שאמרת אבל עכשיו שאני חושב על זה זה גם אחלה של רעיון כי בכל מקרה אני שם שם תוכים קטנים .
תודה רבה על העזרה עזרתם לי מאוד !
כי מה שהכי חשוב בכלוב זה האורך ולא הגובה.
לכן לא רציתי לעשות כמו שאמרת אבל עכשיו שאני חושב על זה זה גם אחלה של רעיון כי בכל מקרה אני שם שם תוכים קטנים .
תודה רבה על העזרה עזרתם לי מאוד !
אם אתה רוצה יותר אורך ופחות גובה,
במידה ויש לך מספיק מקום תאריך את הכלוב ותקטין אותו מבחינת גובה.
כלומר את האורך תעשה למשל 3-4 מטר לצורך העיניין, את הגובה תקטין ל-1 מטר למשל
בכך תקבל כלוב ארוך אבל נמוך במקצת.
לכל דבר יהיה לך יתרון וחיסרון.. השאלה מה אתה מעדיף?
כמו שכבר רשמו כאן, לחלק את הכלוב כמו שאתה רצית (שתא יהיה אחד מעל השני) יגרום לך בעיה מבחינת נקיון במידה ואתה שם רצפה (בתא העליון) מלאה, במידה ותשים רשת בתור רצפה אזי התוכים שיעמדו למעלה יחרבנו וילכלכו את אלה שמלמטה.
מפה, הציעו לך לחלק את הכלוב בצורה אנכית ולא אופקית במיוחד כדי למנוע את המצב הזה.
תסתכל כאן באלבומים של חברי הפורום, תוכל לקחת רעיונות נחמדים אם ממני או מכל חבר אחר.. יש כאן הרבה בתי גידול יפים שבנוים בצורה יפה, מדהימה ומעוצבת נכון.
אחרי שתעיין מעט, תחשוב עם עצמך מה נראה לך לנכון ו.. תשאל שאלות, נשמח להמשיך לעזור לך
בהצלחה.
במידה ויש לך מספיק מקום תאריך את הכלוב ותקטין אותו מבחינת גובה.
כלומר את האורך תעשה למשל 3-4 מטר לצורך העיניין, את הגובה תקטין ל-1 מטר למשל
בכך תקבל כלוב ארוך אבל נמוך במקצת.
לכל דבר יהיה לך יתרון וחיסרון.. השאלה מה אתה מעדיף?
כמו שכבר רשמו כאן, לחלק את הכלוב כמו שאתה רצית (שתא יהיה אחד מעל השני) יגרום לך בעיה מבחינת נקיון במידה ואתה שם רצפה (בתא העליון) מלאה, במידה ותשים רשת בתור רצפה אזי התוכים שיעמדו למעלה יחרבנו וילכלכו את אלה שמלמטה.
מפה, הציעו לך לחלק את הכלוב בצורה אנכית ולא אופקית במיוחד כדי למנוע את המצב הזה.
תסתכל כאן באלבומים של חברי הפורום, תוכל לקחת רעיונות נחמדים אם ממני או מכל חבר אחר.. יש כאן הרבה בתי גידול יפים שבנוים בצורה יפה, מדהימה ומעוצבת נכון.
אחרי שתעיין מעט, תחשוב עם עצמך מה נראה לך לנכון ו.. תשאל שאלות, נשמח להמשיך לעזור לך
בהצלחה.

בדיוק כמו ששירלי כתבה. שני כלובים מורמים מהריצפה ונתמכים בסטנד בגובה של 80 ס"מ כאשר הכלובים יכולים להיות צמודים זה לזה עם מרווח של 2 ס"מ כדי שלא יפגעו ברגלי התוכים השכנים דרך הרשת.
גגון מתאים בולט החוצה ומכסה את תאי ההטלה . לדעתי עדיף להשקיע ולרשת עם רשת קשיחה (לפחות בחזית) כדי שיהיה נוח לפתוח דלתות גישה. כשמרשתים עם רשת גמישה צריך לעשות מסגרת באיזור הדלתות כדי שהדלת לא תהיה רופפת.
גגון מתאים בולט החוצה ומכסה את תאי ההטלה . לדעתי עדיף להשקיע ולרשת עם רשת קשיחה (לפחות בחזית) כדי שיהיה נוח לפתוח דלתות גישה. כשמרשתים עם רשת גמישה צריך לעשות מסגרת באיזור הדלתות כדי שהדלת לא תהיה רופפת.
כן ככה או כמו ששירלי ואלי רשמו לך.. לחלק את הכלוב לשני חלקים נפרדים.

1מטר אורך,2מטר גובה,1.5מטר רוחב ללהקה יביא תוצאות ריבוי טובות ?